Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Miklós Editet és Erdei Zsoltot is kitűntették a Magyar Sport Napján

A díjakat Balog Zoltán adta át: "Sportnemzet vagyunk, de még nem vagyunk sportoló nemzet" - mondta.
Többek között Erdei Zsolt, profi ökölvívó világbajnok és Miklós Edit, a szocsi téli olimpia hetedik helyezett sízője vehetett át elismerést a Magyar Sport Napja alkalmából hétfőn az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi).

A díjakat Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Simicskó István, sportért felelős államtitkára adta át.

"A tehetség nélkülözhetetlen, de hit és szorgalom nélkül nem ér semmit" - kezdte köszöntő beszédét Balog Zoltán, majd kiemelte, hogy a "vasárnapi kézilabda döntő után különösen örömteli a Magyar Sport Napját ünnepelni" - utalt a Győri Audi ETO KC Bajnokok Ligája sikerére.

A miniszter arról is beszélt, hogy "sportnemzet vagyunk, de még nem vagyunk sportoló nemzet", ám a kormány elhivatottságát jellemzi, hogy több mint ezer településen épül valamilyen sportlétesítmény.

Simicskó István pohárköszöntőjében kiemelte, hogy a lelki igényességnek a sportolókból sem szabad hiányoznia, s nagyon fontos, hogy a gyerekek a sportban is legyen igényesek. "A sport jó nevelő erő, ezért is áldoz rá a kormány, ezzel is hozzájárulva a nemzeti önbecsülés növeléséhez" - mondta, majd Balog Zoltánnal együtt átadták a díjakat.

Csík Ferenc-díjat kapott a magyar sport területén elért kiemelkedő eredményeinek elismeréseként Erdei Zsolt, világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes ökölvívó, Miklós Edit, 2012 és 2013 legeredményesebb magyar sízője, a szocsi téli olimpia hetedik helyezettje, valamint S. Kovács Ádám, a magyar karate legeredményesebb sportolója.

"Megtiszteltetés, hogy ilyen szakemberekkel lehetek együtt az ünnepségen. A pályafutásom lezárásában adatott meg, hogy ilyen díjban részesüljek. Bízom benne, hogy pályám további része hasonlóan sikeres lesz és akkor a szakembereknek járó díjat is kiérdemelhetem" - nyilatkozta Erdei Zsolt.

"Remélem, az én díjam segíteni fog a sportágnak abban, hogy minél több gyermeknek bizonyítsam, a mostoha körülmények közül is ki lehet törni ebben a sportágban" - mondta Miklós Edit.

Bay Béla-díjat vehetett át hosszabb időn át végzett kiemelkedő edzői tevékenysége elismeréseként Kondás Elemér, a DVSC-TEVA labdarúgócsapatának vezetőedzője, Oláh Tamás, a KSI kajak-kenu szakosztályának szakvezetője és Udvarhelyi Gábor, párbajtőr mesteredző.

Kemény Ferenc-díjat kapott a sport területén végzett kiemelkedő oktatói tudományos tevékenysége elismeréseként Kalmár Zsuzsanna, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának docense, Kis Mihály, az újbudai Grosics Gyula Általános Iskola igazgatója, és Orosz Ferenc sportújságíró és sportmenedzser.

Esterházy Miksa-díjat vehetett át a sport népszerűsítésében a lakosság fizikai és erkölcsi állapotának fejlesztése érdekében végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként Jakab János, labdarúgó sportvezető és szervező, Kunszt Gábor sportvezető, akinek elnöki tevékenysége idején a Budapesti Honvéd a legeredményesebb egyesületté vált, Lőwenstein Pál, többszörös siketlimpiai bajnok, valamint Polyák József, a magyar karatesport alapítója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Michael Carter-Williams az Év újonca az NBA-ben

A Philadelphia 76ers 22 éves játékosát a 124 szavazásra jogosult szakíró közül 104 tette az első… Tovább olvasom