Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Kajak-kenu: Kozmann György edzőt váltott

Kozmann György egy igen nehéz döntést is meghozott azért, hogy a pekingi olimpiára még harmonikusabb lehessen a Kolonics Györggyel alkotott világbajnoki arany- és olimpiai bronzérmes párosuk felkészülése. Kozmann a héten elköszönt edzőjétől, Szabó Attilától, hogy immár ne csak a páros edzések idején, hanem az alapozó időszakban is Ludasi Róbert irányítsa mindkét klasszis tréningjeit.
- Békében váltunk el Szabó „Toronnyal", de nem volt kellemes közölni vele a döntésemet – mondta a négyszeres világ- és Európa-bajnok Kozmann György. – Koló és Robi már régóta mondogatta, hogy jobb lenne így, ám csakis az olimpiai felkészülés nyugalma miatt adtam be a derekamat. Félreértés ne essék, nekem nem esik nehezemre a kiváló edzővel, Ludasi Róberttel dolgozni, ráadásul azért költöztem évekkel ezelőtt Paksról Csepelre, hogy minden percemet a Koloniccsal közös munkának szentelhessem.

A páros mindennapjait, és a két sportoló lelki alkatát kevéssé ismerők aligha tudják, hogy Kolonics két olimpiai- és tizenöt világbajnoki aranya ellenére többnyire Kozmannak kell a sarkára álnnia annak érdekében, hogy átvészeljék az ötödik éve zajló közös munka hullámvölgyeit.

- Legutóbb a duisburgi vébé ezres döntői után kellett rászolnom Kolóra, hogy fejezze be a sajnálkozást, mert másnap újabb világbajnoki finálé vár ránk – elevenítette fel az utolsó konfliktushelyzetet Kozmann. – Ő a világ legjobb kenusa, de olykor fantasztikusan el tud bizonytalanodni. A lelkifröccs használt, másnap, teher nélkül, mondhatni meglepetésre, megnyertük az ötszázas versenyt.

A 2006-ban 1000 méteren, 2007-ben 500 méteren világbajnok duó fő számát ma már egyikük sem tudná megjelölni:

- Maximum annyit mondhatok, hogy a páros versenyzés a mi világunk, az egyéni ambícióinkról és a nem olimpiai távú, kétszázas számokról lemondtunk – magyarázta Kozmann. – Az ezres és az ötszázas táv közül azonban mostantól nem favorizáljuk egyiket sem, mert amikor az egyikre koncentrálunk, a másikban szereplünk jól. A Koló lelkivilágával kapcsolatos egyéni taktikám pedig maradjon az én titkom, mert a pekingi olimpián sok múlhat rajta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drezdában lesz Erdei következő címvédő meccse

Erdei Zsolt november 24-én, Drezdában lép ismét a kötelek közé, hogy megvédje félnehézsúlyú… Tovább olvasom