Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Zvizej meséi Bombacnak

Kézilabda, Szeged - Dean Bombac (25) a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának nyári szerzeménye. A szlovén válogatott irányító új állomáshelyére érkezett, orvosi vizsgálaton vett részt, kiválasztotta a lakást, ahol feleségével és gyermekével, Emmával lakni szeretnének. A magyarok elleni sikeres vb-selejtező után a Dóm Hotel teraszán beszélgettünk a játékossal.

– A Pick Szeged hivatalos Facebook-oldala gyermekének a fotójával jelentette be, hogy a csapathoz igazolt. Látta ezt a képet?
– Persze, nagyon jó ötlet volt, a kedvesem nagyon boldog volt, hogy a kislányunk üdvözölte először a szegedi embereket.

– Ismeri a várost?
– Amennyit láttam belőle, az tetszett. Sétáltunk már a belvárosban, pezsgő élet van. Nem olyan, mint Minszk. A fehérorosz fővárosban nem éreztük jól magunkat. Sok mindent nem lehetett csinálni, a mi életünkhöz hozzátartozik, hogy beülünk egy jó kávéra, ott ezt nem tehettük meg. Szegeden viszont látom, hogy ebben nem lesz hiány.

– Úgy kellett volna kezdenünk a beszélgetést, hogy gratulálunk a vb-továbbjutáshoz a magyarok ellen! Volt ünneplés Szlovéniában?
– Köszönöm a gratulációt, csak szerényen buliztunk, ittunk egy-két sört, utána azonban mindenki ment haza, hiszen egy kemény szezont zártunk le.

– Volt egy kisebb afférja Nagy Lászlóval. Kibékültek?
– Egy nagyot ütköztünk, ebben nem volt semmi, ez benne van a játékban. Megbeszéltük, nem volt ezután gond. A sporik szóltak nekem, hogy ne csináljak ilyet többet. Én mondtam, hogy egy „háromméteres", felemelt kezű embert nem lehet másként megállítani. Jót mosolyogtak a mondatomon.

Dean Bombac a családjával érkezett Szegedre. Fotó: Frank Yvette
Dean Bombac a családjával érkezett Szegedre. Fotó: Frank Yvette

– Mennyire ismeri a Pick Szegedet?
– Alen Blazeviccsel együtt játszottam a Koperben. Sierrával és Robledóval a francia bajnokságban találkoztam, Balogh Zsolt ellen még az utánpótlás-válogatottban csatáztam, emlékeztem rá, hogy egy hihetetlen gyors játékos. Ismerem a többieket is, hiszen a magyarok ellen éppen most csatáztunk.

– Miért éppen a Pick?
– Több lehetőségem is volt, de Juan Carlos Pastor hívó szava döntő volt. Ismerem a munkáját, és ez vonzó volt számomra. Szeretnék még jobb játékossá válni, és erre Szegeden minden esélyem megvan.

– Luka Zvizej, válogatottbeli csapattársa nagy kedvenc volt Szegeden, minden idők legjobb balszélsőjének választották. Hallott erről?
– Igen, tudtam, hogy bekerült a szegedi álomcsapatba. Kikértem a véleményét akkor, amikor megkaptam az ajánlatot Szegedről. Csupa szép dolgot mesélt, de hasonlóan tett Vladimir Oszmajics is, akivel remek kapcsolatban voltam Koperben.

– Mit vár a szezontól?
– Nagyon bízom benne, hogy ott leszünk a BL-ben (ez ma dől el – a szerk.), és borsot tudunk törni a Veszprém orra alá, és ebben sok minden benne lehet.

– Mit üzen a szegedi drukkereknek?
– Legyenek olyan lelkesek, mint eddig, mert mindenki arról mesélt nekem, hogy milyen nagyszerű szurkolótábora van a Pick Szegednek. Ők sokat segíthetnek nekünk, mert a következő szezonban szeretnénk őket jó eredményekkel megörvendeztetni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hanga Ádámtól tanulhattak

A Naturtex-SZTE-Szedeák két utánpótlás-válogatott játékosa, Demeter Attila és Vágvölgyi Ákos is részt vett Hanga Ádám kosárlabdatáborában. Tovább olvasom