Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Nemsokára megszületnek Overdose első kiscsikói

Az első Overdose-utódok 2017-2018-tól versenyezhetnek, az eredmények akkortól lesznek mérhetők.
Hamarosan világra jönnek az egykori magyar versenyló, Overdose első kiscsikói - olvasható a keddi Napi Gazdaságban.

Bérci Balázs, a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok ügyvezető igazgatója közölte: a legutóbbi, decemberi hírek szerint 38 csikó születése várható. Az első Overdose-utódok 2017-2018-tól versenyezhetnek, az eredmények akkortól lesznek mérhetők.

Overdose több éves versenyzői múlt után 2014 tavaszán költözött át a dunakeszi Alagi Tréningközpontból Dióspusztára, ahol fedezőménként kezdte meg új karrierjét - írta a lap. Az egykori versenyló feladata, hogy feljavítsa az angoltelivér-állomány minőségét.

A Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok szerződéses viszonyban bérli a lovat a tulajdonostól, az Overdose Vagyonkezelő Kft.-től. A megállapodás szerint tíz kancát ingyenesen fedezhetett Overdose a bábolnai ménesben. Ugyanakkor harmadik személy tulajdonában lévő kancákat is fedeztethetnek vele, ennek díja magyar tulajdonos esetében nettó egymillió forint, amiből jelentős kedvezményt adnak a nagyon jó, különleges adottságú kancák esetében.

Overdose várhatóan az idén még Dióspusztán marad, 2015 után pedig Németországban folytatja életét fedezőménként. A kilencéves ló tenyészállatként 22-23 éves koráig is aktív maradhat - írta a Napi Gazdaság.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fa Nándorék is elérték Gibraltárt

A brit Alex Thomson kormányozta Hugo Boss vezet a szilveszter napján elrajtolt Barcelona World Race páros, földkerülő vitorlásversenyen. Tovább olvasom