Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Zsiga Máté termése: amerikai díjeső

Szeged - Zsiga Máté, a Szegedi VTK játékosa egy éve az Amerikai Egyesült Államokban él. A tengerentúlon tanul és teniszezik. Máté remek idényt tudhat maga mögött, több elismerő díjat is bezsebelt.
Legtöbben azt gondolnák, hogy egy kemény idény után a pihenés játssza a főszerepet Zsiga Máténál, a Szegedi VTK válogatott teniszezőjénél. Máté azonban nem pihen. Tréningezik mindennap, játszik, készül. Az SZVTK tehetsége egy éve költözött az Amerikai Egyesült Államokba, felvételt nyert a texasi Wacóban található a Baylor Universityre. Hetekkel ezelőtt tért haza Szegedre.

– Remek idényen vagyok túl, rengeteget fejlődtem. Jó pár kilóval erősödtem, sokat kondiztunk, így megizmosodtam. Leginkább mentálisan léptem előre. Az USA-ban a pozitív gondolkodásra tanítottak meg, azt a sok-sok negatív energiát, amit meccseken megmozgattam, most mind-mind pozitív energiává alakítom. Akik láttak itthon az elmúlt hetekben játszani, azok is megállapították, hogy komoly változáson mentem keresztül – nyilatkozta az amerikai élményekről Zsiga.

Zsiga Máté termése: amerikai díjeső. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Máté édesapjával, az egykori kiváló játékossal, Zsiga Lászlóval készül Szegeden, az SZVTK pályáin.

Itthon a Szentes

Szombaton 11 órakor hazai környezetben fogadja a Szentesi TK-Gellért SE OB I-es női csapata a DEAC-ot. Ha nyernek a hazaik, akkor megnyerik a csoportjukat, és a feljutásért, a Szuperligáért harcolhatnak.

– Komoly sikereket értem el az USA-ban teniszben. Kétszer voltam a konferencián belül a hét játékosa, ezt az elismerést egymás után sikerült begyűjtenem. Az év újonca voltam Texasban, és a konferencián belül is. A legnagyobb dolog viszont, hogy elsőéves játékosként bekerültem az All American díjazottai közé. Több mint 100 játékosból csak 20-at díjaznak, a húszban pedig csak két újonc volt, köztük én is. Erre az elismerésre vagyok a legbüszkébb. Mindenképpen sikerként könyvelem el az első idényt.

Zsiga Máté augusztus 7-én utazik vissza az USA-ba. Nem marad meccsek nélkül Magyarországon sem. Több viadalon is tervezi az indulást.

– Jó itthon! Texasban nem volt honvágyam, most azonban, hogy a családommal, a barátaimmal lehetek, rájöttem, hogy valójában mennyire hiányoztak. Tervezem, hogy elindulok a vidékbajnokságon, egy balatonboglári versenyen, illetve a Budaörs csapatával szerepelek a csapatbajnokságon is. Persze azért a pihenés is fontos szerepet játszik, hiszen a második idény is keménynek ígérkezik a tengerentúlon – fejezte be a beszélgetést Zsiga Máté.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Népes csapattal a szegedi búvárúszók

Szombaton és vasárnap Hódmezővásárhelyen rendezik meg a felnőtt búvárúszó országos bajnokságot - Kanyó Dénes éremesőt vár a tanítványoktól. Tovább olvasom