Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 14°C Még több cikk.

Könyv Tarics Sándorról, a világ legidősebb olimpiai bajnokáról

Az egykori vízilabdázó most ünnepelte 100. születésnapját.
Tarics Sándor, a legidősebb élő olimpiai bajnok címmel könyv jelent meg a 100 esztendősen is kiváló egészségnek örvendő vízilabdázóról, aki szeptember 23-án ünnepelte kerek születésnapját.

Az Amerikában, közelebbről a San Francisco környéki Belvedere városkában letelepedett honfitárs életútját két magyar sportújságíró, Ch. Gáll András és S. Tóth János örökítette meg fotókkal gazdagon illusztrált kötetében, amelynek szerdán volt a sajtóbemutatója.

Az eseményen Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára elöljáróban elmondta, hogy a MOB támogatásra érdemesnek ítélte a mű megszületését, egyszersmind büszke rá, hogy a világ legöregebb olimpiai bajnoka magyar. Hozzátette, hogy személyesen maga is megtapasztalhatta, mennyire "fergetegesen jó a szövege és sziporkázóan friss" a szellemi állapota Tarics Sándornak, aki az 1936-os olimpián győztes együttes tagjaként érdemelte ki az ötkarikás aranyat.

A szerzők, akik könyvük megírása előtt két hetet töltöttek el a nemcsak sportolóként, hanem a tudomány embereként is nagyot alkotó élő legendánál, a médiaeseményen méltatták a "lehetetlen küldetést", vagyis azt az életutat, amelyet hősük, az egykori szegény óbudai kissrác bejárt a főiskolai világbajnoki elsőségek és az olimpiai bajnoki cím után, mérnökként a világhírig jutva el az által, hogy új hazájában, az Egyesült Államokban kidolgozta, majd alkalmaztatnia is sikerült a földrengésbiztos építési technológiát.

"Hogy mi mindenen ment keresztül száz év alatt, kiderül e könyvből, amely tisztelgés a földkerekség legidősebb élő olimpia bajnoka előtt" - olvasható a kötet ajánlójában.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sportcsillagok Gálaestje: először lesz külföldi díjazott

A közönségszavazáson - akárcsak az elmúlt két évben - ismét Michelisz Norbert bizonyult a… Tovább olvasom