Délmagyar logó

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 5°C | 10°C Még több cikk.

Fenntartotta Aczél felfüggesztését az MLSZ

Aczél Zoltán a tárgyaláson nem vett részt, őt ügyvédje, Czeglédy Csaba képviselte, aki a mostani elsőfokú döntést követően bejelentette, hogy mindenképpen fellebbeznek.
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi tanácsa kedden fenntartotta Retteghy Istvánnak, az MLSZ fegyelmi bizottsága elnökének döntését, amellyel egy hete felfüggesztette a sportszakmai tevékenység alól Aczél Zoltánt, a Haladás Sopron Bank bundabotrányba keveredett korábbi vezetőedzőjét.

Retteghy arról számolt be az MTI-nek, hogy múlt kedden ő egymaga, tárgyalás nélkül döntött az ügyben, amit megtehetett az fb elnökeként, most pedig a háromtagú fegyelmi tanács tárgyalás megtartása után helybenhagyta az ítéletet, mivel nem merült fel olyan körülmény, amely miatt meg kellett volna változtatni a döntést.

Aczél Zoltán a tárgyaláson nem vett részt, őt ügyvédje, Czeglédy Csaba képviselte, aki a mostani elsőfokú döntést követően bejelentette, hogy mindenképpen fellebbeznek. Retteghy szerint a fellebbviteli bizottság vélhetően már csak jövőre foglalkozik az üggyel.

"Részletesen bemutattuk az álláspontunkat a fegyelmi tanácsnak" - mondta Czeglédy. "Komoly érveket mondtunk és okiratokat adtunk át az ügy kapcsán. Aczél Zoltán személyes jelenléte nem volt szükséges az eljáráshoz. Ő most a családjával van, ez a legfontosabb számára. Ezt a bizottságnak előre jeleztük, nincs belőle probléma. Aczél Zoltán két mondatát szó szerint idéztem a meghallgatáson. Ennek a lényege, hogy sem a gyanúsított mérkőzéseket, sem más mérkőzéseket nem befolyásolt, olyan tényről tudomása nem volt, amit munkáltatójának, vagy a hatóságnak jelentenie kellett volna. Ő csak erről tudott volna nyilatkozni".

A november 30-án őrizetbe vett, majd december 9-én szabadlábra helyezett szakvezetőt azzal gyanúsítják, hogy - még a Siófok trénereként - 2009-ben elfogadta játékosai, Sütő László és Horváth Gábor ajánlatát, amely arra vonatkozott, hogy fejenként 3-4000 euró ellenében legalább két góllal elveszítik a Honvéd-Siófok Magyar Kupa- és a Zalaegerszeg-Siófok bajnoki mérkőzést. Előbbi esetben az elkövetői kör végül Aczél és játékosai hajlandósága ellenére a mérkőzésre nem tette meg a fogadását, így a megállapodás szerinti jogtalan kifizetésre nem került sor, míg utóbbi esetben - a gyanú szerint - a meccs után átvette a neki ígért 4000 eurót.

A siófoki meccsekkel összefüggésben Horváth Gábor és Sütő László mellett még négy labdarúgót, Andruskó Attilát, H. Gyulát, T. Richárdot és K. Norbertet, továbbá K. Zsolt FIFA-licences játékosügynököt már korábban őrizetbe vették a Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai. Andruskó és Sütő teljes körű, feltáró jellegű beismerő vallomást tett.

Aczél Zoltán vezetőedző szerződését az MLSZ egy nappal korábbi eltiltó határozata alapján egyhangúlag bontotta fel múlt szerdán a Szombathelyi Haladás Labdarúgó Kft. taggyűlése.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2016-ig az m1-en nézhetjük a Forma-1-es közvetítéseket

2012-től 2016-ig az m1 közszolgálati tv-csatornára kerül a Forma-1-es világbajnoki futamok… Tovább olvasom