Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Hatvanadik születésnapját ünnepelte a Honvéd

A Puskás név után a Honvéd a második legismertebb magyar szó külföldön, amely az elmúlt évtizedekben rengeteg dicsőséget hozott a magyar sportnak és az országnak.
Ezt Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke mondta azon az ünnepségen, amelyet a legeredményesebb hazai sportegyesület, a Bp. Honvéd fennállásának 60. évfordulója alkalmából tartottak a Stefánia Palotában. A sportvezető elismerte, hogy sportolóként annak idején irigyelte a honvédosokat, hiszen a klub versenyzőjének lenni mindig is biztonságot jelentett, ráadásul ennél az egyesületnél pályafutásuk befejezése után is megbecsülik az eredményeket elérőket.

"Nagyszerű munka folyik itt" – folytatta Schmitt, majd hozzátette, hogy megemeli a kalapját Szekeres Imre miniszter előtt, amiért a honvédelmi tárca missziónak tekinti a Honvéd komoly erkölcsi és anyagi támogatását. Schmitt szerint a Honvéd nyugodt hátteret biztosít a sportolóknak ahhoz, hogy a fiatalok példaképeivé váljanak. Egyúttal megemlítette, hogy a londoni olimpiára készülő magyar versenyzők közül 50-en honvédosok.

Szekeres Imre beszédében hangsúlyozta: büszke arra, hogy elmúlt években stabilizálódott az egyesület helyzete, és azokra az eredményekre és dicsőségekre, amelyeket a klub sportolói az elmúlt hat évtizedben elértek. Mint elhangzott, megalakulása óta a Bp. Honvéd sportolói összesen 1218 érmet nyertek a különböző világversenyeken, ebből 161 aranyat, 99 ezüstöt és 60 bronzot az elmúlt 10 évben.

A születésnap alkalmából elismeréseket, emléklapok adtak át a sikereket szállító honvédos sportolóknak, edzőiknek, valamint a klub sportvezetőinek. Az egyesület Halhatatlan Tagjai közé választották az elmúlt 10 évben olimpiai aranyérmet nyert sportolókat: Benedek Tibor, Biros Péter, Kiss Gergely, Molnár Tamás, Fodor Rajmund, Gergely István és Vári Attila vízilabdázókat, Nagy Tímea párbajtőrvívót, Pulai Imre és Novák Ferenc kenusokat, valamint Vereckei Ákos és Horváth Gábor kajakozókat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Németországba igazolt a kézis Putics Barna

A német élvonalbeli GWD Mindenben folytatja pályafutását Putics Barna, az MKB Veszprém… Tovább olvasom