Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Zantleitner Krisztina: 4 év, 10 érem

A szentesi női vízilabda legutóbbi sikerkorszaka Zantleitner Krisztina nevéhez fűződik: 4 év alatt 10 érmet nyert a felnőttcsapattal, ebből kettőt nemzetközi porondon. Közös megegyezéssel távozik a klubtól, helyét valószínűleg az angol válogatott volt szövetségi kapitánya, Fekete Szilveszter foglalja el.
A Hungerit-Szentesi VK fantasztikus éveket, szezonokat zárt Zantleitner Krisztinával, akinek a Kurca-parti volt edzői pályafutásának az első komoly együttese. Az emlékezetes összecsapások, a sírós-nevetős emlékek szubjektívek, beszéljenek a számok: 4 év alatt 10 érmet nyert a lányokkal, négyet a bajnokságban, sorrendben ezüst, ezüst, bronz, ezüst; ugyanennyit a magyar kupában, sorban bronz, arany, ezüst, ezüst; valamint két bronzérmet a LEN-kupában.

– Büszke vagyok az eltelt négy esztendőre, az eredmények mellett arra is, hogy 95 százalékos volt az edzéslátogatottság, sok szentesi, saját nevelésű lány kapott helyet a felnőttegyüttesben, igazi közösséget formáltam a keretből és állíthatom: önmagához képest mindenki fejlődött. Nem szeretek kiemelni, mégis megemlítem Hevesi Anitát és Gundl Diánát, szorgalmasan, alázattal álltak a munkához, a sportághoz, jól teljesítettek. A tehetség mellé ugyanis ezek a tulajdonságok is kellenek a sikerhez, a karrierhez.

Zantleitner Krisztina távozik a Hungerit- Szentes vezetőedzői posztjáról, utódja Fekete Szilveszter lehet. Fotó: Frank Yvette
Zantleitner Krisztina távozik a Hungerit- Szentes vezetőedzői posztjáról, utódja Fekete Szilveszter lehet.
Fotó: Frank Yvette

Fülöp: igen, Fekete: talán

A távozó edző, Lukács Dénes helyét a szentesi kötődésű, Franciaországból hazatérő Fülöp Tibor foglalja el a Valdor-Szentesi VK OB I-es férfi vízilabdacsapatának kispadján. A nőknél is távozott Zantleitner Krisztina, a legesélyesebb utód Fekete Szilveszter, az angol válogatott korábbi szövetségi kapitánya. Vele és egy válogatott játékossal ma tárgyal dr. Tóth Gyula mesteredző, Magyar József klubelnök tanácsadója. A lányokhoz kötődő hír: az ukrán válogatott center, Anasztazija Kotova Oroszországban folytatja pályafutását.

A 2012/13-as bajnoki szezont értékelve elmondta: az ezüstérem – a bajnokságban, a kupában és az ifikkel is – a maximum volt, amit a keretből kihozhatott. A régi mumus Dunaújvárost az elődöntőben háromszor is magabiztosan verték, 10–7-re, 9–7-re és 14–6-ra. Az újvárosiak trénere, Mihók Attila nem találta az ellenszert. A fináléban azzal az Egerrel, a címvédővel kerültek össze, amelynek soraiban négy stabil válogatott (Antal Dóra, Cigány Dóra, Keszthelyi Rita, Gangl Edina – bár utóbbi nem utazhat a világbajnokságra) szerepelt, míg a Hungeritben „csak" tehetségek, például Kövér-Kis Réka, Miskolczi Kitti (már távozott a Dunaújvárosi Főiskola csapatához), Gémes Alexa és a már említett Hevesi és Gundl. Az sem könnyítette meg a dolgát, hogy a női mezőnyben ő volt az egyetlen női edző, a szakvezetői poszt mindenütt a férfiak privilégiuma. A gárdára jellemző volt a csapategység, és jó közösséggé formálódott. A csapatnál az év legjobbja a nem klasszikus centernek számító Anasztazija Kotova lett, aki ezt a titulust a meccseken nyújtott produkción túl edzésmunkájával, alázatával, szorgalmával érdemelte ki.

– Nem vagyok keserű, sikeres 4 év volt a szentesi. Bár igaz, sokszor, sok helyen falakba ütköztem, de ez is a profizmushoz tartozik – Násztya, vagyis Anasztazija Kotova igazi profi volt –, a kapott pofonokat méltósággal kell viselni, és dolgozni tovább. Rengeteget áldoztam a munkáért, az eredményekért, csak a sportágnak éltem. Sok tapasztalatot szereztem, amelyeket remélem, a jövőben hasznosítani tudok – valamivel profibb körülmények között. Még nem gondolkoztam a folytatásról, egyelőre pihenek, és az sem elképzelhetetlen, egyszer még visszatérek Szentesre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tornagyőztes a Pick Szeged U12

Remek eredményt ért el a Pick Szeged 2001-ben született fiúcsapata az orosházi nemzetközi… Tovább olvasom