Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Yoko Kick-box Team: eredményes újjáalakulás

Januárban újjáalakult, azóta pedig már eredményes versenyeken van túl Szeged egyik legfiatalabb sportegyesülete, a Yoko Kick-box Team, amelyben a létszám az elmúlt időszak alatt harmincfősre duzzadt.
Egyszer már létezett, majd az elmúlt három év „lappangása" után januárban újjáalakult a Yoko Kick-box Team. A klub fiatal, és ennek megfelelően az edzői stáb is az – három, Európa- és világbajnoki éremmel büszkélkedő egykori és jelenlegi sportolóval.

– Csonka Zsófia 18 éves, ő még aktív, Gyuris Gábor pedig 29 éves, szóval tényleg fiatal a stáb, amellyel szeretnénk újra komoly szakmai munkát végezni – mondta a 22 éves Almási Bence. – A megszerzett versenyzői tapasztalatokat és rutint igyekszünk átadni a gyerekeknek, és eredményesen felkészíteni őket a versenyekre. Az edzések csoportbontásban zajlanak, az óvodásoktól a középiskolásokig minden korosztályt foglalkoztathatunk. A cél elsősorban a mozgáshoz szoktatás és a sportág megszerettetése, később pedig a versenyfelkészülés, de természetesen aki csak hobbiból választja a klubunkat, azt is szívesen látjuk.

Teljes harci díszben. A szegedi Yoko Kick-box Team népes létszámmal kezdte újra a munkát Almási Bence (balról) vezetésével. Fotó: DM
Teljes harci díszben. A szegedi Yoko Kick-box Team népes létszámmal kezdte újra a munkát Almási Bence (balról) vezetésével.
Fotó: DM

A kick-box igen népszerű hazánkban, sőt Szegeden is.

– A saját utunkat szeretnénk járni, és amikor elkezdtük a toborzást, akkor nagyjából húsz fő jött össze, amely azóta harminc fölötti létszámmá duzzadt. Az egyesület a kick-boxon belül is elsősorban a pointfigthing, azaz az egykori semi-contact szabályrendszerrel foglalkozik. Leginkább a víváshoz hasonlítható, nagyban észjáték, nagyfokú mentális és fizikai felkészültséget igényel. A kick-box már az olimpia előcsarnokában található, hiszen bekerült a világjátékok programjába, amelyen a full-contact és a pointfighting szabályrendszerben indulók vehetnek részt – sorolta Almási.

A klub sportolói már túl vannak két versenyen: a horvátországi Karlovacon, az Európa-kupán Haider Katrin egy, Csonka Attila két bronzérmet nyert, míg Bárdos Inez egy arany- és egy bronzéremmel tért haza, míg a besztercebányai Szlovák Openen Haider két ezüst-, Csonka Attila pedig két-két arany- és ezüst-, valamint egy bronzérmet nyert.

– Nincs megállás, hiszen lesz két verseny Békéscsabán, majd Ausztriában következik az újabb nemzetközi viadal. Heti három edzésünk van, áprilistól a Gyík utcai általános iskolában vannak a foglalkozások, míg július 6-ától egyhetes nyári tábort szervezünk – mondta végül Almási Bence.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyitott medencében készülnek a pólósok

Kedd este nyitott medencében, a SZUE-ban edzett a Tiszavirág Szeged Diapolo OB I-es férfi… Tovább olvasom