Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 3°C Még több cikk.

Ismét nyert Overdose

Több mint féléves kihagyás után, idei első futásán a berlini Hoppegarten lóversenypályán vasárnap ismét nyert Overdose - tájékoztatott Mikóczy Zoltán, a magyar versenyló résztulajdonosa.
Az életben maradását is veszélyeztető savós patairha-gyulladásban 2009-ben megbetegedett Overdose - 14 győzelem után - tavaly augusztusban, ugyancsak a németországi Baden-Badenben elvesztette veretlenségét. Ezúttal azonban - korábbi szokásához híven - rendkívüli fölénnyel utasította maga mögé ellenfeleit. Az 1000 méteres versenyen összesen kilenc ló indult.

A magyar versenylovat a többszörös német zsokébajnok, a szerb származású Andreas Suborics lovagolta, akivel korábban már több versenyt nyertek.

Mikóczy Zoltán az MTI-nek elmondta, hogy a start előtti beállás - akárcsak Baden-Badenben - ezúttal is nehezebben ment, végül azonban Overdose sikeresen megoldotta ezt. Utána viszont a magyar ló a tulajdonos szavai szerint hihetetlen időt futott. Overdose az 1000 méteres szakaszon 54.1 mp-es idővel nyert, 3.2 másodperccel javítva meg a pályarekordot. Mindez - mint fogalmazott - olyan lehengerlő stílussal párosult, ami a hosszú sérülés után szintén hihetetlennek tűnt, és teljesen lenyűgözte a szakmát.

Overdose már a rajt után az élre állt, az utolsó 400 méteren pedig lovasa már teljesen elengedte. A versenynek ezen a szakaszán a magyar ló még "rátett egy lapáttal". Riválisaira mintegy nyolc hosszt vert rá, mégpedig úgy, hogy nem is kellett energiáit 100 százalékban igénybe venni.

Mikóczy Zoltán szerint nagyon jó választásnak bizonyult a lovas, Andreas Suborics, aki - mint hangoztatta - csak annyit kért a lótól, amennyi a verseny megnyeréséhez szükséges volt.

Mikóczy szerint a vasárnapi verseny bizonyította, hogy súlyos sérülése után Overdose immár tökéletesen rendben van. A hogyan tovább pedig a hoppegarteni győzelem után egyértelművé vált, azaz következhet a Royal Ascot angliai derbi.

"A nevezés határideje kedd, és megpróbáljuk két éve meg nem valósult álmunkat megvalósítani" - tette hozzá a tulajdonos, utalva arra: a június 14-i versenyen - amely az egyik legtekintélyesebb derbinek számít - Overdose már úgy tud rajthoz állni, hogy biztos nem fog szégyent vallani. 2009-ben és 2010-ben a hatodik életévét április 2-án betöltő pej a Royal Ascoton sérülése miatt nem indulhatott.

Mikóczy Zoltán elmondta, hogy június 14. előtt Overdose még egy előkészítő versenyt fut majd. Május 21-én a Manchester és Liverpool közötti Hajdock parkban a Temple Stage elnevezésű II. kategóriájú versenyen 1000 méteren indul.

Overdose résztulajdonosa szerint Overdose-t nagy valószínűséggel a Royal Ascoton is Suborics lovagolja majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kínai Nagydíj: Hamilton győzött

Lewis Hamilton, a McLaren brit pilótája nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat. Tovább olvasom