Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Zubai Szabolcs nyomdokain

Utánpótlás-sorozatunkban Csongrád megyét járjuk. Most a Pick Szeged U9-es korosztályú fiú szivacskézilabda-csapatát mutatjuk be. Révész Edina imád a kicsikkel foglalkozni, de ez sem véletlen, hiszen óvodapedagógus.
– Minden meccsen ott vagyunk! – mondja az edzés előtt Révész Edina, a Pick Szeged U9-es fiú szivacskézilabda- csapatának edzője. Az óvodapedagógus tréner nem a saját meccseire gondol, hanem a nagycsapat, a Pick Szeged bajnokijaira. A kicsik rendszeresen ott vannak a lelátón.

Vadkerti Attila, Zubai Szabolcs és Mikler Roland!" – jön a gyerekek válasza, hogy ki a kedvenc játékosuk a kétszeres magyar bajnokból.

Szeretik a játékot: Révész Edina és a Pick U9-es korosztálya. Fotók: Frank Yvette
Szeretik a játékot: Révész Edina és a Pick U9-es korosztálya.
Fotó: Frank Yvette

– Sokkal könnyebb így dolgozni, hiszen ott a gyerekek előtt a példakép, ők is szeretnének olyan jó kézilabdássá válni, mint a kedvenceik – folytatta a mondandóját Révész Edina, akinek gyermeke, Kiss Olivér szintén a Pick nevelése, és az újonc NB I-es Mezőkövesd kapusa.

„Gól! Láttad?" – kiáltott az egyik kisfiú, miután a jobb pipába vágta a labdát a Vörösmarty általános iskola tornatermében. A kapu nem borult fel. Egy: szivacslabdával játszanak, kettő: a kapu a tornaterem falára van felfestve.

– Szeretik a játékot, és ez a lényeg, itt még a sportág megszerettetésére helyezzük a fő hangsúlyt – folytatta a mondandóját a tréner.

Egyszer ő is a példaképek nyomdokába szeretne lépni. Fotó: Frank Yvette
Egyszer ő is a példaképek nyomdokába szeretne lépni.
Fotó: Frank Yvette

Tényleg szeretik, 17-en járnak heti háromszor edzésre, már nagyon várják, hogy meccseket játszhassanak, megkezdődjön az idény. Az elmúlt évben a régiódöntőig meneteltek, idén szeretnének tovább masírozni.

– Váltás lesz, hiszen eddig 1+3-ban játszottunk, idén már 1+5-ben. De így izgalmas, csinálják, teszik a dolgukat, mert az az álmuk, hogy egyszer majd az ő nevüket skandálja a Pick közönsége, úgy, mint most a kedvencekét, Vadkertiét, Zubaiét, Miklerét – zárta a beszélgetést Révész Edina.

Olvasóink írták

  • 1. rolkrisz 2013. szeptember 20. 19:31
    „Csak így tovább Edina! Nem felejtjük el, hogy korábban országos bajnokcsapatot csináltál a kicsikből!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

BL-t nyerne a világbajnok Riccionéban

A kétszeres csapatvilágbajnok (2001, 2003) ausztrál David Palmer exkluzív interjút adott a… Tovább olvasom