Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Labdarúgó NB I - Az MLSZ lezártnak tekinti a fojtogatás-ügyet

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) megítélése szerint Szabó Zsolt játékvezető nem fojtogatta Juhász Rolandot, a Videoton válogatott védőjét vasárnap a Diósgyőr elleni bajnoki mérkőzésen; az MLSZ egyúttal az együttműködés és a partnerség fontosságára hívja fel a futballban dolgozók figyelmét.
Az MLSZ honlapján olvasható közleményben a szervezet még a Videoton FC által jelzett beadvány beérkezte előtt leszögezte, hogy Szabó Zsolt remek, de nehéz mérkőzésen végezte munkáját, s a fehérvári klub által említett szituáció is - játékvezetői szempontból - roppant nehezen kezelhető volt.    
   

"A szabálytalanság után kialakuló csetepaté miatt a játékvezető a rendteremtés szándékával állt a dulakodó játékosok közé azért, hogy megelőzzön bármilyen nagyobb incidenst, egy esetleges durvaságot. A futballpályákon nem először alakul ki hasonló helyzet, és az sem szokatlan, hogy ilyenkor a játékvezető kerül az események középpontjába. Ebben a pillanatban Szabó Zsolt nem minden játékostól kapott támogatást, a rend fönntartása és megteremtése pedig nem csak a játékvezetők, hanem elsősorban a labdarúgók feladata. Az incidens során Szabó Zsolt valóban távol tartotta karjával a mellette álló, nála jóval magasabb Juhász Rolandot, ám e mozdulat semmilyen értelemben nem nevezhető fojtogatásnak" - olvasható a honlapon.

A közlemény beszámol arról is, hogy az MLSZ Szabó Zsoltot is megkérdezte, aki az eset után azonnal jelezte, miközben eltolta karjával az indulatos játékost, valóban hozzáért a Videoton FC védőjéhez, de mindenképpen távol akarta tartani őt a dulakodástól, már csak azért is, mert már rendelkezett sárga lappal.

Az MLSZ ezzel a maga részéről lezártnak tekinti az ügyet azzal, hogy kéri a futballistákat, edzőket, sportvezetőket, a hangulatkeltés helyett a sportszerűség, és a partneri viselkedés vezérelje cselekedeteiket, "mert ez szolgálja a magyar futball fölemelkedését, nem az ehhez hasonló ügyek értelmetlen felnagyítása. Azok ugyanis rombolják azt."

A fehérvári klub hétfő este közleményben jelezte, hogy az eset kivizsgálását kéri az MLSZ-től. A Nemzeti Sport hétfői számában, a 2-1-es diósgyőri sikerrel végződött összecsapás tudósításában írt arról, hogy "mérkőzés végén elszabadultak az indulatok, olyannyira, hogy Szabó Zsolt játékvezető Juhász Rolandot fojtogatta".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sportövő Vk - Sidi hatodik szabadpuska összetettben

Sidi Péter a hatodik helyen végzett férfi kisöbű szabadpuska összetettben a csangvoni sportlövő… Tovább olvasom