Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Kemény Dénes a vízilabda-szövetség új elnöke

Kemény kétszeres olimpiai bajnok kapusa, Gergely István ellenében diadalmaskodott a voksoláson 133-108 arányban. Megbízatása négy évre szól.
Kemény Dénes, a férfi válogatott e hónap végéig hivatalban lévő szövetségi kapitánya lett a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) új elnöke.

A nemzeti csapatot sorozatban háromszor is olimpiai aranyéremig vezető szakvezetőt az MVLSZ vasárnapi tisztújító közgyűlésén választották meg a sportág elsőszámú irányítójának.

Kemény kétszeres olimpiai bajnok kapusa, Gergely István ellenében diadalmaskodott a voksoláson 133-108 arányban. Megbízatása négy évre szól.

Az eddigi elnököt, Martin Györgyöt örökös tiszteletbeli elnöknek választották meg.

Kemény Dénes a voksolást követően arról beszélt, hogy tisztában van vele: nagyon nagy a felelősség, és megpróbál megfelelni a feladatnak.

"Büszkévé tesz, hogy akik bennem gondolkodtak, saját meggyőződésből tették ezt, én magam semmilyen lobbitevékenységet nem folytattam" - fogalmazott az új elnök, aki egyik első és legfontosabb feladatként a várhatóan legalább 100 milliósra becsült deficit ellensúlyozását jelölte meg.

"Mielőbb meg kell találni azt a támogatót vagy támogatókat, akik ezt a lyukat betömik" - mondta Kemény Dénes.

Gergely István, valamint Faragó Tamás és Szivós István mellett egy további - háromszoros - olimpiai bajnok, Molnár Tamás is bekerült az újjáválasztott elnökségbe, amelyben a leendő főszponzornak fenntartva egy helyet üresen hagytak.

Az elnökség további tagjai Kemény Dénes mellett: a társelnök Beck György, az alelnök Tóth Sándor, valamint Kovács István, Pázmányi Gábor, Novák Ferenc, Juhász György, Boros Tamás, Halmos R. Péter, Hoffmann Tamás és Magyar József.

A testület a közgyűlést követő első ülésén újabb négy évre megerősítette tisztében a női válogatott eddigi szövetségi kapitányát, Merész Andrást, az viszont, hogy ki lesz Kemény Dénes utóda a férficsapat élén, még nem dőlt el, mivel a szövetség pályázatot ír ki a posztra.

Olvasóink írták

 • 3. Zotya100 2012. december 16. 19:42
  „1. -2. -- Mindent leírtatok előttem, csak csatlakozni tudok!!!! Mindnyájuknak sikeres munkát, jó egészséget kívánok!”
 • 2. BarnaMiklós 2012. december 16. 18:20
  „ÖRÖMHÍR.
  Dr.Kemény Dénes a legjobb választás volt a magyar vízilabda számára. Jó egészséget kívánok a munkájához!
  Öröm számomra látni a Gergely-Dr.Faragó-Dr.Szívós-Dr.Molnár "játékos-kari képviseletet" az újjáválasztott elnökségben. Hitelességük nagy garanciákat rejt magában.
  Különösen nagy öröm számomra Dr.Molnár Tamás beválasztása az elnökségbe. Természetesnek tartom ezt, mert az Ő helye ott van, megérdemli a megtisztelő - center - feladatot. Gratulálok!”
 • 1. igazságkereső 2012. december 16. 14:50
  „Szívből gratulálok Kemény Dénesnek az elnöki státusz elnyeréséhez. Kívánom, hogy legalább annyira legyen eredményes elnöki tiszte betöltésének ideje alatt, mint amennyire sikeres volt vezető edzőként! Ehhez kívánok jó egészséget, és azt, hogy segítse Őt mindenki e fontos tisztsége sikeres betöltése idején!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Klubvilágbajnokság - A Corinthians megszakította az európai sikerszériát

Libertadores Kupa-győztes Corinthians nyerte a labdarúgó klubvilágbajnokságot. Tovább olvasom