Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 11°C Még több cikk.

Zsinórban harmadik bajnoki címét nyerte a Hód TC

Megvédte bajnoki címét a Hód TC férfi teniszcsapata. A Szuperliga budapesti döntőjében 5:4-re nyertek a vásárhelyiek a Gödöllő ellen. A finálé izgalmasan alakult, a küzdeni tudásból jelesre vizsgázó vásárhelyiek azonban megérdemelten nyertek.
Rekkenő hőség ide, rekkenő hőség oda, a teniszdöntő, a Szuperliga fináléja tegnap 11 órakor kezdődött. Iszonyatos melegben. A budai Park teniszcentrum immár évek óta házigazdája a Szuperliga Final Fourjának. A pályák tökéletesek, a kiszolgálóépület minden igényt kielégít, csak meccset nézni nem lehet. Nincs lelátó, így árnyék is elvétve akadt, igaz, volt egy 8x3 méteres helyen. Így minden teniszbarát erre a talpalatnyi helyre sűrűsödött össze.

Kiemelkedtek

A Hód TC és a Gödöllő kiemelkedett a mezőnyből. Mindkét gárda magabiztosan jutott a döntőbe. Hazai szinten a legjobb játékosok alkotják a keretét. Szóval 35 fokban kezdődött a csata. Gyorsan hátrányba került a bajnoki címvédő, Balázs Attila könnyedén intézte el Kiss Györgyöt. Hasonlóan cselekedett hazánk legjobb játékosa, Bardóczky Kornél is, pedig neki jóval nehezebb dolga volt. A jelenlegi második számú magyar játékos Kiss Sebőt verte rommá úgy, hogy a második szettben még gémet sem veszített. Oktatófilm volt, amit Bardóczky bemutatott. Két egyes után 1:1 volt az állás. Jancsó Miklós gyűrte, gyűrte Tatár Zsoltot. Ők szerencsésebb helyzetben voltak, hiszen a pálya szélén volt egy kis árnyék. A vásárhelyiek csupa szív játékosa döntő szettben, a rövidítésben nyert. Előny itt, 2:1 a Hódnak. Pedig még Noszály „Sasa" is pályára lépett, meccs közben vizet vitt Tatárnak. Neki most az egyesekben ennyi szerep jutott.

Hód TC–Gödöllő 5:4

Férfi tenisz Szuperliga, döntő. Budapest, Park teniszcentrum.
Egyes: Ruiz-Cadenas–Moraru 2:6, 6:2, 7:6, Bardóczky–Kiss S. 6:4, 6:0, Novák–Balázs Gy. 0:6, 4:6, Lukács–Kisgyörgy 4:6, 7:5, 6:2, Jancsó–Tatár 6:4, 7:6, Kiss Gy.–Balázs A 0:6, 1:6.
Párosok: Ruiz-Cadenas, Bardóczky–Moraru, Balázs Gy 7:6 2:3-nál a Hód TC feladta, Jancsó, Lukács–Kiss S., Tatár 7:5, 6:1, Nagy V., Both–Kisgyörgy, Balázs A. 4:6, 5:6-nál a Hód TC feladta.

Ruiz-Cadenas felállt


Ekkor azonban nem voltak túlzottan boldogok a vezetők, Hernádi Gyula és Serfőző István, hiszen a másik két pályán nem vitézkedtek a vásárhelyi fiúk. Novák simán, 6:0-re elbukta az első szettet Balázs György ellen, és a spanyol Hector Ruiz-Cadenas csak nyomozta a labdát a román Moraru ellen. Novák összekapta magát, esélyes volt az egyenlítésre, de hiába brékelt, nem tudta ezt a lehetőséget kihasználni, elbukta a partit. Közben a hispán felállt a padlóról, egyre biztatóbban ütött, Moraru kezdte elveszíteni a fonalat, egyenlített. „Lesz itt izgalom!" – állapította meg a csapatvezető Serfőző. Egy éve 2:4-ről állt fel a Hód TC. Serfőző el is ment egy körre, a Feneketlen-tó környékére, sétált egy kicsit, kevésbé bírta az izgalmakat.

Ekkor már Lukács is püfölte a labdát, a rutinos, sok-sok csatát megélt Kisgyörgy Gergely ellen. Ez volt az utolsó egyes a döntőben. Közben a mi Hectorunk, a Hód spanyol légiósa 4:2-re lépett el a döntő szettben. „Jó az edző!" – jött a nézőtéri megállapítás, amikor már 5:2 volt Ruiz-Cadenasnak. Bardóczky ült a kispadon... Ezután három meccslabdája volt a spanyolnak. Nem élt vele, feljött Moraru 5:4-re. Serfőző sétálni indult. Lukács a porból, vagyis inkább a salakból állt fel. A másodikban Kisgyörgy 5:1-re vezetett. Innen fordított. Kisgyörgy a mosdóba is sétált. A két külföldi csatájában már a rövidítés zajlott. A mi Hectorunk jól bírta idegekkel, negyedik meccslabdáját értékesítette. Előny a Hódnál, 3:2. Iszonyatos nagy meccs volt, a nap derbije.

Országos bajnokság Vásárhelyen

Hernádi Gyula, a Hód TC elnöke jó hírrel szolgált a sportág szerelmeseinek. Valószínűleg Vásárhely lesz a házigazdája az idei felnőtt országos bajnokságnak. Az ob-t augusztusban rendezik majd a Hód TC teniszcentrumában, így a legjobb magyar teniszezőket testközelből láthatják a szurkolók. Hosszú-hosszú idő után lesz a megyében ilyen rangos verseny, hiszen utoljára több mint fél évtizede volt a Gellért Szabadidőközpontban.

Figyelem Lukácson


Most már mindenki Lukácsot figyelte. 3:0-lal nyitott a döntő szettben. „Jól állunk! Fél órája nem gondoltam volna!"– szólt a csapattársakhoz Jancsó Miklós. Lukács örült, a többiek tapsoltak, nyert 6:2-re Az egyesek után 4:2 volt a Hód TC-nek. Egyetlen győzelemre voltak a bajnoki címtől a vásárhelyiek. Következett három páros meccs.

A Davis Kupa-válogatott kapitánya, Baranyi Szabolcs is a lelátón ült, őt kértük értékelésre az egyesek után.
– A szívemhez kicsit közelebb áll a Hód TC, hiszen kapitányként Vásárhelyen mutatkoztam be. Sőt. Nagyapám valamikor főispán volt Szegeden, így Csongrád megye különösen kedvenc helyem. Megérdemelten vezet a Hód, és én tényleg reménykedem abban, hogy meg is nyeri a bajnoki címet, mert nagyra értékelem azt a munkát, amit Vásárhelyen végeznek.

– Mindenki a saját meccsére figyeljen! Ne nézzük a másik pályát! – fordult a társakhoz Bardóczky. Nehéz elképzelni, hogy ha egymás mellett játszanak, akkor ne nézzenek át egy pillanatra. Szóval egy győzelem kellett a végső sikerhez. Az tisztán látszott Nagy Viktoréknak nem sok esélyük van. De az is, hogy ezért az egy sikerért meg kell szakadni. Bardóczkyék és Jancsóék is nagy csatában nyerték az első játszmát. Egy-egy lépés a negyedik aranyhoz. Jancsó Miki nagy harcos. A második szettben már 4:0 volt a javukra. Fanatizálta Lukácsot, öröm volt nézni a játékukat. Mentek is előre. Még hogy nem néznek át egymás pályájára!

Még Nagy is pacsizott velük 5:1-nél. Öt perc múlva pedig a pályán ünnepeltek és táncoltak a vásárhelyiek, Jancsóék nyertek, ezzel pedig már behozhatatlan előnyre tettek szert. A vége 5:4. Újból bajnok a Hód TC, immár negyedszerre, zsinórban harmadjára.

Örömszavak

Hernádi Gyula klubelnök: – Nagy dicsőség ez Vásárhelynek, a magyar viszonylatban kisvárosnak. Úgy látszik, az évek során teniszben nagyhatalom lettünk. Siker az összefogás, küzdeni tudás. Külön köszönet támogatóinknak, Vásárhely városának.
Jancsó Miklós, a döntő vásárhelyi hőse: – Az egyeseknél, 2:2-nél nem gondoltam volna, hogy meglesz az aranyérem. Egységben az erő, és ez mindig is jellemző volt ránk. Jól raktuk össze a párosokat, az első és a harmadik párt erősítettük meg. Bejött a húzásunk.
Serfőző István csapatkapitány: – Ez a fiúk sikere, nagyszerűen küzdöttek, játszottak. Büszke vagyok arra, hogy ennek a csapatnak lehetek a vezetője.
Bardóczky Kornél: – Örülök annak, hogy már évek óta a vásárhelyi csapatban szerepelhetek. Ez egy remek közösség. Mindig nagy élmény a Hód TC-ben játszani. Sikerül-e jövőre is megszerezni az aranyérmet? Miért ne! Jó csapat vagyunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Sachsenringen az első időmérőn a leggyorsabb volt Talmácsi

Talmácsi Gábor gokartozással készült a vasárnapi versenyre. Stoner, Melandri és Doviziozo is a részt… Tovább olvasom