Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Völgyi Dániel: hagyomány, szeretet

Völgyi Dániel 18 éves korában elszakadt Szegedtől, de a karácsonyt mindig a szülőkkel tölti. Ezúttal is így van, és a Győr magyar bajnok védőjét a szülői otthonban meglátogatva kiderült, a hagyomány, a család és a szeretet még mindig rendkívül fontos a 26 éves labdarúgó életében.
A hatodik emeleti ízléses lakás konyhájából isteni illatok jönnek. Fő a halászlé a gáztűzhelyen, miközben a nappali asztalán, egy tálcán mákos és diós bejgli, megszórva porcukorral. Mai divatszóval élve: „parádé".
A Győr magyar bajnok labdarúgója, Völgyi Dániel itthon van. A profi játékos életében ez elég ritka, sőt ahogy az édesanya – aki a szintén labdarúgó Roland fia révén immár nagymama is – mondja, egyre ritkább, de a karácsony azért rendre Szegeden találja a 26 éves védőt. Az idei ünnepi készülődés pedig látható a család életében.

– Nekem mindig hatalmas élményt jelentett már gyerekként is a karácsony – emlékezett vissza a különböző tárgyakkal, mezekkel, érmekkel, művészi fotókkal teli kisszobában Völgyi. – Persze akkor sokkal jobban be voltam zsongva, hogy vajon mit kapok. És általában egy futballcipő, egy labda vagy a sportágammal kapcsolatos dolog került a fa alá. Az idő eltelt, de a karácsony hagyománya és tisztelete megmaradt. Még a mai napig is várom és szeretem, mert összejön a család. Ilyenkor találkozom a família nagy részével, ajándékokat adunk és kapunk, és természetesen megy a sütés-főzés. December 24-én délelőtt van nálunk az összejövetel, majd délután megyünk a család másik részéhez, este pedig a közös ajándékosztás következik.

Völgyi Dániel családi körben tölti a karácsonyt. Fotó: Karnok Csaba
Völgyi Dániel családi körben tölti a karácsonyt. Fotó: Karnok Csaba

A konyhaablakból pontosan látszik a József Attila sugárút egyik dühöngője – Völgyi az esetek nagy részében itt avatta fel az új cipőt, labdát, sportszárat, netán a mezt.

– A szüleim rendszeresen kérdezik már jóval az ünnepek előtt, mit szeretnék a Jézuskától. A cipőt már meg tudom venni magamnak, így természetesen az már nem kerül a kérések közé. Úgy néz ki, hamarosan ingatlantulajdonos leszek, így az ott szükséges dolgokban, például a konyhai eszközökben kértem a Jézuska segítségét. Sajnos nem tudok főzni, a párom viszont szívesen ténykedik a konyhában. Itthon, Szegeden pedig a nevelőapukám főzi a halat, ez is hagyomány – mesélt Völgyi.
Győr és Szeged. Két fontos magyar nagyváros Völgyi életében. Naná, hogy karácsonyfából is kettő lesz.

– Mire szerda dél környékén visszaérek Győrbe, addigra várhatóan már áll a párom révén a mi fánk, illetve az ebéd is készen lesz, de ha kell, még segítek neki. Szegeden viszont mindig meghatározott volt a program: 23-án felállítjuk a fát, aztán 24-én reggel 7-kor ébresztő, majd jöhet a díszítés. Utána meglátogatjuk a temetőben az elhunyt rokonokat, így például a két tatámat. Ilyenkor érek rá, hiszen novemberben bajnoki és kupameccsek sorjáznak, nem nagyon fér bele az időmbe a mindenszenteki hazaugrás – mondta Völgyi.

Völgyi pontosan tudja, honnan indult. Egy szerény aszfaltos pályáról jutott el az ország egyik legstabilabb klubjába. A család és a szeretet révén. Fotó: Karnok Csaba
Völgyi pontosan tudja, honnan indult. Egy szerény aszfaltos pályáról jutott el az ország egyik legstabilabb klubjába. A család és a szeretet révén. Fotó: Karnok Csaba

Hiába van karácsony, a szakmát sem hagyhatjuk ki. Aktuális a kérdés: Völgyi klubedzője, Pintér Attila lett a szövetségi kapitány. Vajon jön a többek által várt meghívó a válogatottkeretbe?

– Amióta őt kinevezték, az ismerősök rendre azt mondják, itt az idő a meghívó postázására. De ez nem ilyen egyszerű: az igaz, hogy Győrben a sérülésemig folyamatosan játszottam, a korábbi afférunk is már a múlté, ám nem úgy fogom fel a dolgot, hogy innentől kezdve egyenes az utam a válogatott bal oldali védő posztjáig. Új edzőnk lesz Győrben, neki kell először bizonyítanom hétről hétre, aztán a sérülések is kerüljenek el, és akkor talán megkapom a lehetőséget a nemzeti csapatban is
– vélte a labdarúgó.

Völgyi pontosan tudja, honnan indult. Egy szerény aszfaltos pályáról jutott el az ország egyik legstabilabb klubjába. A család és a szeretet révén.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mocsai szűkített

28-ról 22 fősre szűkítette a januári, dániai férfi kézilabda Európa-bajnokságra készülő keretét Mocsai Lajos szövetségi kapitány – a névsorban a Pick Szegedből hatan kaptak helyet. Tovább olvasom