Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Az anyaegyesület kezességet vállal az UTE adóhiányának megfizetésére

2008 és 2010 közötti időszakra vonatkozóan félmilliárd forintot is meghaladó adóhiányt állapított meg a NAV az Újpest FC Kft-nél.
Az UTE kezességet vállalt a labdarúgócsapatot működtető Újpest FC Kft. adóhiányának megfizetésére.

Az anyaegyesület szerdán közleményben arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az elnökség keddi ülésén egyhangú szavazással döntött erről.

"Az Újpest eddig is megfelelt minden törvényi feltételnek az átruházáshoz, de ezzel a döntéssel az MLSZ Elnöke által múlt pénteken támasztott kiegészítő feltételeket is maradéktalanul teljesíti ahhoz, hogy a profi labdarúgás az élvonalban indulhasson" - olvasható a közleményben.

Őze István, az egyesület elnöke az MTI érdeklődésére telefonon megerősítette azt a sajtóban megjelent hírt, miszerint a 2008 és 2010 közötti időszakra vonatkozóan a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jelentős adóhiányt állapított meg az Újpest FC Kft-nél, amely a félmilliárd forintot is meghaladja, de a késedelmi kamatok és büntetések nélkül 194,377 millió a tényleges adóhiány. Ennek az összegnek a megfizetésére vállalt most garanciát az UTE, amely szponzorainak köszönhetően tudott lépni az ügyben.

"A Magyar Labdarúgó Szövetség részéről végig éreztük a segítőkészséget, az UTE-nak mindig jó volt a kapcsolata az MLSZ-szel, ugyanis többek között az utánpótlás-szakosztályokat is mi működtetjük. Ez egy olyan pont volt a tárgyalások során, amelyet most remélem sikerrel teljesítettünk" - tette hozzá Őze István.

A közlemény szerint az Újpesti Torna Egylet és Újpest városvezetése a jogszabályok adta kereteken belül mindent megtett annak érdekében, hogy a kerület focicsapata továbbra is a legmagasabb osztályban szerepelhessen.

"Ennek érdekében folyamatosan tárgyalt, egyeztetett, mind a labdarúgó kft-vel, mind az MLSZ vezetésével. A tárgyalások eredményeként alakult ki az a feltételrendszer amely így teljes körűen teljesült. Az UTE nem először menti meg a felnőttcsapatot, és erőfeszítései ezúttal is eredményesek lehetnek, hogy a labdarúgás az egyesület dicső tradíciójához méltóan szerepeljen a magyar labdarúgás élvonalában" - fogalmaz a közlemény.

Az ügy háttere, hogy az UTE azzal a kéréssel fordult az MLSZ-hez: a licencjogot átvinné a klubot működtető gazdasági társaságtól, az Újpest FC Kft.-től az Újpest 1885 Futball Kft.-be, mivel Roderick Duchatelet szerint a labdarúgóklub offshore-cégek hálójába került. Az érintett cégek felszámolási eljárást kezdeményeztek a klubbal szemben, az MLSZ szabályzata szerint pedig ha az jogerőre emelkedik, az egyesület elveszíti a licencét, a csapatot pedig kizárják a bajnokságból és legfeljebb a harmadik vonalban indulhat. A szövetség döntése csütörtökre várható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Manchester United-Olympiakosz Pireusz, labdarúgó Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó

Most kezdődik a... Most kezdődik a... Most kezdődik a... Bajnokok Ligája! Tovább olvasom