Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 27°C Még több cikk.

Vladan Maticsé marad a Pick padja

Kézilabda - A következő bajnoki szezonban is Vladan Matics marad a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának edzője. Kedd este erről döntött a Tisza-parti gárda vezetősége.
Vladan Matics marad. Már az elmúlt hetekben nyilvánvaló volt, hogy nagy valószínűséggel a szerb szakember irányítja továbbra is a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatát, viszont tegnap este vált véglegessé a döntés.
A kétszeres magyar bajnok együttesének vezetősége kedden kora este elnökségi ülésen döntött a trénerkérdésről, és ha nem is egyhangúlag – estére lett végleges eredmény –, de voksolt Maticsra. Igaz, nagy variálási lehetősége nem is volt a vezetőknek, a Pick legeredményesebb edzője volt az egyetlen jelölt. Hirdessünk tehát eredményt: Vladan Matics lett a befutó, a győztes.

A közvéleményt, a Pick táborát biztos, hogy megosztja a döntés. A szurkolók egyik része elfogadja, hogy a továbbiakban is Matics legyen a mester, azonban jó néhányan háborognak, hogy miért kellett mellette dönteni, miért nem hoznak új trénert.

– Voltak képben új edzők is – válaszolt Lele Ambrus ügyvezető –, azonban az elnökség többsége Maticcsal képzeli el a jövőt. Az biztos, hogy lesz segítője a szerb szakembernek, Avar György mint másodedző tevékenykedik a klubnál. A nyári erőnléti felkészítést biztos, hogy Ványa Bankovics irányítja még, az ő sorsa azonban később dől el.

Vladan Matics talán már tudja, hogy lesz a helyes út a Pick Szeged számára. Fotó: Schmidt Andrea
Vladan Matics talán már tudja, hogy lesz a helyes út a Pick Szeged számára.
Fotó: Schmidt Andrea

A távozók és érkezők listája már ismert. Az sem titok, hogy a Pick Szeged keretével tárgyalnak a vezetők, a gazdasági válság a klubnál is érződik, így a fizetéseket csökkenteni szeretné az egyesület. Eddig nem minden játékos ment bele, hogy kevesebb legyen a bére.

Információnk szerint Milorad Krivokapics, Laluska Balázs és Vadkerti Attila, valamint a klub elképzelései távol állnak egymástól. Természetesen akadnak kivételek, Vladimir Oszmajics és Katzirz Dávid is pozitívan állt a Pick által elmondottakhoz, a változáshoz.

Mivel közeleg a felkészülés kezdete, így július 15-éig mindenkivel meg kell egyeznie a kétszeres bajnoknak. Mi lesz Petar Nenadiccsal? – itt egy újabb kérdés.

– Mivel élő szerződése van, szeretnénk kölcsönadni a tehetséges irányító-átlövőt, azonban egyelőre még nem tudok csapattal szolgálni, hogy a szerb játékos hol folytatja a pályafutását – fejezte be a beszélgetést Lele Ambrus.

A szerb szakember újabb egy évig a Szeged edzője.
A szerb szakember újabb egy évig a Szeged edzője.

A végére még egy információ: az új bajnoki szezonban biztos, hogy új elnökség irányítja a klubot, a jelenleginek (Kővári Árpád, Ujhelyi István, Szeri István, Fülöp Attila, Mezei Richárd, Lele Ambrus) lejárt a mandátuma, így elnökséget kell választani. A Délmagyarország információi szerint nem minden régi elnökségi tag szeretne maradni a klub vezetésében, így itt változások várhatók.

Akik jöttek, akik mentek

A Pick Szeged együttesében a nyáron eddig nagy változások nem történtek. A távozók listája már hetek óta ismert, hiszen Puljezevics Nenad Szerbiába, a Kolubara csapatába igazolt, míg Julian Stamate és Adrian Petrea valószínűleg Romániában folytatja pályafutását, végül egyik játékossal sem hosszabbítottak szerződést. Az érkezés oldal eddig nem túl népes: Lele Ákos kölcsönből visszatér Tatabányáról, míg az MKB Veszprém egy évre kölcsönadta tehetséges kapusát, Liszkai Szilvesztert.

A Pick jelenlegi kerete:

Marjanac, Liszkai, Farkas (kapusok), Ghionea, Vancsics (jobbszélsők), Krivokapics, Laluska (jobbátlövők), Andjelkovics, Lele, Simon, Nenadics? (irányítók), Zubai, Herbert, Gyuris (beállók), Katzirz, Oszmajics (balátlövők), Zvizej, Vadkerti (balszélsők).

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. pick75 2009. július 02. 19:47
  „Gyenge keret,közepes edző,nevetséges szánalmas vezetés!!!!!!!!!!!Széthullóban a Szegedi kézilabda,úgy fog járni mint a labdarugás!!!!!!!!!!!!!Sajna!”
 • 30. szegedifiú 2009. július 01. 23:21
  „Már megint a kézilabda...
  Pedig sokkal nagyobb szenzáció:

  http://www.echotv.hu/?akt_menu=64&newsid=124100

  Szép volt, Zsófi! Csak így tovább!”
 • 29. esztikécske 2009. július 01. 23:04
  „Kezdetben jó ötletnek tűnt, ha Matics elmenne, de ki lenne jobb jelenleg nála? Amennyire látom, fejetlenség van nem is kicsit. Szerintem inkább örülni kellene, hogy nem hagy minket faképnél!!!
  Mellesleg nem akarok én senki zsebében turkálni, de azért nehogy sajnáljam a játékosokat, és elhiggyem, hogy kölcsön pénzből mennek el vásárolni, meg tankolni az ingyé autóba, illetve Szeged legdrágább éttermeibe enni! Sajnos ha nem megy, akkor lejjebb kell adni az életszínvonalból, még a sportolónak is. A földi halandó irodai vagy kétkezi munkás a fizetésük töredékéből tartanak fent háztartást.
  A rossz játékot pedig ne a pénzre fogjuk. Hiszen ha mindenki, aki keveset keres, vagy késnek a fizetésével, rosszul dolgozna, akkor az ország 90%-a mondhatná, hogy azért, mert ez van. Gyenge kifogás.....nagyon!
  Hajrá Pick!”
 • 28. ovis 2009. július 01. 20:52
  „Hát én nem tudom másutt hogy van, de azt tudom, hogy a picknél sok esetben hónapokig nem kapnak fizetést a játékosok. Valószínűleg nehéz úgy lelkesen játszani, hogy közben kölcsönpénzből mennek ételt venni a boltba!!!
  Nem Matics a hibás, inkább a vezetőség háza táján kellene keresgélni...”
 • 27. TUTI 2009. július 01. 19:08
  „Koti! Igazad van, lenyegeben! V azert veszi meg oket, hogy Szegedet szetzilalja, ellehetetlenitse!
  De valoban ott nincs igazan ra szukseguk. Hibat csinalnak, ha elgazolnak. Kipukkanasuk lesz mas csapatnal! Szegeny Pistrui a piszkos munkat megkapta!!! Mar-mar sajnalnam! De a realista balosok(van olyan?), ma felnyitotottak a szemem.;):D
  Egy lehetoseg van szamunkra: Szurkolhatunk!!!
  HAJRA PICK SZEGED! MAGYAROK! HAJRA HAJRA!”
 • 26. Figyelő 2009. július 01. 18:36
  „Ja, és Vadkerti Kecskemét!”
 • 25. Figyelő 2009. július 01. 18:35
  „Ez egy várható döntés volt a lefelé vezető úton.
  A lefelé vezető utat a csökkenő anyagi támogatók és a csökkenő anyagi támogatás jelenti - egyenlőre.
  A Krivokapics, a Laluska, hogy nem fogják vállalni a kisebb fizetésért a játékot az tutira vehető.
  A városban már keringenek olyan pletykák, hogy a Laluska megy Veszprémbe, a Kirvikapics meg a Ferencvárosba!
  Aztán van még egy pletyka, Andjelkovics sem fogja kisebb fizetésért vállalni a játékot.
  Nos, ezen a téren is meg fog indulni lefelé szánkózás a lejtőn.”
 • 24. kotilaszlo 2009. július 01. 18:24
  „TUTI hidd el nem kellenek V-be az általad felsorolt játékosok, mert nem őtik meg azt a szintet.”
 • 23. bojti 2009. július 01. 17:44
  „Xene!Sajnos igazad van,és ezzel a jelenlegi kerettel nem tudom jövőre hogyan fogunk teljesíteni!Remélem az új év nem új reményt,hanem újabb aranyat hoz!”
 • 22. Yossarian 2009. július 01. 14:50
  „hát jó. ha Matics, akkor Matics.
  csak ez a tavaszi szezon ne lett volna. ahol a vezetés hol ki akarta rúgni, hol nem, hol meg folyt a nagy titkolózás. és született néhány szégyenletes eredmény, gyalázatos meccseken. nyilván nem Matke világ legjobb edzője. és a Pick is jobbat érdemelne. de mindíg fejétől bűzlik a hal. nem Vladan itt a legnagyobb kereszt.”
 • 21. geza 2009. július 01. 13:00
  „Kiszáll a Szeviép a miskolci labdarúgásból......
  http://szegedma.hu/hir/2009/06/kiszall-a-szeviep-a-miskolci-labdarugasbol/”
 • 20. xene@freemail.hu 2009. július 01. 12:08
  „A jelenlegi kerettel egy sztáredző sem tudna ezüstnél jobbat elérni...beigazolódott sajnos, hogy ugyanarra a posztra nincs 2 azonos (jó) képességű játékosunk. Gyakorlatilag ez az év a sérülésekről szólt, s ez meg is pecsételte a sorsunkat +jó pár ember képességei alatt teljesített. A kötelező ezüstöket elértük, a Veszprém ellen nem volt esélyünk. Ez volt a realitás.
  Biztos, hogy nem Matic jelenleg a világ legjobb edzője. De Mocsai, meg Zovko sem nyerte halálra magát gondolom karrierje elején....”
 • 19. Fri 2009. július 01. 10:51
  „Azok NAGYOKOSOK akik most fikázzák Maticsot, akivel a csapat a legjobbakat érte el, mondják már meg, hogy kit képzeltek el, de oylat mondjanak aki még nem volt itt , mert a sok felmerült név közül sokan jártak erre és nem túl aranyos érdemekkel. Természetesen mindenkinek lehet véleménye, da igaz , a vérbeli szurkoló inkább buzdít, mint fikáz ! HAJRÁ Pick ! Hajrá Matics edző ! :-)”
 • 18. Mustang 2009. július 01. 10:50
  „sztem nem oszt nem szoroz ki az edző
  a pick a maradék játékosokkal és maticcsal is újra második lesz, kupadöntőt játszik és elbukdácsol a bl-ben a legjobb 16 közé
  ennyi”
 • 17. kraxor 2009. július 01. 10:43
  „Szívás.
  <lol>”
 • 16. dowan 2009. július 01. 09:16
  „Az igazi szurkoló akkor is szurkol a csapatának, ha az mélyponton van.
  Én így teszek.
  Könnyű a győzteseket szeretni :) ,

  Hajrá Pick!
  Hajrá Szeged!
  Hajrá Matic!

  PS:
  Nem az a művészet hogy "elit"játékosokkal bajnokságot nyerni, hanem ilyen csapattal 2. lenni :D”
 • 15. TUTI 2009. július 01. 09:09
  „Dehogynem kellenek V-ben varjak oket! Hogy azutan visszadjak Szegedre kolcsonbe!!! ;)
  Ez meg szep lesz, ha megtortenik...de mar kozleg az a pillanat is!
  Lesz itt meg valsag, kozeleg a W masodik aga! :D
  De mi mit tehetnek: HAJRA PICK SZEGED MAGYAROK! KEZISEK!”
 • 14. rimasz 2009. július 01. 09:05
  „Mi az, hogy Krivo, Lala és Körte, valamint a klub elképzelései távol állnak egymástól???? Örüljenek, hogy játszhatnak Szegeden......máshova úgysem kellenének:S................”
 • 13. zehn 2009. július 01. 08:16
  „Vajudtak a hegyek, egeret szültek. Gratulálok! Így biztosítva lesz az elmúlt idény szégyenletes folytatása. Matics ismételt kinevezése, amolyan ló nincs, szamár is jó megoldás. Úgy nézem, a" minden posztra két egyforma képességű játékost" szlogen nem teljesül. Van egy maradék csapat és vannak tartalékok. Ne adja a sors, hogy valaki megsérüljön! Azt hiszem megindultunk szép lassan lefelé a lejtőn. Egyre több szoros meccset játszunk majd olyan csapatokkal, mint a Pler, Tatabánya, Debrecen,FTC. A játékosok után a vezetőség sem állt a helyzet magaslatán. Tudom nincs könnyű dolga, de a szurkolókat az eredmény érdekli. Veszprém? Más dimenzió! Sajna!”
 • 12. garbon 2009. július 01. 08:09
  „Középszerű edzővel csak középszerű játék marad a PICKNEK: sajnálom én biztos nem nézem többé a szegedi
  PICK kézilabda játékát elégszer láttam a szinvonal alatti mérközésüket. Búcsúzom PICK nem érdekelsz tőbbé.”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nyárlőrinci fiú a világ legjobbja - lehet(ne)

Lássuk csak! Mi is kell a sikerhez? Három tényező. A tehetség az egy, a szorgalom az kettő, de mi is a harmadik? Hát persze: a pénz. Tovább olvasom