Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Iszinbajeva szerint félreértették, amit a homoszexualitásról mondott

Egy angolul adott interjúban azt mondta, hogy támogatja az orosz törvényt, amely tiltja és bünteti kiskorúak körében a homoszexuális propagandát.
Magyarázkodni kényszerült pénteken a homoszexualitás propagandáját tiltó orosz törvénnyel kapcsolatos korábbi nyilatkozata miatt Jelena Iszinbajeva olimpiai és világbajnok orosz rúdugró. A sportoló azt mondja, félrertették a szavait.

A 31 éves világcsúcstartó, aki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) nagykövete is, csütörtökön egy angolul adott interjúban azt mondta, hogy támogatja az orosz törvényt, amely tiltja és bünteti kiskorúak körében a homoszexuális propagandát, és elítéli azokat a moszkvai atlétikai világbajnokságon résztvevő sportolókat, akik szivárványszínűre festik a körmüket, az LMBT (leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű) mozgalom támogatását kifejezve ezzel - jelentette az utro.ru orosz híroldal.

Louise Hazel brit hétpróbázó Londonban bírálta Iszinbajevát, mondván, hogy az orosz atléta kijelentései sokkolták, és mélyen csalódott benne. A 2010-es Nemzetközösségi Játékok aranyérmese azt követelte a NOB-tól, hogy fossza meg a kétszeres olimpiai bajnokot a sportnagyköveti tisztségtől. Szerinte a kérdéssel a moszkvai atlétikai világbajnokság befejezése után azonnal foglalkozni kell.

Jelena Iszinbajeva ugyanakkor kijelentette, hogy a homoszexuális propagandát tiltó törvény melletti kiállásával kapcsolatos szavait félreértették. Közleményét a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) honlapján is közzétették.

"Az angol nem anyanyelvem, egyszerűen nem jól értettek. Csak azt akartam mondani, hogy az embereknek tisztelniük kell más országok törvényeit, különösen akkor, ha azok vendégei. Tisztelem más sportolók nézeteit, és fellépek a szexuális irányultság alapján történő megkülönböztetés bármely formája ellen, mert az ellentmond az olimpiai alapszabálynak" - hangoztatta Iszinbajeva
.
A női rúdugrás legnagyobb alakja kedden pályafutása harmadik világbajnoki címét gyűjtötte be. Bár sokan úgy gondolták, hogy ez volt az utolsó versenye, utóbb jelezte, csak pihenőt tart, mert gyermeket szeretne, s nem elképzelhetetlen, hogy ott lesz a riói olimpián.

Olvasóink írták

 • 14. Ferrer 2013. augusztus 18. 15:06
  „12. kisrono
  És ha egy heteró pár ölelkezik, smárol az utcán, az nem degeneráló hatású? Hogy egymás <moderálva>ében turkálnak a padon? Ja nem, hiszen ezt "a többiek" elfogadják, és így biztos "jó dolog".”
 • 13. petrov 2013. augusztus 17. 21:00
  „pachakuti

  Köszönöm a kiigazítást, bocsánat :) Valóban.
  Hiába annyit emlegetik a túlzott széndioxid kibocsájtást a klímaváltozással kapcsolatban, hogy megtévedtem. A mondandóm lényege azért remélem érthető maradt. :D”
 • 12. kisrono 2013. augusztus 17. 17:16
  „Eddig is nagyon bírtam Iszimbajevát,de mostmár mégjobban bírom!(sose felejtem el,ahogy a paplan alá bújt az olimpián,hogy koncentrálni tudjon és hogy kizárja a zsibongó stadiont,majd világcsúccsal lett olimpiai bajnok!)Tökéletesen igaza van az oroszoknak,hogy a közerkölcs romlik,ha a <moderálva> láthatóak és nem bújdokolnak a négy fal között!Igenis degeneráló hatása van az életmódjuk elfogadásának,így rendkívül káros,ha gyerekek és fiatalkorúak természetesnek veszik,hogy ezt lehet és ez a viselkedésminta elfogadott!Épp ezért kellene üldözni,de mivel a 21. században ez már az emberi jogok miatt nem lehetséges,így marad az,hogy legalább a reklámozását tíltsák!Az oroszok ügyesen teszik!”
 • 11. pachakuti 2013. augusztus 17. 17:08
  „Oroszország alkalmazni fogja a homoszexuális propagandát tiltó törvényt a 2014-es szocsi téli olimpián is - ezt mondta csütörtökön Vitalij Mutko sportminiszter.
  "Nem hagyományos szexuális orientációjú sportolók is részt vehetnek a szocsi olimpián. Viszont ha kimennek az utcára, és elkezdenek erről propagandát folytatni, akkor természetesen felelősségre fogják őket vonni" - nyilatkozta Mutko a RIA-Novosztyi hírügynökség sportszolgálatának.
  (...)A NOB egy korábbi állásfoglalásában óva intett attól, hogy a melegeket "hátrányosan megkülönböztessék", és ezzel "megsértsék az olimpia alapelveit". A sport alapvető emberi jog, és fajtól, nemtől és szexuális beállítottságtól függetlenül mindenki számára elérhetővé kell tenni. (MTI 2013.08.01)

  6. petrov . Az a nagyobb rész, amire hivatkozol, az 1,5-3 %! Ami kimaradt, az a 75-80 % nitrogén.”
 • 10. Ferrer 2013. augusztus 17. 13:44
  „5. +36
  Szerintem meg a Föld lapos.”
 • 9. marigold 2013. augusztus 17. 10:16
  „zero: Ahhoz azért kell némi elbizakodottság, hogy azt gondold, hogy ennyire kapós lennél. Lehet, hogy bottal sem piszkálnának meg, nem gondolod? :)”
 • 8. petrov 2013. augusztus 17. 09:43
  „7.zero-nak.

  Ha egy normális "normális" áll a hátam mögött, az nem gáz. De ha egy nem normális normális áll a hátam mögött, az akkor is gáz, ha egyébként mindenki azt hiszi róla, hogy ő normális. /Téma részemről lezárva. :) /”
 • 7. zero 2013. augusztus 17. 09:22
  „petrov Akkor egy /normális / áljon a hátad mögött”
 • 6. petrov 2013. augusztus 17. 08:56
  „5+ 36-nak

  A légkör tartalma kisebb részt oxigén, nagyobb részt széndioxid. Így normális,- akkor is, ha a közvetlenül "csak" az oxigén szükséges az élethez. Ha felborulnak a természetes arányok, (több vagy kevesebb a széndioxid a kelleténél) jön a globális klíma katasztrófa.

  A homoszexualitás jelenléte a biológiai populációban természetes. Aránya nem változtatható neveléssel, csak elfojtható, vagy tudomásul vehető. Ez utóbbi esetben jobban látszik a jelenléte, de ettől még nem lesznek többen.

  Az egész szexualitás kérdéskörét vallási ideológiai alapon el lehet torzítani, le lehet hazudni a csillagokat az égről, de homoszexualitás akkor is a természet a biológia produktuma. Más alternatíva nincs,- csak az elvakult vallások főleg a szekták jönnek az ördöggel meg démoni megszállottsággal.

  Ferenc pápa nemrég egész normálisan nyilatkozott ebben a témakörben.”
 • 5. +36 2013. augusztus 16. 23:12
  „az ember egy gerices (?) emlős és ivarosan szaporodik. ez a normalis ha besza...nak is az erőlkodéstől azok akik érdeke a <moderálva> propaganda terjesztése (is). ez is csak arra jó...mint más előretolt propaganda.
  bomlaszt, szembeállít....megoszt. ez az ÉRDEK.
  na kiknek jó ez vajon???
  Putyin a király! (cár :))

  Róma egykori polgármester mondta: nem egyenjogúságot hanem kiváltságokat akarnak a melegek.
  Így megy ez a többi témában is. Kivátságokat.... közben a többségetm a normálisokat elnyomják.”
 • 4. CsImre 2013. augusztus 16. 22:18
  „Nehogy már a dohányzó, alkoholizáló és narkózó gyerekek még b.zik is legyenek. Ez utóbbi ugyanis az első hárommal szemben nemigen propagálható eredményesen...”
 • 3. Ferrer 2013. augusztus 16. 21:49
  „De hogy lehet a homoszexualitást propagálni? Valaki vagy b*zi vagy nem. Nem a környezettől függ. A köztes eseteket legfeljebb azok alkotják, akik nem merik felvállalni, ezért heterónak álcázzák magukat. Ne legyünk már buták.”
 • 2. kontrapista 2013. augusztus 16. 21:43
  „Putyini " ukaz " nem felreertheto :
  A szivarvanyosok 99 evig Oroszorszagba nem csinalhatjak a b....- fesztivalt.
  Ugy legyen !!!”
 • 1. cumania 2013. augusztus 16. 21:08
  „Igazuk van az oroszoknak! Nehogy már kiskorúaknál reklámozzák magukat a b-zik!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Atlétikai vb - Orbán Éva nyolcadik kalapácsvetésben

Orbán Éva a nyolcadik helyen végzett kalapácsvetésben a moszkvai szabadtéri atlétikai világbajnokság… Tovább olvasom