Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Kormánygarancia a 2013-as evezős Eb-pályázatra

A kormány támogatja a magyar szövetség pályázatát, és a rendezési jog elnyerése esetén vállalja, hogy a 2013-as evezős Európa-bajnokság lebonyolításához állami támogatást ad. A két év múlva sorra kerülő kontinensviadal helyszínéről szeptember közepén lesz döntés, Szeged ellenfele a spanyolországi Sevilla.
"Sikeres pályázat esetén az idén 450 millió forintból felújított Maty-éri Nemzeti Kajak-kenu és Evezős Olimpiai Központ újabb nagy népszerűségnek örvendő olimpiai sportágnak szolgálhat nemzetközi színteréül, egyben igen jelentős sportdiplomáciai eseménynek adhat otthont" - mondta a döntés kapcsán Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára.

Az államtitkárság csütörtöki közleményében hangsúlyozta: a kormány célja, hogy Magyarország minél több kiemelkedő jelentőségű, színvonalas nemzetközi sporteseményt rendezhessen.

"Ezek az események az érintett sportágak népszerűségének növelése mellett a hazánkba látogató vendégek révén jelentős turisztikai bevételeket is generálnak. A nemzetközi sporteseményeken elért jó eredmények pedig minden esetben jótékony hatással vannak a társadalom sportolási hajlandóságára is. A sportolási tevékenység széles körűvé válása pozitív hatást gyakorol az egészségre, elősegíti a jó fizikai és szellemi kondíciót, ezáltal csökkenthetőek a költségvetés egészségügyi kiadásai" - olvasható a közleményben.

A Magyar Evezős Szövetség főtitkára, Ott Zsuzsanna kiemelte:

"A Maty-éri esemény a fiatalok figyelmét ismét fokozottan ráirányíthatja az evezésre mint a testedzés egyik lehetséges formájára. A sport világesemények hazai rendezése (illetve az azokon való sikeres magyar szereplés) és a fiatalok sportág iránti érdeklődése közötti összefüggés egyértelműen igazolható tendencia. Ezek a programok növelik az érintett sportág utánpótlás-bázisát, ami a sportág jövője szempontjából alapvető célunk."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Prukner az utódja Csanknak a ZTE kispadján

Prukner László váltja a Zalaegerszeg élvonalbeli futballcsapatának vezetőedzői posztján Csank… Tovább olvasom