Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Bundabotrány: az MLSZ szabálymódosításokkal védi a sportág tisztaságát

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szabálymódosításokat vezet be a játék tisztaságáért, melyek szerint a bundabotrányban gyanúba került sportemberek jogerős ítéletig nem térhetnek vissza.
Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a jogi apparátus tagjai - gyakorló bírók, ügyészek és ügyvédek - az elnökség felkérésére vizsgálták meg a hatályos szabályokat, és végül egyhangúan döntöttek arról, hogy a fogadási csalásokkal összefüggésben kialakult jogi helyzet miatt, a sportág tisztaságának megvédése érdekében szabálymódosításokra van szükség, amelyeket elnökségi határozatban is rögzítettek.

A verseny- és a fegyelmi szabályzat módosításait a fogadási csalások ügyében zajló nyomozás elhúzódása indokolta, lévén a jogerős ítéletek megszületéséig akár évek is eltelhetnek, és eddig vitatott volt, hogy a csalással, vesztegetéssel gyanúsított labdarúgók, játékvezetők, sportszakemberek, ügynökök az ítéletig tartó átmeneti időszakban folytathatják-e sporttevékenységüket.

Ezzel kapcsolatban az új versenyszabályzat így rendelkezik:
"Az a sportszakember, továbbá labdarúgó, aki ellen labdarúgó-mérkőzés eredményének vagy eseményeinek bármilyen módon történő jogellenes befolyásolása okán közvádas, szándékos bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult, az MLSZ versenyrendszerében semmilyen tevékenységet nem folytathat az eljárás jogerős befejezéséig, megszüntetéséig."

A fegyelmi szabályzatban megjelenő új passzus szerint a fogadási csalásért jogerősen elítélt labdarúgókat, sportszakembereket, súlyos esetben akár örökös eltiltással is sújthatják.

A rendelkezések március 1-jével lépnek életbe.

"Az elnökség azt a vákuumot tölti ki ezzel a határozattal, amely a meggyanúsított sportszakember, továbbá labdarúgó jogerős ítélet előtti, versenyrendszertől való távoltartását fogalmazza meg. Üzenete pedig az, hogy azok a nézők, akik március elsejétől helyet foglalnak a lelátón, ne olyan labdarúgót vagy edzőt lássanak, akire fogadási csalás vagy bundázás árnyéka vetül" – mondta a szabálymódosításokról Borbély Zoltán, az MLSZ jogi és sajtóirodájának vezetője.

Olvasóink írták

  • 1. Együgyű 2012. február 14. 13:04
    „"Bundabotrány: az MLSZ szabálymódosításokkal védi a sportág tisztaságát"
    Ennek a sportnak volt és van tisztasága?
    Az MLSZ és a kiszolgálóik maguk a bunda fészke!!!
    OFF.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sousa nincs jóban Egervárival, de ebbe nem kell a Videotont belekeverni

A Videoton FC vezetőedzője csalódott Egervári Sándorban - Sousa ezzel magyarázta, hogy elmaradt közte és a magyar szövetségi kapitány között a kézfogás a repülőtéren. Tovább olvasom