Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

Bundabotrány - K. Zoltán és L. Mátyás az újabb ügyben is gyanúsított

A Központi Nyomozó Főügyészség a fogadási csalások miatt folyamatban lévő újabb nyomozás keretében őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatta ki az első ügyben megvádolt K. Zoltánt és L. Mátyást.
A KNYF az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta, hogy ezúttal "kilenc rendbeli részben folytatólagosan elkövetett gazdálkodó szervezet dolgozója kötelezettségének megszegésére irányuló vesztegetés" bűntettével gyanúsította meg K. Zoltánt és L. Mátyást.

"A megalapozott gyanú lényege szerint a korábbi "bundaügyben" 2011. június 30-ától 2013. április 9-éig előzetes letartóztatásban és azóta házi őrizetben lévő K. Zoltán és L. Mátyás gyanúsítottak a házi őrizet alatt is kapcsolatot tartottak fenn a mérkőzések manipulációjára szakosodott elkövetői körrel, akik a két gyanúsított tudtával és beleegyezésével játékosokat vesztegettek meg. Az ehhez szükséges vesztegetési pénzt K. Zoltán és L. Mátyás biztosította, illetve biztosította volna. A gyanúsítás szerint a manipuláció 6 tavaszi NB1-es labdarúgó-mérkőzést érintett" - olvasható a közleményben.

K. Zoltán gyanúsított a KNYF szerint a gyanúsítással szemben panasszal élt, vallomást nem tett, de tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését. L. Mátyás szintén panaszt jelentett be, és vallomást tett. Utóbbi lakásán tartott házkutatás során a KNYF adathordozókat, számos okiratot, illetve 3,7 millió forint és 4000 euró készpénzt foglalt le.

Június elején hét embert, köztük korábbi élvonalbeli futballistákat fogott el a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság. A gyanú szerint egy bűnözői csoport anyagi ellenszolgáltatás fejében játékosokat, játékvezetőket vesztegetett meg, hogy élvonalbeli és utánpótlás-mérkőzéseket a számukra megfelelő módon alakítson, azokon a kért események, illetve a megfelelő eredmények szülessenek.

Június 12-én a Legfőbb Ügyészség ügyészi hatáskörbe vonta a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság által indított, fogadási csalásokkal összefüggő nyomozást, és a további eljárást a KNYF hatáskörébe utalta. Az úgynevezett második futballbundaügy nyomozása során a mostani két gyanúsítással 18-ra nőtt a gyanúsítottak száma. A manipulációval érintett futballmérkőzések száma továbbra is 14.

Az első, már lezárult nyomozás után 45 gyanúsított ellen emeltek vádat tavasszal.

Olvasóink írták

 • 3. eternette 2013. augusztus 26. 20:42
  „Nem semmi...a lejtőn nincs megállás.”
 • 2. történész 2013. augusztus 26. 18:17
  „Két szegedi fiatalember végigcsinálta a ELITE CHALLENGE programot,a 120 óra a pokol műsort.A mai záró napon 31 indulóból 6-an értek célba és ebből kettő szegedi-...Igaz ez nem hír!! de sokkal tisztább és erkölcsösebb mint a Magyar futball.Itt a sport a teljesítés nagyon ki csinált..futtatók felkapnak egy focistát nagyra növesztik oszt jó napot.Meccseken meg mindenki el ver bennünket,”
 • 1. X_Y 2013. augusztus 26. 17:02
  „Legalább a jövőben szép új stadionokban bundázhatnak...mert megérdemlik.

  Magyarország jobban teljesít...bundázásban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A volt miniszterelnök lett a bolgár foci korrekordere: 54 évesen lépett pályára

Bojko Boriszov korábbi miniszterelnök lett vasárnap a legidősebb labdarúgó, aki pályára lépett egy… Tovább olvasom