Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Diákolimpiai döntők az ország legismertebb sportlétesítményeiben

Az atlétikai diákolimpia kedd-szerdai országos döntőjével a tervek szerint hosszú távú együttműködés kezdődik a Magyar Diáksport Szövetség és az állami sportlétesítményeket üzemeltető Nemzeti Sportközpontok (NSK) között. A viadalra a Puskás Stadionban kerül sor, s a jövőben más sportágak diákolimpiai fináléit is az ország legismertebb sportlétesítményeiben rendezhetik.
"Örülünk, hogy ismét benépesül fiatal, tehetséges sportolókkal a Puskás Ferenc Stadion, ugyanígy próbáljuk a jövőben "kinyitni" a többi létesítményünket is" - idézte az NSK hétfői közleménye Vígh László kormánybiztost, aki hozzátette: szeretnék, ha az állami fenntartású stadionokat, sportcsarnokokat és uszodákat - amennyiben az élsportolók felkészülése mellett marad szabad kapacitás - a korábbinál több utánpótláskorú versenyző, valamint szabadidő-sportoló használná.

"A fejlesztéseknél, például a Tüskecsarnok és az új nemzeti stadion megépítésénél, vagy éppen a budapesti uszodák felújításánál is az a cél lebeg a szemünk előtt, hogy legyenek olyan sportpályák az országban, ahova a szülők levihetik mozogni, edzeni a gyerekeket" - mondta Vígh László.

"Tudom, hogy sok diáknak örökre emlékezetes lesz az, hogy a Puskás Stadionban versenyezhet, ami azért is nagyon fontos, hogy a diáksport és a mindennapos testnevelés ügyéhez végre ne csak szlogeneket és intelmeket, hanem kézzel fogható élményeket is tudjunk kapcsolni" - fogalmazott Balogh Gábor, sportügyekért felelős miniszterelnöki tanácsadó, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mezreklámok: félmilliárd eurós bevétel a legjobb bajnokságokban

Először lépte át a félmilliárd eurós határt a hat legnagyobb európai labdarúgó-bajnokságban a… Tovább olvasom