Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Zubai: Ez már nagyon kijárt

Zubai Szabolcs, a Pick Szeged válogatott beállósa a közönség egyik legnagyobb kedvence. A mezőkövesdi születésű kézilabdás hihetetlen nagy harcos, ezért kedvelik a drukkerek. 2009 telén igazolt Szegedre, azóta csak ezüstérmeket nyert, így számára különösen nagy örömmel szolgált a berlini EHF-kupa-győzelem. Vasárnap délelőtt beszélgettünk Zubai Szabolccsal.
– Fáradtnak tűnik a hangja?

– Egyik kedves barátomnak, Vadkerti Attila testvérének, Rolandnak megszületett a kislánya, Médea Virág, és részt vettem a tejfakasztó bulin. Koccintottunk az anyuka és a gyermek egészségre, jót beszélgettünk. Így nem kapkodtam el az ébredést, amúgy is rám fér a pihenés.

– Két hete, hogy megcsókolhatta az EHF-kupát. Mire gondolt először, amikor a kezébe vehette a díszes serleget?

– Arra, hogy ezért mennyit dolgoztam, küzdöttem, és hogy ez már nagyon kijárt nekem. Ezüst- és bronzéremből van egy zsákkal otthon, ez az első nagy sikerem felnőtt kézilabdásként. Hihetetlen eksztázisban voltam, és még most is az jut eszembe, hogy jó ég, ezt megnyertük.

– Visszanézte már a meccset?

– Rengeteg fotót mentettem le. Sokszor nézegetem ezeket, nem tagadom, mert jó megélni ezt a győzelmet. Jó a lelkemnek, boldog leszek tőle. Ott állni Berlinben, a dobogó tetején valami varázslatos érzés volt.

Zubai autogramadás közben. Fotó: MTI
Zubai autogramadás közben. Fotó: Schmidt Andrea

– Sokat dolgoztak érte!

– Ez a siker azért volt különösen jó, mert mindenkiben tudatosult, hogy amit az edzéseken gyakorolunk, annak ez az eredménye, a győzelem. Hihetetlen mennyiségű melót tettünk ebbe az EHF-kupa- győzelembe, és ezt közösen érte el a csapat.

– A nyáron alaposan átalakul a Pick kerete, többek között távozik a legnagyobb cimborája, Mikler Roland.

– 16 éve, kiskorunk óta együtt játszunk, csak másfél évig voltunk ellenfelek, én ekkor már a Pick játékosa voltam. Szobatársak voltunk, most marad a válogatott. Furcsa, hogy nem leszünk nap mint nap együtt, és most ez három évig biztosan így lesz.

– Említette a válogatottat. Vb-selejtezőre készülnek a szlovénok ellen. A Pick-játékosok sikerrel a hátuk mögött érkeztek a nemzeti együtteshez, ez a veszprémi játékosokról nem mondható el.

– Ők is profik, tudják, hogy mekkora téttel bír ez a párharc. Katar, a világbajnokság múlik ezen. És nemcsak a vébé, hanem az olimpiai is, mert aki veszít, az lemondhat a 2016-os ötkarikás játékokról. Mindenki tisztában van azzal, hogy milyen fontos meccsek következnek, így nem lehet gond a motivációval.

Zubai ünneplés közben. ˝Hihetetlen eksztázisban voltam, és még most is az jut eszembe, hogy jó ég, ezt megnyertük.˝ Fotó: MTI
Zubai ünneplés közben. ˝Hihetetlen eksztázisban voltam, és még most is az jut eszembe, hogy jó ég, ezt megnyertük.˝ Fotó: Schmidt Andrea 

– Fáradt?

– Persze, de még két hétre fel kell szívnom magam, utána jöhet a megérdemelt pihenő. Bízom benne, hogy a továbbjutás kiharcolásával még jobb hangulatban leszek.

– Hova megy nyaralni?

– A napokban megyünk befizetni egy utat. Lele Ákossal és egy barátommal Kubába utazunk. Nagyon régóta vágytam arra, hogy megismerjem az országot, most ez végre összejön. Izgalommal és hatalmas kíváncsisággal várom a szabadságot, szeretném alaposan feltérképezni a szigetországot.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnok a Tisza Volán

A Csongrád megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban az Algyő 2-1-es legyőzésével behozhatatlan… Tovább olvasom