Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 14°C Még több cikk.

Gyárfás Tamás: Ági és az edzője is hibázott

A Magyar Úszó Szövetség elnöke helytelen cselekedetnek minősítette, hogy Kovács Ágnes a minimálisan szükségesnél kevesebb vizeletet produkálva eltávozott a doppingminta-vételéről.
Gyárfás Tamás erről a TV2 reggeli magazinműsorának vendégeként beszélt. Megítélése szerint az olimpiai bajnoknő és az edzője is hibázott, amikor a versenyző hivatalos programjára, a Roger Moore-ral való találkozójára hivatkozva elsietett arról az ellenőrző vizsgálatról, amelyet a Kőér utcai uszodában végeztek nála október 30-án a Magyar Antidopping Csoport (MACS) szakemberei.

Az elnök értésre adta ugyanakkor, nincs különösebb jelentősége annak, hogy a MACS vezetője, Tiszeker Ágnes, akivel az elmúlt napokban megpróbált személyesen is találkozni, a maga részéről elfogadja a MUSZ fegyelmi bizottságának döntését Kovács Ágnes doppingvétségének ügyében, merthogy a MACS jelentését már megkapták az illetékes nemzetközi szervek, az európai (LEN) és a nemzetközi (FINA) úszószövetség éppúgy, mint a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) és a nemzetközi Sportbíróság (CAS).

A fegyelmi bizottság a korábbi közléssel szemben nem kedden, hanem csütörtökön ül össze. A riporteri kérdésre, hogy a MÚSZ elnöksége, s személyesen az elnök elfogadja-e majd a testület határozatát, Gyárfás Tamás így válaszolt: Ha helytálló, elfogadom.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabályosan jártak el az ellenőrök Kovács Ágnessel szemben

A belső vizsgálat szerint szabályosan jártak el a doppingellenőrök, amikor Kovács Ágnest… Tovább olvasom