Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

MOB: 123 fős az olimpiai, 40 fős a paralimpiai csapat

A londoni olimpiai csapat létszáma ezen a hétvégén 16 fővel nőtt.
Jelen állás szerint 123 sportoló indulhat a londoni ötkarikás játékokon, míg a paralimpián várhatóan 40 fős csapat szerepel - hangzott el a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) vasárnapi közgyűlésén.

Borkai Zsolt elnök az elnökség 2011. évi tevékenységéről szóló beszámolójában kiemelte, hogy tavaly a MOB az állami forrásoknak és a szponzori bevételeknek köszönhetően 6,3 milliárd forintos költségvetéssel rendelkezett. A MOB átalakította a Gerevich-ösztöndíjrendszert, s biztosította a pénzügyi támogatásokat a szakszövetségek és a sportolók számára. A 2012-es évre a sportegyesületi támogatásokat megduplázza a MOB.

Molnár Zoltán főtitkár tájékozatója után a közgyűlés egyhangúlag elfogadta a MOB 2011-es pénzügyi helyzetéről szóló beszámolót, valamint a mérleget, s ugyancsak jóváhagyta a felügyelő bizottság beszámolóját, Szilágyi Dezső könyvvizsgáló jelentését, valamint - Varga Andrea gazdasági igazgató részletes tájékoztatója után - 2012-es költségvetést.

A londoni olimpiai csapat létszáma ezen a hétvégén 16 fővel nőtt: pénteken a női vízilabdások szereztek kvótát, hozzájuk csatlakozott szombaton a birkózó Ligeti Dániel és a vívó Szász Emese, továbbá egy férfi gyalogló is nevezhető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elbukhatja a Real Madrid az előnyét?

Szombaton Barcelonában a Real Madrid 2–1-re győzött. Filozofáljon velünk! Ön szerint hogyan bukhatja el a Real a bajnokságot? Tovább olvasom