Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Hat sportklub adósságát vállalja át a kormány

Stratégiai megállapodást kötött a kormány az MTK-val, a 2013 és 2020 között évi 300 millió forintos támogatást biztosító megegyezést írt alá Orbán Viktor és Deutsch Tamás.
Stratégiai megállapodást kötött a kormány az MTK-val, a 2013 és 2020 között évi 300 millió forintos támogatást biztosító megegyezést Orbán Viktor miniszterelnök és Deutsch Tamás írta alá a klub megalakulásának 125. évfordulója alkalmából tartott jubileumi gálaesten szombaton. Az MTK elnöke azt is bejelentette: a kormány átvállalja hat fővárosi klub adósságát, az MTK pedig 5 milliárd forintot kap fejlesztésre.

Deutsch Tamás, az MTK elnöke ismertette, az MTK, a Bp. Honvéd, a BVSC, a Ferencváros, a Vasas, és az Újpest 2014-től már adósság nélkül működhet tovább. A Fidesz európai parlamenti képviselője bejelentette azt is, további öt nagy fővárosi klubbal is stratégiai megállapodást köt majd a kormány.
A klubelnök ismertetése szerint az MTK összesen 5 milliárd forintot kap a kormánytól a meglévő sportlétesítményeinek fejlesztésére, valamint a Brüll Alfréd Akadémia létrehozására, majd azzal folytatta, hogy a 2014/2015-ös idényben megújul az MTK Hungária körúti labdarúgó-stadionja. A klubelnök a szombati napot az egyesület "újjáalapításának" nevezte.

Orbán Viktor beszédében hangsúlyozta, hogy az MTK Magyarország egyik legeredményesebb egyesülete, és emlékezetett arra, hogy a klub sportolói 33 olimpiai bajnoki címet szereztek, ezzel a teljesítménnyel az országok rangsorában a 33. lenne, megelőzve például Brazíliát.

A kormányfő azt kívánta, hogy az elvi és támogatói megállapodásnak köszönhetően a kék-fehér egyesület következő 125 éve is legalább ilyen sikeres legyen. A miniszterelnök szerint a magyar sport ellentmondásos, mert miközben a versenysport nemzetközileg sikeres, addig a magyar gyerekek vészesen keveset mozognak. Hozzátette: Mivel a sport a lelki egészséghez is szükséges, ezért döntött a kormány a hazai sportlétesítmények felújítása mellett. "Magyarország jövője a gyerekeinkben van, ezért semmi sem drága" - jelentette ki, majd hozzátette, bízik benne, hogy a megállapodásnak köszönhetően egyre több gyerek kezd el sportolni, és új bajnokok nőnek majd fel.

Ezt követően a 125 éves évforduló alkalmából Orbán Viktor és Deutsch Tamás elismeréseket nyújtott át az MTK legsikeresebb korábbi és jelenlegi sportolóinak. Többek között olyan olimpiai- vagy világbajnokok léphettek a színpadra, mint Schmitt Pál, Sákovicsné Dömölky Lídia, Horváth Zoltán, Bárány Árpád, Tordasi Ildikó, S. Kovács Ádám, Wichmann Tamás, Kovács Edit és Storcz Botond. Több kiemelkedő MTK-sportoló külföldi tartózkodása miatt nem lehetett jelen az ünnepségen.

Kamuti Jenő, a magyar és a nemzetközi fair-play bizottság elnöke a rendezvény elején bejelentette, hogy fair-play díjban részesítik az MTK-t. A döntést azzal indokolta, hogy a klub sportolói mindig a tisztesség és a becsület jellemezte, s a klub hazai és nemzetközi szinten is öregbítette a magyar sport hírnevét. A díjat Deutsch Tamás vette át.

Olvasóink írták

 • 3. furioso 2013. november 18. 11:58
  „A felsorolt és támogatandó klubok között vannak magánkézben lévők i (pl. Honvéd, biztos). Azokat miért is támogatja az állam? Vagy a tulajdonosok is csókosok?”
 • 2. Együgyű 2013. november 17. 11:25
  „,,Hat sportklub adósságát vállalja át a kormány"
  ,,Stratégiai megállapodást kötött a kormány az MTK-val, a 2013 és 2020 között évi 300 millió forintos támogatást biztosító megegyezést írt alá Orbán Viktor és Deutsch Tamás."
  A fenti hír lehetne örvendetes is! Persze ha a Nemzeti Kormányunk nem a közpénzek terhére kötötte volna a Stratégiai megállapodást! (Orbán Viktor és Deutsch Tamás mikortól is alkot egységes áldozatvállaló, megbonthatatlan párost? Az országban sok hasonló páros van! ,,Schmitt Pál, Sákovicsné Dömölky Lídia, Horváth Zoltán, Bárány Árpád, Tordasi Ildikó, S. Kovács Ádám, Wichmann Tamás, Kovács Edit és Storcz Botond." (Ezek is a Nemzeti Sikertörténetekhez tartoznak! Pali bá szárnyal!) "Magyarország jövője a gyerekeinkben van, ezért semmi sem drága" A Gazdasági Marketingben is egy alaptétel az előbbi sorokra hivatkozni a nagyobb pénzbevétel (Állami büdzséből való kivonás) céljából! (Meg is teremtődött a ,,látszat" együttérzés!) A forradalmi hős kormányunk nem a magánvagyonából adakozik nagylelkűen a hat sportklubnak. Igaz Magyarország jobban teljesít! Ilyen jól még a gazdasági fejlődés terén valamint az országunk a bevétele terén 40 éve nem teljesített kormányunk! Másra már a bevételek egy részét nem is költhetnénk! Mindig arra lesz pénze a mindenkori kormányoknak, amire akarják, és arra nem futja, amire nem szeretnének áldozni! A hat sportklub adósság átvállalása a 2014-es győztes választások után indulhat el? Az itthoni dolgozók és itthoni nem dolgozók részére a fülkeforradalmi megszorítások is a győztes választások után indulnak be gőzerővel kizárólag az egységes igazságosság áldozatvállalás jegyében? A ,,mutyinak" a kieső bevételeik kompenzálása is akkor fog kezdődni? Esetleg permanensen folytatódik? Magyarországon ilyen alacsonyan az infláció és a rezsiköltségek negyven éve nem voltak! Mára már a jól fizetett ,,közmunkák" munkahelyek száma majdnem eléri a teljes foglalkoztatottságot! Magyarország jól teljesít!”
 • 1. szatyi 2013. november 17. 10:04
  „"... az MTK pedig 5 milliárd forintot kap fejlesztésre."

  Bravó! A gyerekek élelmezésére meg úgy tarhálják össze az adományokat!
  Ha valaki azt mondja erre, hogy "demagóg vélemény", az nem ellenfél!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bolt és Fraser-Pryce lett az év atlétája

A moszkvai világbajnokságon három aranyérmet is begyűjtő 27 éves Bolt ötödször részesült az év… Tovább olvasom