Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Bűnrossz csapatok párharca: Inter-OM 2-1

Hetvenöt percnyi erőlködés után tévedésből vezetett az Inter, Brandao az utolsó percben egyenlített, végül Pazzini a hosszabbítás hosszabbításában még megnyerte a meccset, de kiesnek ettől még az olaszok.

Internazionale–Olympique Marseille 2-1 (0-0)

Labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntő, visszavágó. Milánó, Guiseppe Meazza-stadion. Vezeti: Pedro Proença, asszisztensek: Bertino Miranda, Ricardo Santos. Alapvonali segítők: Manuel De Sousa, Duarte Gomes. Tartalék-játékvezető: Joăo Capela (portugálok).

Internazionale: Júlio Cesar - Nagatomo, Samuel, Lúcio, Maicon - Zanetti, Stankovic, Poli (Cambiasso, 74.) - Sneijder (Obi Mikel, 58.) - Forlán (Pazzini, 58.), Milito. Edző: Claudio Ranieri.

Olympique Marseille: Mandanda - Morel, N'Koulou, Diawara, Azpilicueta - Mbia, Diarra - A. Ayew (Bracigliano, 94.), Valbuena (Cheyrou, 76.), Amalfitano - Rémy (Brandao, 88.). Edző: Didier Deschamps.

Sárga lap: Zanetti (25.), Samuel (53.), Diawara (67.), Mandanda (68.), Stankovic (90.)

Piros lap: Mandada (93.)

Gól: Milito (75.), Pazzini (94. - 11-esből) illetve Brandao (92.)

Internazionale-Olympique Marseille 2-1 (0-0)94. perc: Pazzini belövi a tizenegyest, de ez az utolsó momentum, a bíró azonnal lefújja a meccset. 2-1

Inter-Marseille 2-1. Gól: Pazzini


93. perc: Milito tör be a tizenhatosra, Mandanda elhúzza a labdát, Proença azonnal kiállítja.

92. perc: Nem volt költői a kérdés: kihasználták, egyenlít a Marseille! Brandao középre tartó lövését nem védhette Júlio Cesar. A gólt Samuel hathatós közreműködésével hozta össze a francia csatár. 1-1

Inter-Marseille 1-1. Gól: Brandao


Eközben Münchenben: Vége a meccsnek, a Bayern 7-1-es összesítéssel továbbjutott.

90. perc: Három perc a hosszabbítás a rendes játékidő végén. Vajon kihasználják a csapatok?

87. perc: Maicon harcolt ki szabadrúgást a francia tizenhatos előterében 28 méterre a kaputól. A sértett állt a labda mögé: mezőnygólt lőtt.

85. perc: A szögletet könnyedén fejelték ki a franciák. A labdát begyűjti az Inter, Cambiasso stukkolja lesről kapura a játékszert.

84. perc: Veszélyes Inter-szabadrúgás: Maicon ível be balról, kapura lőtt, Mandanda fölé paskolta.

81. perc: Felélénkült az Inter, a Marseille meg nem mer támadni. Sajnos e két ténytől nem lett jobb a meccs. Érik a hosszabbítás.

Eközben Münchenben: megvan a hetedik gól Münchenben is, Robben duplázza meg találatai számát: Bayern-Basel 7-0.

75. perc: A francia tizenhatoson belül pattog a labda egy szöglet után, Pazzini ötméteres lövését blokkolja Morel, de a labda Milito elé kerül, aki berakja a kapuba, mert Mandanda elszállt Pazzini kísérleténél, 1-0.

Inter-Marseille 1-0. Gól: Milito


71. perc: Hamarabb kellett volna imádkozni: Diarra fejel prímán kapura, Júlio Cesar szögletre mentette. A beívelést A. Ayew fejelte fölé.

70. perc: Tegye a szívére a kezét! Ugye most már ön is annak drukkol, hogy maradjon 0-0?! Vagy hogy a Marseille rúgjon egy gólt? Mert, ha 1-0-ra nyer az Inter, akkor még kétszer 15 perc hosszabbítást végigszenvedni?

68. perc: Stankovic lőhetett szabadrúgást 23 méterről középről, fölé rakta. Az Inter első igazi kapura lövése volt ez a második félidőben...

Eközben Németországban: Folyik a sör, Gomez már pókernél jár! Egy gólra van Messitől! Bayern-Basel 6-0.

65. perc: Sajnos pont olyan rossz a meccs, mint az odavágó...

63. perc: Egy picit magához tért az Inter, de ez arra elég, hogy a félpályánál passzolgassanak.

Eközben Bayernben: Gomez már mesterhármasnál jár, Bayern München-FC Basel 5-0. Vajon a Barcelonához hasonlóan eljutnak hét gólig a németek?

60. perc: Valbuena szabadrúgása: akár az első félidőben. Mondjuk amíg a Marseille az olasz térfélen gereblyézik, addig nincsenek bajban.

57. perc: Poli lőtt, de inkább passzolt volna...

56. perc: Az Inter elbutult a szünetben. Egy normális támadást nem vezettek még.

53. perc: Samuel kap sárgát, mert lökdösődik egy szöglet előtti beadásnál a francia tizenhatoson belül.

51. perc: Az OM picit beszorítja az Intert. Maiconék zavarban is vannak, nem erre készültek.

Eközben Bayernben: Gomez ott folytatja, ahol az első félidőben abbahagyta: góllal. Már sajnáljuk a svájciakat. Bayern-Basel 4-0.

47. perc. Samuelnek kellett Rémy elől kifejelni Valbuena beadását. A szögletet szépen takarította ki a kék-fekete-védelem.

46. perc: A Marseille kezdte a második félidőt.

0-0-ával mennek szünetre a fiúk. Blood, Sweat and Tears. Mandandának kellett többet, nagyobbakat védeni, de igazából egyik lehetőség sem volt hatalmas sansz.

Blood Sweat & Tears - Spinning wheel


Eközben Münchenben: Szétesett a Basel: Gomez is beköszönt Sommernek. Bayern-Basel 3-0.

45. perc: Inter-szabadrúgás a Marseille-térfél közepéről majdnem középről, 30 méterről. Sneijder állt a labda mögé, szépen elcsavart a sorfal mellett-fölött, de Mandandának nem okozott gondot: látta a lefelé csapódó lövést, amelyet szép vetődéssel ölelt magához.

Eközben Münchenben:
Már továbbjutásra állnak a bajorok, Müller megduplázza a németek előnyét: Bayern München-FC Basel 2-0. Münchenben hosszabbítás már biztosan nem lesz.


40. perc: Azpilicueta tör be jobbról az olasz tizenhatosra, de ahelyett, hogy lőtt volna, középre próbált emelni. Borzasztóan tette.

36. perc: Morel váratlanul kapura lőtt, beadás helyett, Júlio Cesart is meglepte, de végül nem lett gól.

Eközben Münchenben: Tovább szorongat a Bayern München, de Sommer kapus eddig Robben gólját leszámítva nagyszerűen állja a rohamokat. Nem unatkozik, az biztos, eddig kilencszer lőttek kapura a bajorok, hétszer el is találták a ketrecet. Nah?! Hányszor védett a svájci kapus?

34. perc: Stankovic prímán indítja Forlánt, az uruguay-i befutja a szerb szöktetését, de rosszul ad középre: Milito háta mögé jött a labda.

32. perc: Inter-szöglet: veszélytelen Sneijder beadása. Az OM már majdnem kontrázott...

29. perc: Valbuena először a meccsen tényleg jól adott középre: lapos passzát A. Ayew veszi le a tizenhatos vonalán, Zanetti testtel is lök, nem ad a portugál bíró tizenegyest.

26. perc: Stankovic 20 méterre a kaputól lövőhelyzetben inkább passzolt, Diawara kapcsolta le az átadást.

25. perc: Mbiát teríti le Zanetti, sárga lap jár érte, jogosan. A szabadrúgást Valbuena íveli be, esélye nem volt a franciáknak a gólszerzésre...

21. perc: Nagatomo birkózza le Azpilicuetát a francia büntetőterületen belül, szabadrúgás kifelé.

19. perc: N'Koulou a két Inter-csatár elől az utolsó pillanatban kanalazta el a labdát. A meccs eddigi legnagyobb mentése volt.

17. perc: Valbuena ezúttal balról lőtt be egy szabadrúgást Diawara értékelhetetlenül fejel a labdába. Nem durva a meccs, mégis sok az apró szabálytalanság, amivel teljesen széttörik a játék, viszont kiválóan alkalmas arra, hogy a tizenhatoson belül tülekedjenek a játékosok, bízva abban, hogy az egyik beadás elfogadható lesz, és ők pedig valahogy kapura tehetik a labdát.

17. perc: Ezúttal Sneijder ívelt be szabadrúgást, a helyszín a francia térfél jobb oldala volt. A reménytelen kísérlet láttán joggal röhöghettek a francia drukkerek.

16. perc: Újabb francia szabadrúgás az Inter  térfelének jobb oldaláról. Valbuena ezúttal a tizenegyes pont magasságából adhatja ba, Stankovic bedobásra fejel. A bedobást Júlio Cesar gyűjtötte be.

Eközben Münchenben: Hátrány ledolgozva, vezet a Bayern, a gólt Robben szerezte. Bayern München-FC Basel 1-0.

11. perc: Az első szögeltet az Inter rúgja: Stankovics tovább tudja csúsztatni, de kivágják a piros védők. Az Inter megint visszaszerzi: Milito páncélmellényéről Mandandára pattan a labda.

8. perc: A. Ayew adja el a térfél közepén a labdát, de Sneijder lábáról leveszik a franciák. Az olaszok azonnal visszaszerzik, Zanetti tör be a tizenhatosra, a Traktor jól ad középre, Sneijder Mandandába lövi laposan a labdát. Ez volt az első igazi helyzet a meccsen.

Eközben Münchenben: Bayern-fölényben gyönyörködhet minden bajor az Allianz Arenában, de a svájciak egyelőre állják a sarat.

5. perc: Rémy húzza meg a bal oldalon, középre gurítását Nagatomo lövi a tribünre.

4. perc: Francia szabadrúgás a jobb oldalról, az ötös magasságából: Valbuena lőtte be, de nem volt veszélyes Diawara fejese.

3. perc: Viszonylag nagy az iram, mindkét csapat bedobások sorozatával próbálja "megzavarni" a másikat.

1. perc: Az első szabálytalanság Lúcióé: A. Ayewet terítette le nevéhez méltón.

1. perc: Elkezdődött a találkozó.

20:44 A sorsolás meglehetősen jó hangulatban telt, az Inter nyerte, ők kezdenek, de térfélt cserélt a Marseille.

20:43 Már pályán a csapatok, a BL-himnuszt is gyorsan lejátszották.

20:22 A két edző túl van már a szokásos meccs előtti udvarláson: mindketten kiváló és veszélyes csapatnak mondják a másik együttest, és úgy gondolják, döntően meghatározza a mérkőzés alakulását, hogy melyik csapat és mikor rúgja az első gót. Ha lehetne kérni: minél hamarabb! És igazából mindegy, melyik csapat szerzi. Csak ne hagyják rögtön abba a gólgyártást!

20:18 Köszöntünk mindenkit, aki velünk tart az Inter-Marseille meccsre! Higgyünk abban, hogy nem egy borzalmas 1-0-s meccset, hanem egy sok gólos, változatos, fordulatos mérkőzést szrukolhatunk végig! Ne röhögjenek előre, hátha mégis így lesz!

Korábban írtuk:
re az őszinte egyenes válasz, az, hogy egyik sem. Ezt még a legelvakultabb Inter és Marseille-drukkerek is érzik, tudják. Csakhogy a továbbjutás ezúttal sem érdem kérdése, amelyik csapat bárhogy legyőzi a másikat, az továbblép. Ezzel gyorsan el is jutottunk a második kérdéshez. Ha ezt valaki meg meri, tudja mondani, az előtt le a kalappal.

Az első meccset ne vegyük alapul. Nyolcvanöt percnyi antifoci után az utolsó percben Ayew fejéről jó irányba pattant a labda. Oké, tett azért a pattanásért. De hogy ennyi teljesítmény és így elég legyen két ilyen csapat összecsapásán, az bizony arcpirító.

OM-Inter 1-0 (0-0) Gól. A Ayew (93.)


Ám könnyen lehet, ma este tovább ég a bőr bizonyos pofákról. Simán benne van a meccsben, hogy egy talált gól utáni kínkeserves hosszabbításban a tizenegyest várja mindkét együttes. Hogy ott aztán valaki hibázzon. Persze az is megeshet, ami 2004-ben a negyeddöntőben: akkor is Marseille-ben kezdtek, akkor is 1–0-val ment az OM Milánóba. S a meccs hajrájába találtak egy gólt. Amivel kiejtették az Intert. De az a két meccs legalább (viszonylag) jó volt. Ma este már azzal is beérnénk, ha ez az egy elfogadható lenne. De hogy ezért melyik csapat és mennyire fog iparkodni, az bizony megjósolhatatlan.

Olvasóink írták

  • 1. boboka 2012. március 13. 22:07
    „Tisztelt Szerkesztő!
    A címből egyértelműen kiderül, hogy Ön nem szokta követni az Olasz ill. a Francia pontvadászat küzdelmeit. Gondolom a címet kizárólag sportszakmai megfontolásból adta!
    Grt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar Kupa: az Újpest és a Debrecen is elődöntős

Az Újpest után a Debrecen is bejutott a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjébe, miután az idegenben… Tovább olvasom