Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Kajak-kenu Eb: Újabb magyar ezüst, Lakatos egyesben is második

A kenus Lakatos Zsanett ezüstérmet szerzett 200 méteren a csehországi Racicében zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon.
Dán, német és fehérorosz aranyérem született a csehországi Racicében rendezett kajak-kenu Európa-bajnokság vasárnapi 5000 méteres döntőiben.

Magyar részről a kenus Kövér Márton szerepelt a legjobban, ő hatodik lett, míg a kajakosoknál Csontos Csaba nyolcadikként, Medveczky Erika pedig kilencedikként ért célba.

A magyar küldöttség - amelyet jobbára fiatal versenyzők alkottak - két ezüstéremmel zárta a kontinensviadalt.

Eredmények (az Eb honlapja alapján):

férfiak:

K-1 5000 m:
1. Rene Poulsen (Dánia) 20:01.650 perc
2. Max Hoff (Németország) 20:03.290
3. Aleh Jurenyija (Fehéroroszország) 20:21.560
...8. Csontos Csaba 20:53.050

C-1 5000 m:
1. Sebastian Brendel (Németország) 22:58.100
2. Pavel Petrov (Oroszország) 23:14.830
3. Makszim Pjatru (Fehéroroszország) 23:19.320
...6. Kövér Márton 23:37.910

nők:

K-1 5000 m:
1. Marina Litvincsuk (Fehéroroszország) 22:19.250
2. Irene Burgo (Olaszország) 22:19.680
3. Jenny Egan (Írország) 22:19.900
...9. Medveczky Erika 23:14.150

Újabb magyar ezüst, Lakatos egyesben is második

A Graboplast Győri VSE versenyzője szombaton 500 méteren is második lett klubtársával, Takács Kincsővel és most is csak egy riválisa, Sztanilia Sztamenova bizonyult gyorsabbnak nála. A tavalyi brandenburgi Eb-n is a bolgár győzött, Lakatos ott is másodikként ért célba.

Rajta kívül még egy magyar döntős volt a legrövidebb távon: a Balaska Márk, Birkás Balázs kajakos duó nyolcadik lett a fináléban a viadal honlapja alapján.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség döntése értelmében Magyarország jobbára fiatal, U23-as versenyzőkből álló csapattal vesz részt az Eb-n, mert idén a júniusi, bakui Európa Játékok, valamint az augusztusi, milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokság lesz a fő verseny a sportág szereplői számára. Mások ugyanakkor - például a németek, a házigazda csehek, a lengyelek, a oroszok vagy a románok - erős gárdával érkeztek Racicébe.

később:
5000 m-es döntők 14.37

Korábban írtuk:

A papírformának megfelelően nem sikerült dobogós helyen végeznie magyar versenyzőnek a vasárnap délelőtti döntők során a csehországi Racicében zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon.

A zárónap első felében az 500 méteres, valamint a férfi K-4 1000 méteres finálékat bonyolították le, a hét futamból négyben volt magyar hajó.
A viadal honlapja alapján közülük a Nádas Bence, Hérics Dávid kajakpáros szerepelt a legjobban, remekül versenyezve közel járt az éremszerzéshez, de végül a negyedik helyen érkezett célba. A kenus Korisánszky Dávid nyolcadik lett, a kajakos Bárdfalvi Márk és a Szabó Gábor, Bodonyi András kenus duó pedig kilencedikként zárt.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) döntése értelmében Magyarország jobbára fiatal, U23-as versenyzőkből álló csapattal vesz részt az Eb-n, mert idén a júniusi bakui Európa Játékok, valamint az augusztusi milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokság lesz a fő verseny a sportág szereplői számára. Több ország ugyanakkor - így például a németek, a házigazda csehek, a lengyelek, a oroszok vagy a románok - erős gárdával érkezett Racicébe.

később:
200 m-es döntők 12.05
5000 m-es döntők 14.37

SZOMBATON ÍRTUK:

Két magyar döntős 200 méteren

Két magyar hajó szerepelhet a vasárnap délben kezdődő 200 méteres döntőkben a csehországi Racicében zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon.

A viadal honlapja alapján a Balaska Márk, Birkás Balázs kajakos duó szombaton délután, az elő- és középfutam teljesítése után került be a fináléba úgy, hogy előbb ötödikként, majd harmadikként ért célba. A délelőtt Takács Kincsővel 500 méteren ezüstérmes Lakatos Zsanettnek ugyanakkor ezúttal sem kellett vízre szállnia az előcsatározások során, mivel számában, C-1-ben heten neveztek, így csak döntőt rendeznek.

A többi 200-as egység közül Hérics Dávid és Lucz Dóra (mindkettő K-1), valamint Fekete Ádám (C-1) a B döntőben szerepelhet a zárónapon, míg Fekete és Viola Viktor duója, illetve a Hagymási Réka, Hagymási Anita kettős (K-2) a középfutam után búcsúzott.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) döntése értelmében Magyarország jobbára fiatal, U23-as versenyzőkből álló csapattal vesz részt az Eb-n, mert idén a júniusi, bakui Európa Játékok, valamint az augusztusi, milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokság lesz a fő verseny a sportág szereplői számára. Mások ugyanakkor, így például a németek, a házigazda csehek, a lengyelek, a oroszok vagy a románok erős gárdával érkeztek Racicébe.

A vasárnap délelőtti finálék során magyar részről négy 500-as hajó lesz érdekelt.

Vasárnap:
500 m-es és férfi K-4 1000 m-es döntők 9.05
200 m-es döntők 12.05
5000 m-es döntők 14.37

Korábban írtuk:

A Graboplast Győri VSE kettőse Eb- és világbajnoki címvédőként érkezett a viadalra, amelyen ebben a számban csak fináléra került sor, mert mindössze öt hajó nevezett. A magyarok jól kapták el a rajtot, de a fehéroroszok még jobban, és féltávhoz is a rivális érkezett elsőként. A második 250 méteren nem változott a sorrend, a fehéroroszok magabiztosan győztek, Lakatosék pedig a harmadik oroszokat egy hajóhosszal megelőzve értek másodikként a célba.

A viadal honlapja szerint a többi döntőben a jobbára fiatal magyar versenyzők nem tudtak dobogós helyen végezni.

Ötszáz méteren a Horváth Alexandra, Malcsiner Eszter, Katrinecz Rita, Szabó Ágnes összeállítású kajakos kvartett nyolcadik lett. Ezren a Sarudi Alíz, Medveczky Erika kajakos duó a tavalyi ezüst után ezúttal hatodikként zárt.

A hosszabb távon, ezer méteren a férfi kenunégyes - Bodonyi András, Viola Viktor, Szabó Kristóf és Korisánszky Dávid - ötödik lett a hat hajtó számláló mezőnyben. A Sarudi Pál, Forgó Christopher kenupáros hetedikként ért célba, az ifjúsági olimpiai bajnok Farkasdi Ramóna pedig (K-1) a nyolcadik helyet tudta elcsípni a rendkívül erős mezőnyben.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség döntése értelmében Magyarország jobbára fiatal, U23-as versenyzőkből álló csapattal vesz részt az Eb-n, mert idén a júniusi, bakui Európa Játékokat, valamint az augusztusi, milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokságot tekinti fő versenynek. Több ország ugyanakkor - így például a németek, a házigazda csehek, a lengyelek, a oroszok vagy a románok - erős gárdával érkezett Racicébe.

később:
200 m-es előfutamok 13.05
200 m-es középfutamok 14.45

vasárnap:
500 m-es és férfi K4 1000 m-es döntők 9.05
200 m-es döntők 12.05
5000 m-es döntők 14.37

PÉNTEKEN ÍRTUK:

A pénteki nyitónapon lebonyolított 500 és 1000 méteres elő- és középfutamok során hét magyar egység verekedte be magát a szombat-vasárnapi döntőkbe a csehországi Racicében zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon.

Az Eb honlapja alapján a hosszabb távon - amelynek fináléira szombaton kerül sor - a Sarudi Alíz, Medveczky Erika kajakos duó már az előfutamban elért harmadik helyével lépett tovább, míg az ifjúsági olimpiai bajnok Farkasdi Ramóna (K-1) előbb egy hatodik, majd egy harmadik helyet szerzett, ez pedig elég volt ahhoz, hogy a legjobb kilenc közé jusson. Az első pályáján negyedik Sarudi Pál, Forgó Christopher kenupáros ugyancsak egy középfutamos harmadik hellyel került döntőbe.

Ötszáz méteren a kenus Korisánszky Dávid és a Nádas Bence, Hérics Dávid kajakos duó megspórolta magának a délutáni futamot, ugyanis délelőtt az előfutamban egyaránt harmadikként ért célba, ami egyből finálét ért, míg Bárdfalvi Márk (K-1) és a Horváth Alexandra, Malcsiner Eszter, Katrinecz Rita, Szabó Ágnes összeállítású kajakos kvartett előbb hatodikként, majd a folytatásban harmadikként zárt, így ezek az egységek is készülhetnek a végjátékra. Ezen a távon - a női kajaknégyes és kenukettes kivételével - a vasárnapi zárónapon kerül sor a döntőkre.

Ezer méteren Szabó Kristóf (C-1) a B döntőben folytathatja a szereplését, míg Noé Bálint (K-1), a Janza Richárd, Korondy Tamás kettős (K-2) és a Noé Bálint, Ilyés Róbert, Császár Gergely, Noé Milán összeállítású kajaknégyes előfutamából még továbbjutott, de a középfutamban már nem tudott megfelelő helyen végezni, így kiesett. Fél kilométeren Nagy Flóra (K-1) már az előfutam után, a Simán Fanni, Szilágyi Anett kajakpáros pedig a középfutamot követően búcsúzott.

A férfi kenunégyeseknél 1000 méteren, illetve a női és férfi kenupárosoknál 500-on a kevés nevező miatt csak döntőt rendeznek, így a Bodonyi András, Viola Viktor, Szabó Kristóf, Korisánszky Dávid összeállítású kvartett, illetve a címvédésre készülő Lakatos Zsanett, Takács Kincső duó, valamint a Szabó Gábor, Bodonyi András kettős ott versenyez majd először.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) döntése értelmében Magyarország jobbára fiatal, U23-as versenyzőkből álló csapattal vesz részt az Eb-n, mert idén a júniusi, bakui Európa Játékok, valamint az augusztusi, milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokság lesz a fő verseny a sportág szereplői számára.

A Duna élőben közvetíti a kontinensbajnokság döntőit, szombaton Kammerer Zoltán és Kökény Roland, vasárnap pedig Szabó Gabriella, Vajda Attila, Dombi Rudolf és Dudás Miklós lesz a stúdióvendég.


A további program:
szombat:
1000 m-es és női K4 500 m-es döntők 9.05
200 m-es előfutamok 13.05
200 m-es középfutamok 14.45
vasárnap:
500 m-es és férfi K4 1000 m-es döntők 9.05
200 m-es döntők 12.05
5000 m-es döntők 14.37

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világkupa: Olasz Anna volt a legjobb magyar Mexikóban

Minden idők legnagyobb mezőnye gyűlt össze a mexikói Cozumelben, ahol a nyíltvízi úszó Világkupa-sorozat negyedik állomása világbajnoki válogató is volt a magyarok számára. Tovább olvasom