Délmagyar logó

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 1°C | 13°C Még több cikk.

Magyar nyerte a budapesti maratont

Redessy Gergely nyert a 23. Plus Budapest Nemzetközi Maratoni futóversenyt. A Vasas-Humansoft versenyzője nem sokkal délután egy óra előtt érkezett célba 2 óra 24 perc 18 másodperces idővel.
Redessy az etióp Erkolo Ashenafit és a Misi SC versenyzőjét, Bogos Tamást előzte meg. Az első három helyezettet mindössze hat másodperc választotta el egymástól.A nők között Földingné Nagy Judit nyert 2 óra 45 perc 30 másodperces idővel, a mozgássérültek versenyét pedig a handbike-os Katona Ottó nyerte 2 óra 31 perc 17 másodperccel. A rendezők előzetesen ötven országból körülbelül 15 ezer futót vártak. A versenyzők hét táv közül választhattak, így nem mindenki futja le a valamivel több, mint 42 kilométert. A rendezvény miatt komoly forgalomkorlátozások és útlezárások vannak a fővárosban.

Olvasóink írták

 • 1. Lévai Imre 2008. október 09. 05:52
  „Őszintén örülök, hogy a lapban beszámolnak a hazai, nagy jelentőséggel bíró utcai futóversenyekről. Azt azonban szintén őszintén sajnálom, hogy a jelentős számú megyekbeli, szegedi versenyzők eredményeit még érintőlegesen sem közlik. Pedig korosztályos győztesek, dobogósok sokasága volt ezen a versenyen is. (Volt bátorságom szemezgetni ezen eredmények között és arra is volt bátorságom, hogy a Sportszerkesztő Urak részére e-mail formájában - majdnem közlésre alkalmas formában elküldjem. Sajnos ez nem fér bele a lapba, mint ahogy a Napraforgó Futóklub által szervezett és rendezett utcai futóversenyek előzetese és az eredmények közlése.
  Kivételt képez az autópálya avató futóverseny, de csak addig amíg nem érvényesült az "erősebb kutya..." elve, azt követően a versenyt teljes egészében megszervező és lebonyolító Napraforgó Futóklubról már szó sem esett.
  A Dél-Alföld első szupermaratonját szintén teljesen önállóan rendeztük meg szeptember végén. Az eredmények eleddig persze az íróasztal fiókban, vagy a számítógép memóriában vannak.
  Óriási szerencse, hogy egészen más nézőpontból jelen volt a versenyen Tóth Gábor újságíró fotós kollégájával együtt és készített egy minden igényt kielégítő 2 hasábos, fényképes írást, ami meg is jelent. Köszönjük.

  Ugyanakkor kérjük fordítsanak nagyobb figyelmet a sorra kiemelkedő eredményeket produkáló szegedi hosszútávfutókra, ultrafutókra. Kérjük, hogy amikor esetleg az okt. 19.-23. közötti Bécs -Pozsony - Budapest 320 km-es szupermaratonról tudósítanak,(vesznek át híreket) szerepeljenek legalább említés szintjén a Csongrád megyei, szegedi egyéni teljesítők és váltók hozzávetőleges helyezése is. Köszönöm, köszönjük!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenötezer futót várnak a budapesti maratonra

A versenyzők hét táv közül választhatnak, nem mindenki futja le a valamivel több, mint 42… Tovább olvasom