Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 9°C Még több cikk.

Az MLSZ-nek adtak igazat a Kentaro-perben

Helyt adott első fokon a nyoni bíróság a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbezésének és visszavonta azt a rendelkezését, amelynek értelmében az UEFA-nál zárolták az MLSZ-nek járó több száz millió forint kifizetését.
A kifizetéseket még júniusban zárolták, az úgynevezett Kentaro-ügy miatt. A svájci cég a mostani, nem jogerős értelmében döntés szerint köteles a 3800 svájci frank bírósági költséget is megfizetni az MLSZ részére - olvasható a magyar szövetség honlapján.

A svájci Kentaro AG tavaly áprilisban indított pert az MLSZ ellen egy zürichi bíróságon. Ennek hátterében az állt, hogy Kisteleki István korábban felbontotta a Bozóky Imre elnöksége idején megkötött szerződést a televíziós, illetve egyéb média- és reklámjogok értékesítésére. A cég kérte a bíróságot, hogy az ügy lezárásáig fagyassza be az MLSZ-nek járó támogatások kifizetését.

A zürichi bíróság októberben jelentős mértékben csökkentette a zárolt összeget, s ennek értelmében 250 millió forintnyi támogatás az MLSZ részére felszabadult. A zürichi bíróság után most a nyoni is elfogadta az MLSZ érvelését és első fokon a maradék összeget is felszabadította a magyar szövetség részére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rejtő Ildikónak adták át a Nemzet Sportolója címet

Átadták a Nemzet Sportolója címet kedden délután Rejtő Ildikónak, így mától ő társaság 12. tagja. A… Tovább olvasom