Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Elbúcsúztatták a Pekingbe induló olimpikonokat

Gyurcsány Ferenc arra hívta fel a sportolók figyelmét, hogy " nem egyszerűen Magyarország nagykövetei lesznek Pekingben, hanem két hétig maguk lesznek Magyarország".
Ünnepélyes csapatgyűlésen búcsúztatták szombaton délben a Pekingbe induló versenyzőket az idén 60 éves Tatai Edzőtáborban. Az eseményen ott volt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, dr Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke és dr. Gyenesei István, sportért felelős miniszter. Gyurcsány Ferenc arra hívta fel a sportolók figyelmét, hogy " nem egyszerűen Magyarország nagykövetei lesznek Pekingben, hanem két hétig maguk lesznek Magyarország". Dr. Schmitt Pál elsősorban a tiszta versenyzés fontosságát hangsúlyozta, azt, hogy egyetlen sportolónak se jusson eszébe a tiltott szerek használata. Az ünnepségen elbúcsúztak a kedden elhunyt Kolonics Györgytől.

A hagyományoknak megfelelően a Tatai Edzőtáborban ünnepi csapatgyűlésen búcsúztatták az olimpiára induló magyar versenyzőket. dr. Schmitt Pál, a MOB elnöke beszédében tiszta versenyzést kért a sportolóktól. Sokan voltak, akik az elmúlt hónapokban úgy érezték: szinte üldözik őket a doppingellenes szervezet munkatársai - mondta a MOB elnöke, hozzátéve: mindaz, ami történt, az ő és az ország érdekében történt. "Aki csalni akar, most még kiszállhat "- fogalmazott az elnök. - "Nincsen az a pénz, amiért érdemes lenne kockáztatni a saját és a nemzet becsületét" - tette hozzá. Dr. Schmitt Pál megköszönte a kormány és a szponzorok segítségét, akik nélkül nem sikerülhetett volna ilyen jól a felkészülés.

A miniszterelnök beszédében párhuzamot vont az ország és a sportolók sikeressége között. adáchot idézve úgy fogalmazott: "az élet értelme a küzdés maga", és hogy egy-egy sportsiker után nemcsak a sportolók, hanem az egész ország érezheti, hogy megérte, érdemes volt küzdeni teljes erőbedobással."Nem egyszerűen Magyarország nagykövetei lesznek Pekingben, hanem két hétig maguk lesznek Magyarország" - mondta Gyurcsány Ferenc.

A miniszterelnök beszédét némiképpen beárnyékolta, hogy közben a dobogón rosszul lett egy zászlótartó fiú, akit ki kellett vinni a teremből. Néhány perccel később Csurka Gergely, a MOB sajtófőnöke bejelentette: nincs nagyobb baj, a fiú már jobban van.

Az ünnepség elején megemléketek a kedden edzés közben elhunyt Kolonics Györgyről. Dr. Schmitt Pál felolvasta a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökének, Jacques Rogge-nak a részvéttáviratát is, majd arról beszélt, hogy Kolonics György minden sportoló példaképe volt. A MOB elnöke fekete szalagot kötött a Magyar Csapat zászlajára, és azt mondta: senki sem hitte volna, hogy éppen annak a sportolónak az emlékére kell a fekete szalagot felkötni, aki maga vitte a zászlót legutóbb, az athéni játékok megnyitóján. A megemlékezés végén a sportolók egymás kezét fogva, egy perces néma felállással emlékeztek Kolonics Györgyre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ludovic Guliy a Paris St. Germainbe igazolt

Az AS Roma francia középpályása, Ludovic Giuly pénteken hároméves szerződést kötött a Paris St.… Tovább olvasom