Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Zord körülmények, remek eredmények

Az új uszoda építése és a sátorállítás miatti mostoha körülmények ellenére jól szerepelnek a Szentesi VK fiú és lány utánpótlás vízilabdacsapatai az országos bajnokságokban. A gárdák egy kivételével az első négyben találhatók.
– Mostanában zaklatottak voltak a körülmények vízilabdásainknak. Ezt az új uszoda építése és a sátorállítás hozta az elmúlt mintegy 2 hónapban, akadt olyan időszak, amikor még a 33-as medencét sem használhattuk – mondta Bíró Dániel, a Szentesi VK ügyvezetője, aki még elárulta: ez szerencsére nem befolyásolta az utánpótlásgárdák teljesítményét.

Megírtuk: a Széchenyi ligeti 33-as, vagyis a vízipólósok versenymedencéjének téliesítése az épülő fedett uszoda miatt komplikáltabb, és tovább tart, mint az elmúlt években. A munkálatok során – az utolsó, október 5-i bajnoki mérkőzéseket követően – elbontották a parton lévő kiszolgálótechnikát, gépészetet, ami helyett süllyesztettet kellett kialakítani, illetve a sátorállításhoz szükséges technológiát is arrébb telepítették. A 33-as medence befedése a hétvégén elkészül, így a jövő héten már a megszokott helyen edzhetnek a csapatok, és bajnokit is rendezhetnek Szentesen. De vissza a fiatalokhoz!

Matajsz Márk és a szentesi ifik: második helyen állnak a korosztályos bajnokságban. Fotó: DM/DV
Matajsz Márk és a szentesi ifik: második helyen állnak a korosztályos bajnokságban.
Fotó: DM/DV

A fiúknál minden korcsoport a 12-es felsőházban szerepel, a Matajsz Márk edzette ifjúságiak a 2., a serdülők és a gyerekek pedig a 4. helyet foglalják el, utóbbi két gárda szakmai munkáját Berki András, illetve Kocsis István irányítja. A legutóbbi fordulóban a Ferencvárosnál vendégeskedtek a Kurca-partiak, és mindhárom együttesük legyőzte a zöld-fehéreket. – A kollektíva is remek, a csapatokat elkísérő szülőkön, szimpatizánsokon kívül az éppen nem játszók is szurkolnak a társaknak – közölte az ügyvezető, aki azzal folytatta: egy klubnak sincs mindegyik korosztálya a legjobb négyben, amelynek azért van jelentősége, mert azoknak a csapatoknak, amelyek a 2014-es évet a legjobb hatban, a kétfordulós rájátszásban folytatják, a következő, vagyis a 2014/2015- ös pontvadászat előtt nem kell selejtezőt vívniuk a tizenkettes felsőházba jutásért.

A lányok sem teljesítenek rosszabbul, igaz, az ifjúságiak az utolsó, vagyis a 7. helyen állnak, de eddig csak egy mérkőzést játszottak – azon vereséget szenvedtek. A serdülők és a gyerekek viszont teljesítették az eddigi három kört, előbbiek a 2., utóbbiak az 1. helyen állnak a tabellán. A női vonalon Tóth László, Oltyán Gyula, ifjabb Tóth Gyula és Győri Eszter dolgozik, míg a fiúknál a már említetteken kívül Pengő László, Vass Sándor, Bíró Dániel, Torday Árpád és Benedek Tibor, az igazolt utánpótlás-versenyzők száma 150.

A fiúkkal kapcsolatban ne felejtsük el: az eddigi 9 fordulóból – a már citált okok miatt – csak egy meccset játszhattak otthon, a többit idegenben, illetve a „hazai pályának" minősülő vásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előnyt szereztek: Benfica-Pick 24-25

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata egygólos előnyt szerzett Lisszabonban, a Benfica elleni… Tovább olvasom