Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Cseh László maradna a Kőbánya SC-nél, de edzőt és uszodát vált

"Nem haraggal és nem is elégedetlenül lépek ki abból a környezetből, amely gyerekkorom óta egészen mostanáig az életem meghatározó része volt."
Cseh László maradna a Kőbánya SC versenyzője, de edzőjének, Turi Györgynek és a Kőér utcai uszodának mindenképpen búcsút mond.

"Nem haraggal és nem is elégedetlenül lépek ki abból a környezetből, amely gyerekkorom óta egészen mostanáig az életem meghatározó része volt és ezért a szívemhez is nőtt, hanem azért, mert meggyőződésem szerint más uszodára és segítőtársra - azaz levegőváltásra - van szükségem" - mondta a Telekom Sporthír Szolgálatnak az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok úszó, aki elárulta: az elhatározás csak néhány nappal ezelőtt született meg benne.

A 29 éves versenyzőnek az év végén jár le a szerződése egyesületénél, ennek megújítását nem zárta ki.

"Az ideális megoldás az lenne, ha úgy maradhatnék, hogy közben egy másik uszodában és egy újonnan választott segítőtárssal folytatom az edzésmunkámat. Ha ez nem elfogadható, akkor - de valójában csak akkor - új egyesületet kell keresnem magamnak" - jelentette ki az egyetlen világbajnoki címét 2005-ben szerző Cseh, aki emellett 12 aranyérmet gyűjtött a kontinensviadalokon.

Cseh László, aki olimpiákon eddig három ezüst- és két bronzérmet nyert, nem titkolja, hogy a Törökbálinti Sportközpont 25 méteres uszodájára esett a választása, edzője pedig az eddig csak az utánpótlás-neveléssel foglalkozó Plagányi Zsolt lesz.

"Nincs jelentősége annak, hogy eddig nem büszkélkedhetett neves versenyzőkkel. Gyermekkoromban már foglalkozott velem. A hangsúly a jó együttműködésen van és persze, a megújulás remélt erején" - mondta Cseh, aki kijelentette, "az új környezet egyszersmind új edzésmódszerek kipróbálását is jelenti" számára, és ez esélyt ad arra, hogy Rióból olimpiai bajnokként térhessen haza.

Korábban írtuk:

Az olimpiai ezüst- és bronzérmes, világbajnok, tizenegyszeres Eb-első úszó sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az értesülést, de a távozása tényként kezelhető - olvasható a lapban.

A X. kerületi klubban a Csehvel tizenhét éve együtt dolgozó mesteredző, Turi György viszont elmondta, derült égből villámcsapásként érte versenyzője bejelentése, hiszen a rövid pályás vb-t megelőzően Cseh László a közös folytatást tervezte.

Turi a lapnak elmondta, a sportoló múlt hét pénteken határozta el a váltást, Cseh azt mondta, Rióban olimpiai bajnok akar lenni, s ha nem sikerülne ott győznie, nem bocsátaná meg magának, hogy meg sem próbál más keze alatt, másképpen tréningezni, mint eddig.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendkívüli közgyűlés dönt februárban a pályázatról egy ˝gazdaságos olimpiára˝

A NOB a hét elején elfogadta az Agenda2020 elnevezésű reformprogramot, amelynek legfőbb célja, hogy a jövőben olcsóbb, gazdaságosabb, fenntarthatóbb olimpiákra kerüljön sor. Tovább olvasom