Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

Vladimir Oszmajics, a Terminátor 2

A montenegrói Vladimir Oszmajics második idényét tölti a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatában. A közönség nagy része Nenad Perunicsicshez, a világ egykori legjobb átlövőjéhez hasonlítja, éppen ezért Terminátor 2-nek hívja. A balátlövő hetek óta remek formában játszik, a hétvégén 11 gólt dobott a török válogatottnak. Tegnap a Pick edzése előtt beszélgettünk vele.
– Nem panaszkodhat, hetek óta remek formában van, jól védekezik, és támadásban is hatékony. Minek köszönhető ez?

– Nagyon sokat edzettem, és ennek meglett az eredménye. A jó játék azzal is párosul, hogy megjött az önbizalmam, merek vállalkozni. Ha pedig látom az eredményét, az még pluszmotivációt jelent számomra. Nagyon remélem, sokszor megörvendeztetem még a szurkolókat.

– Nem tudom, hallotta-e, hogy a drukkerek Terminátor 2-nek becézik. Az egykori világklasszis Nenad Perunicsicshez hasonlítják.

– Eljutott hozzám, hallottam már, hogy többször is így neveztek. Számomra ez megtiszteltetés, hiszen a valódi Terminátor nagyon nagy játékos volt. Egyszer sem játszottam ellene, de ismerem és nagyra tartom Perunicsicset. Szeretném tényleg kiérdemelni, hogy Terminátor 2-nek szólítson mindenki, de ehhez még sokat kell letennem az asztalra.

Nenad Perunicsics: Terminátor 1
Nenad Perunicsics: Terminátor 1.
Fotó: Segesvári Csaba

– A törökök ellen 11 gólt szerzett a hétvégén a montenegrói válogatottban. Ha hazatér, melyik város az otthona?

– Niksics. Éppen itt volt a nemzeti együttesünk meccse. Szerencsére jöttek a gólok, így a közönség elégedett lehetett velem, kaptam is tapsot rendesen. Jólesett, hogy otthon, az enyéimnek bizonyíthattam.

– Megállítják szülővárosának sétálóutcáján? Mennyire ismerik a honfitársak?

– Niksicsben tudják, hogy a Pick Szegedben játszom. Sokan kérdeznek a csapatról, az eredményekről. Büszkék arra, hogy montenegróiként ilyen neves egyesületben szerepelhetek.

– A csapat honlapja „A nagy tavaszi hadjáratnak" nevezte el a KEK-ben, a magyar bajnokságban és a magyar kupában való szereplést. Sikerülhet nagyot alkotni?

Vladimir Oszmajics: Terminator 2. Fotó: Schmidt Andrea
Vladimir Oszmajics: Terminator 2.
Fotó: Schmidt Andrea

– Azon vagyunk, és dolgozunk. A KEK-ben előbb túl kell jutni a Dunaferren, ami azért nem lesz egyszerű, de meg kell oldanunk. Hazai fronton pedig úgy gondolom, még most kezdődik a nagyüzem.

– Az egyik közösségi portálon létezik egy Vladimir Oszmajics fan club. Ez is bizonyítja, hogy a Pick-tábor is kedveli.

– Tényleg? Nem is tudtam. Egy sportoló számára fontos, hogy a drukkerek szeressék, hiszen ők sokszor segíthetnek. A szegedi szurkolótábor pedig nagyon jó. Nekem is rengeteg pluszenergiát ad a szeretetük és biztatásuk.

Vucsinics városa

Niksics a montenegrói hegyek között fekszik, 60 ezer lakosú. A város híres szülötte, a Roma gólerős csatára, Mirko Vucsinics. De Alen Muratovics, a remek kézilabdás neve is ismerős lehet a sportbarátok számára. Az 1980. március 17-én született Vladimir Oszmajics is jó úton jár, hogy híressé váljon.

Nenad Perunicsics nagy kedvenc volt

Nenad Perunicsics egy idényt húzott le a Pick Szegedben, és a Tisza-parti gárdát magyarkupa-győzelemig vezette. A Terminátor becenévre hallgató átlövő nem ismert elveszett meccset, a Pick közönsége éppen emiatt imádta. Perunicsics ezután Spanyolországban (többek között a Barcelonában) játszott, jelenleg Szerbiában él.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lékó Péter az első tábla bajnoka lett

Szeged - A csapat holtversenyes ötödik, a különböző pontszámítás alapján viszont csak nyolcadik… Tovább olvasom