Délmagyar logó

2015. 11. 29. vasárnap - Taksony 2°C | 7°C

Férfi tőrben is a zónaversenyről lehet olimpiai kvótához jutni

A kvalifikációs ranglistáról egyetlen magyar férfi tőröző, illetve a férfi tőrválogatott sem tudott olimpiai kvótához jutni, így a női kardhoz hasonlóan az áprilisi európai zónaversenyről harcolhatja ki egy magyar szakági vívó a londoni részvétel jogát.
Az utolsó selejtezős versenyen, a bonni Világkupán a legjobb magyar Bíró Péter volt, aki egyedüliként felkerült a 64-es táblára, de ott az első fordulóban 15-5-re kikapott szombaton az egyéniben és csapatban összesen ötszörös világbajnok német Peter Joppichtól.

A németországi egyéni eredmény egyébként már nem befolyásolta a magyarok sorsát, miként a vasárnapi csapatverseny sem fogja, az ugyanis már korábban eldőlt, hogy a ranglistáról nem jut be az olimpiai mezőnybe egyetlen magyar férfi tőröző sem.

Az utolsó lehetőség a londoni részvétel kivívására így az április 21-22-i, pozsonyi európai olimpiai kvalifikációs zónaverseny, melyen a hazai szövetség döntése alapján indul majd egyetlen magyar tőröző. Ezen a viadalon már csak olyan nemzetek egy-egy képviselője léphet pástra, melyeknek az adott szakágban addig még nincs kvótájuk.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Galériák

A címoldal témái

Ausztrál Nagydíj: Hamiltoné a pole, csúcsformában a Lotus

A következő cikk betöltéséhez görgessen lejjebb!