Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Az államfő mécsest is gyújtott Albert Flórián emlékére - galériával

Albert Flóriánt vasárnap délben, az Óbudai temetőben helyezik végső nyugalomra. A nyilvános temetést az m1 közvetíti.

12:05 - Schmitt Pál köztársasági elnök is ellátogatott szombaton délelőtt az Üllői úti Stadionba, ahol virágokat helyezett el a vasárnap éjjel elhunyt Albert Flórián koporsójánál.

A 70 évesen elhunyt legendás játékos búcsúztatásra folyamatosan érkeznek a szurkolók, volt pályatársak, barátok. Délelőtt rótta le kegyeletét többek között Rákosi Gyula és Szűcs Lajos, Albert korábbi csapattársai is.

Az államfő 11:30 órakor érkezett meg a stadionba, s fehér virágokat helyezett el a koporsónál, majd az arénán kívül, Albert képénél mécsest gyújtott.

11:48 - Ma 9 órakor a róla elnevezett Üllői úti Stadionban megkezdődött Albert Flórián búcsúztatása. A Ferencváros legendás futballistája, az egyetlen magyar aranylabdás vasárnap éjjel 70 évesen hunyt el. A Császár felravatalozott koporsóját a Springer-szobor előtt, egy hatalmas kegyhelyen állították fel, s magyar nemzeti lobogóval, illetve Fradi-zászlóval takarták le, mellette pedig díszőrség áll. A kegyhely előtt Albert Aranylabdája látható, amelyet 1967-ben, mint a legjobb európai futballista nyert el. A drukkerek 18 óráig a vendégszektor felöli bejáraton érkezhetnek leróni kegyeletüket, s a Gyáli út felőli kapun hagyhatják el a létesítményt. Albert Flóriánt vasárnap 12 órakor az Óbudai temetőben helyezik végső nyugalomra.

Albert Flórián búcsúztatása. Fotó: MTI (galéria)

Korábban írtuk:

Ma 9 és 18 óra között vehetnek búcsút a szurkolók a Ferencváros stadionjában a vasárnap éjjel elhunyt Albert Flóriántól, az egyetlen aranylabdás magyar futballistától.

A család és az FTC még szerdán, közös közleményben arra kérte a drukkereket, hogy a vendégszektor bejáratán keresztül érkezzenek, majd a Gyáli út felőli kapun hagyják el az Albert Flóriánról elnevezett Üllői úti létesítményt. A pálya mellett lévő parkolót erre a napra megnyitják a közönség részére, ezt díjmentesen használhatják majd az autóval érkezők.

Albert Flóriánt vasárnap délben, az Óbudai temetőben helyezik végső nyugalomra. A nyilvános temetést az m1 közvetíti.

Olvasóink írták

 • 5. deszkás 2011. november 06. 12:21
  „SZPIRIGONZALES! (4 hsz) Millyen szerények is a fradi drukkerek. Láttam anno még a Szeol-lal (azóta nem járok meccsre) Láttuk láthattuk:Torgyán elnöksége idején a rendőrök (?) hogyan szaggatták ki a kresz táblákat és kergették a fradi drukkereket,a metrókocsit meg a kiscsoportos óvodások amortizálták le.... 1.es hsz-hez és nem hajlott meg a gerince senki előtt akkor se és most se.”
 • 4. szpirigonzálesz 2011. november 05. 21:55
  „Re.:
  Abból amit leírsz, csak azzal tudok egyetérteni,
  hogy kettős meccsek után -minket Fradistákat-
  rendszeresen kardlapoztak a lovasrendőrök a stadion környékén.
  Pedig nem volt semmilyen balhé, csak leléptünk a járdáról, mert nem fértünk el rajta:(”
 • 3. studyfy 2011. november 05. 21:29
  „dodoni, véleményt mondasz, mások véleményére támaszkodva. Egyben egyezzünk meg: bár csak olyan színvonalon focizna a válogatott, mint Flóri idejében. Baróti , Illovszky, Lakat - hogy csak egy pár nevet említsek - nagyon jó edzők voltak. A 60-70-es években az eredményeink is jók voltak, persze akkor úgy lettünk volna elégedettek ha VB-n döntőt játszunk és nyerünk. Ha bele gondolok akkor csak magyar játékosokból álló Dózsa, Vasas, Fradi Európában és a világon is jegyzett csapatok voltak. Ez sajnos már csak nosztalgia, de jó volt akkor drukkernek lenni.”
 • 2. dodoni 2011. november 05. 19:34
  „Édesapám mondta, hogy a sajtó állandóan cikizte Albertet. Tipikusan azt játszotta vele a média, amit a viccbeli nyuszikával a farkas. Ha volt rajta sapka, akkor azért verte meg, ha nem, akkor meg azért. Ugyanazokat a vádakat említett meg apám is, amik itt alább vannak. Ő nem az újságból tájékozódott Albertről, hanem a játékát is látta. Nem azt mondta róla, amit az előttem lévő is. Albertnek is meg volt persze a véleménye a sajtóról, annak munkatársairól. "Olyanok dirigálnak nekünk meccsek előtt, akik tornából fel voltak mentve." "A csapattal nagy slepp ment ki egy-egy válogatott mérkőzésre külföldre. Egyikük részegebb volt, mint a másik, de osztották az észt. Támadjatok! - mondta az egyik. Védekezzetek! - tanácsolta a másik. Ha győztünk akkor mindegyik magának, a tanácsának tulajdonította azt, ha vesztettünk, akkor annak, hogy nem fogadtuk azt meg."”
 • 1. szpirigonzálesz 2011. november 05. 18:08
  „Béke poraira!
  Albert játékoskorában nem volt túl népszerű.
  Nem volt hajtott, nem volt szorgalmas, lazsált az edzéseken.
  Gyakran futás helyett csípőre tett kézzel sétálgatott a pályán.
  Ezek miatt nem lett igazi példakép.
  A tehetsége vitathatatlan. Világsztár lehetett volna, ha az szorgalommal párosul.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurkovics Ferenc ott lehet a londoni olimpián

A magyar súlyemelőt doppingvétségért megfosztották a 2004-es olimpiai ezüstérmétől, és el is… Tovább olvasom