Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Jégkorong támogatás: VB-re igen, utánpótlásra nem

A magyar jégkorong-válogatott plusz pénzt kap, az utánpótlás viszont nem jut többlettámogatáshoz jövőre az államtól. Így döntött az Országgyűlés kedden. A módosítóról az ülésen elnöklő Harrach Péter szavazata döntött.
Az Országgyűlés keddi ülésén elfogadta a magyar jégkorong-válogatott jövő évi "A" csoportos világbajnokságra való felkészülésének támogatásáról szóló költségvetési módosítót, azonban elutasította a sportág utánpótlásának többlettámogatásáról szóló indítványt.

A képviselők 189 igen, 188 nem szavazattal és egy tartózkodással voksoltak a világbajnokságra való felkészülés támogatásáról és végül az ülést elnöklő Harrach Péter (KDNP) igen szavazatával fogadta el az Országgyűlés a javaslatot. Az indítvány 100 millió forintot vesz el a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) lakossági tájékoztatásra fordítható forrásaiból és csoportosítja át az Önkormányzati Minisztériumon (ÖM) belül a jövő évi világbajnokságra készülő válogatott számára.

A magyar jégkorong utánpótlásának hasonló forrásból történő 170 millió forintos támogatását ugyanakkor 181 igen és 189 nem szavazattal elutasította a parlament.

A módosítókat fideszes politikusok nyújtották be.

Olvasóink írták

  • 1. mileszmost 2008. november 26. 07:59
    „Hát a Nemzeti Sport pont fordítva tudja..

    "Az Országgyűlés a kormány által nem támogatott költségvetési módosító indítványok között elfogadta, hogy 170 millió forint fordítható a jégkorong utánpótlás-nevelésre, a válogatott világbajnoki szereplésére javasolt 100 milliót viszont nem szavazta meg."”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötvenöt éve ezen a napon játszották a legendás 6-3-at

Ötvenöt évvel ezelőtt játszották le a 6-3-as vendéggyőzelemmel végződött Anglia - Magyarország labdarúgó mérkőzést. Tovább olvasom