Délmagyar logó

2017. 03. 31. péntek - Árpád 5°C | 17°C Még több cikk.

Ismét Schmitt Pál a MOB elnöke

Schmitt Pált választotta elnökké a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szombati tisztújító közgyűlésén. Schmitt, aki egyedül pályázott a posztra a 151 érvényes szavazatból 125-öt kapott.
Az elnök és a négy alelnök után a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökségét is megválasztották a testület szombati tisztújító közgyűlésén Budapesten. A MOB-ot továbbra is Schmitt Pál vezeti, aki 1989 óta tölti be ezt a tisztséget. Alelnök lett Borkai Zsolt, Gyulay Zsolt, Szabó Tamás és Gyárfás Tamás.

Schmitt Pál, aki az érvényes 151 szavazatból 125-öt kapott, az elnökségi ülés után a Független Hírügynökségnek elmondta: jólesik neki a bizalom, de az ellenszavazatok is, mert az azt bizonyítja, hogy van még mit tenni. Az ellene voksolókat is meg kell győznie arról, hogy továbbra is képes ellátni ezt a feladatot - magyarázta.

Az újraválasztott elnök kiemelte, hogy egyedüli jelöltként még nagyobb rajta a felelősség, de szerinte az új elnökséggel megoldják az előttük tornyosuló feladatokat, mivel szerinte nagyon jó csapatot alkothatnak a rutinos, tapasztalt és a fiatal, dinamikus sportvezetők.

A 11 elnökségi helyre 29-en pályáztak, és a sok jelentkező miatt csak a választás hetedik fordulója után alakult ki a végleges összetétel. Az elnökség tagja lett Berkes István, Hegedüs Csaba, Regőczy Krisztina, Magyar Zoltán, Sinka László, Konrád János, Kovács István, Bakonyi Tibor, Schulek Ágoston, Faragó Judit és Kulcsár Győző. Rajtuk kívül a MOB alapszabályának értelmében automatikusan elnökségi tag Aján Tamás, mint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja, valamint Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Világszövetség (CIF) elnöke.

A felügyelőbizottság elnöke Dávid Imre lett, a további tagok pedig Kovács Antal, Pakucs János, Borbély Attila és Csötönyi Sándor.

A most megválasztott tisztségviselők mandátuma az olimpiai ciklus végéig, 2012-ig szól.

Az új elnökség megválasztása után megtartotta első ülését, ahol Molnár Zoltánt nevezte ki főtitkárnak. Az eddigi ügyvezető igazgató Kamuti Jenőt váltja a poszton.

Olvasóink írták

 • 4. tüsök 2009. január 10. 15:31
  „SZÉGYEN”
 • 3. tamka 2009. január 10. 12:56
  „http://mszp.hu/public/downloads/pdf/balramagyara5v1mod2.pdf”
 • 2. tamka 2009. január 10. 12:46
  „Hazaárulózik, miközben a kormány pénzét szórja kétmarokra...a fletótol kapott 300 milla támogatásból 200 millát utazásra költött???!!! És a sportolókra mennyit?????”
 • 1. Piki 2009. január 10. 12:37
  „Bebetonozott, biztos állás, -hosszú távra.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma tartja tisztújító közgyűlését a MOB

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szombaton választja meg tisztségviselőit a következő olimpiai ciklusra. A közgyűlésen többek között elnököt és négy alelnököt választanak. Tovább olvasom