Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Zágrábban remekelt a Goodwill Pharma Tollas SE

A szegedi Goodwill Pharma Tollas SE csapata Zágrábban szerepelt, ahol 11 tollaslabdázó képviselte a szegedi színeket.
Hat ország 188 versenyzője nevezett a Zagreb Youth Openre. Jól kezdődött a verseny, a 13 éveseknél Boronkai Fruzsina élete első nemzetközi versenyén rögtön egyénibn és vegyes párosban is győzelmeket aratott. Pápai Bálint is simán vette az akadályokat, csakúgy, mint testvére, Balázs. Aztán beindult a gépezet, Kajtár Panna egy vereség után két győzelemmel bejutott legjobb 16 közé, majd követte őt Pápai Violetta, Sándorházi Vivien, Dulcz Zsombor, Dulcz Bende, Pápai Bálint és Pápai Balázs is. Kövecs Kevin és Boronkai Fruzsina egy győzelemmel, Matusovits Döme győzelem nélkül esett ki.

Zágrábban remekelt a Goodwill Pharma Tollas SE

A vegyes párosok küzdelmében U13-ban Boronkai és Pápai Bálint, U15-ben Sándorházi Vivien és Pápai Balázs a négy közé jutott. Egyéniben szintén a négy közés verekedte magát Kajtár Panna, Sándorházi Vivien, Dulcz Zsombor, Pápai Bálint és Pápai Balázs is – jó előjelekkel várhatták a vasárnapi folytatást.

Ekkor élt igazán a magyar tábor. 13 éves vegyes páros bronz-, míg a 15 éves ezüstérmet nyert. Az egynemű párosok is megkezdték a versenyt, és itt is remek sikereket értek el a szegedi versenyzők. Pápai Violetta és Sándorházi Vivien, Pápai Balázs és Dulcz Zsombor, valamint Pápai Bálint és a cseh Jan Janostik duója is a döntőig menetelt, ahol két aranyat és egy ezüstöt nyertek. Érdekesség, hogy Pápai Balázsék öt mérkőzéslabdát hárítottak, majd egyet elvétettek, végül a döntő szettben 25–23-ra kikaptak lengyel riválisuktól.

Zágrábban remekelt a Goodwill Pharma Tollas SE

Egyéniben Pápai Bálint ez elődöntőben elvérzet, csakúgy, mint Kajtár Panna. Sándorházi Vivien és Pápai Balázs magabiztos játékkal lett döntős. Sándorházi a fináléban sajnos nagyon izgult, és ez a játékára is rányomta a bélyeget, így az ezüstérem maradt számára. Pápai Balázs érett játékkal behúzta az első szettet és a zsebében érezte az aranyérmet, csak az ellenfele gondolta másképpen. A második szettet megnyerte és neki állt a zászló, mert a harmadikban is vezetett 17–12-re. Ekkor egy újabb fordulat következett, a végjátékot Balázs bírta jobban idegekkel és erővel, meccslabdát hárítva legyőzte ellenfelét, és megnyerte a tornát!

Eredmények,
vegyes páros, U13:
3. Boronkai Fruzsina, Pápai Bálint,
U15: 2. Sándorházi Vivien, Pápai Balázs,
leány páros, U15: 1. Pápai Violetta, Sándorházi Vivien,
fiú páros, U13: 1. Pápai Bálint, Jan Janostik (cseh),
U15: 2. Pápai Balázs, Dulcz Zsombor,
fiú egyéni, U9: 3. Dulcz Domos,
U13: 3. Pápai Bálint,
U15: 1. Pápai Balázs,
leány egyéni, U15: 2. Sándorházi Vivien, 3. Kajtár Panna.
Zágrábban remekelt a Goodwill Pharma Tollas SE

                                      

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyeegy: edzőváltás, Bernát- gólok, betonvédelem

Lapunk kiemelten foglalkozik a megyei labdarúgással, azon belül is a megyei I. osztállyal. Tovább olvasom