Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Weszelovszky László még gólképtelen a bajnokságban

Három forduló telt el a férfi vízilabda OB I-ből. A Szeged Beton VE együttese úgy kezdte az évadot, ahogy az elvárható tőle: győzelem a BVSC, az Újpest és a Pécs ellen. A hat pont be volt kalkulálva, az viszont nem, hogy az Olaszországból szerződtetett Weszelovszky ez idáig egyetlen góllal sem segíti csapatát.
Nem ehhez szoktatta a szegedi szurkolókat, mármint Weszelovszky László. A közönség még jól emlékezik arra a Weszére, aki a Tisza-parti klub színeiben futószalagon és ipari mennyiségben termelte a gólokat. A 2002/2003- as idényben (annak végén igazolt a Fradiba) ötvenháromig jutott az alapszakaszban, az pedig gólkirályi címet eredményezett számára. Azóta játszott az Egerben, megint a Fradiban, az elmúlt évadot viszont már Olaszországban, a Camogli gárdájában töltötte. A nagy terveket szövögető Szeged Beton a nyáron nagybevásárlást tartott, remek játékosokat igazolt, köztük Weszelovszkyt. Laci eddig adós maradt a jó teljesítménnyel, még nem szerzett gólt a bajnokságban.

– Arra kíváncsi, hogy idegesít-e a gólképtelenség? – kérdezett vissza. – Inkább úgy fogalmaznék, hogy némiképp nyugtalanít, de azért nem keresek egy vastag kötelet, meg egy fát... Tisztában vagyok a képességemmel, tudom, mit miért csinálok. Máskor is voltam hullámvölgyben, nem is egyszer, de mindig kilábaltam belőle. Efelől most sincs kétségem.

Weszelovszkynak a nyári alapozáskor, focizás közben eltörött a lábközépcsontja. Sántítva, bottal járva is edzett, de az persze nem volt az igazi.

– Edzőm, Gyöngyösi András már jó előre felkészített arra, hogy gödörbe kerülhetek. Milyen igaza volt! A dubrovniki edzőtáborban és a FILA-kupán még jól ment a játék, kitűntem, hiszen akkor a többiekhez képest friss voltam. A pontvadászat elindulásánál jött ki, hogy fizikálisan nem vagyok topon. Távol áll tőlem a türelmetlenség, és a társaim is tolerálják, hogy voltam már jobb formában. Edzésen hajtok, megcsinálok mindent, figyelje meg, rövidesen beindulok, a régi Weszelovszkyt láthatják a drukkerek.

Mindehhez már a receptet is tudja. Elmondta, nagyon várja már, hogy Milos Korolija meccsen is bemutatkozzon a csapatban. Szerinte nemcsak erős a szerb center, ügyes is, azaz tarthatatlan. Ha az ellenfelek szorosan védekeznek, akkor rengeteg előnyt szerez majd, viszont, ha zónáznak, akkor meg az átlövők világa jön el. És mivel Varga Tamástól mint a tűztől, úgy tartanak, több lehetőség adódik előtte.

– A Szeged Betonnál a külső körülmények tökéletesek, most már nekem kell letenni valamit az asztalra. Ígérem: leteszek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Férfi asztalitenisz: újabb Floratom-siker

A papírformának megfelelően győzött a Floratom Szeged AC a férfi asztalitenisz Extraliga újabb… Tovább olvasom