Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 3°C Még több cikk.

Zavarkó megvédte címét

Megvédte címét, azaz sorrendben másodszor nyert a 8. szegedi WNBA-NBC nemzetközi A kategóriás egyéni férfi teke világranglista-versenyen, amelyet idén telt ház előt a Nobilis '62-kupáért rendeztek. A legjobb szegedi Kiss Norbert volt, rajta kívül még Kakuk Levente jutott a negyeddöntőbe, ahol kikapott.
Több új impulzus is érte a 8. WNBA-NBC nemzetközi A kategóriás férfi egyéni teke világranglista-verseny szurkolóit az újszegedi teke- és bowlingcentrumban. Egyrészt furcsa lehetett nekik, hogy nem volt hazai versenyző a négy között. Ezt az elmúlt években nem szokták meg, mindig akadt ugyanis olyan szegedi, akinek az elődöntőben is lehetett drukkolni. A létesítmény ilyenkor visszhangzott a biztatástól, ezzel szemben tegnap az elődöntőket csendben, néha felhangzó taps közepette rendezték. Jól jellemezte a helyzetet az egyik szurkoló hangos sóhaja: – Kinek szurkolok mostantól?

A második hatás alapján pedig kiderült, beköltözött a pszichológia a tekébe is. Aki ugyanis a Nobilis '62-kupa legjobb tizenhat játékosa közé jutott, annak szembesülnie kellett azzal – először Szegeden, sőt hazánkban is –, hogy az egyenes kieséses szakaszban már az is fokozottan számít, mikor, mit és hogyan csinál a tekés. A szegediek esetében hiába a megszokott pálya, a megszokott környezet, ha valaki nem figyel minden egyes nekifutásra, minden egyes dobásra, kéz- és lábtartásra, nem marad higgadt – és akkor még nem beszéltünk egy fontos dologról: sokszor mindez együtt sem jelenthet a szerencse nélkül sikert –, gyorsan tovaillan a sansz a másik legyőzésére.

Zavarkó (balról) legyőzte Tomkát. Fotó: Karnok Csaba
Zavarkó (balról) legyőzte Tomkát.
Fotó: Karnok Csaba

A 115 induló közül a legjobb négy közé három Podbrezova-játékos, valamint a ferencvárosi Botházy jutott. A már említett szurkoló kérdésére válaszolva még így is lehetett kinek drukkolni, hiszen az elődöntőben két magyar, a válogatott kerettag Botházy mellett a címvédő vajdasági Zavarkó is ott volt. Hogy nem jött létre a magyar döntő, arról a szlovák Milan Tomka tehetett, aki outsiderként legyőzte előbb Pete II. Lászlót (BKV Előre), aztán a hazai kedvencet, Kiss Norbertet, valamint az elődöntőben Botházyt. A három sikerből kettő szétlövéses volt – mi ez, ha nem pszichés tartás Tomka részéről? A másik ágon Zavarkó útja egyenesebb volt, hiszen a romániai Veres Gyulát (Iasi), a zombori Pavlicot, valamint klubtársát, a szerb Jovan Csalicsot is 2:0-ra győzte le.

A döntőben azért Zavarkó érezhette magát hazai pályán, elvégre egyrészt címvédőként dobhatott, másrészt több szegedi nézőnek a kedvencei közé tartozik. A két fél fej fej mellett haladt, aztán a rendkívül erős pszichével megáldott Zavarkó akkor dobott kilencest, amikor szüksége volt rá. Mindkét szettre igaz volt ez – így aztán Zavarkó az egész kieséses szakaszban szettet sem vesztve megvédte elsőségét.

A végeredmény

A 8. WNBA-NBC nemzetközi A kategóriás férfi egyéni teke világranglista-verseny a Nobilis '62-kupáért végeredménye (a díjakat a Szilánk Zrt. ajánlotta fel): 1. Zavarkó Vilmos (szerbiai, Podbrezova – szlovák), 2. Milan Tomka (szlovák, Podbrezova), a döntőben: 2:0, 3. Botházy Péter (FTC) és Jovan Csalics (szerb, Podbrezova), 5–8. helyezett: Kiss Norbert (Szegedi TE), Zdenko Pavlic (Polet Zombor), Kakuk Levente (Szegedi TE), Nemes Attila (Zalaegerszeg). A legjobb szegedi: Kiss Norbert.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyorskorcsolyás olimpiai reménységek

Vasárnap ért véget a rövidpályás gyorskorcsolyázók Olympic Hopes 2010 - 8. Tisza Kupa elnevezésű rangos nemzetközi versenye Szegeden a Városi Műjégpályán. Tovább olvasom