Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Ötmillió forintos adomány az olimpiai iskolák sportfejlesztésére

Öt hazai olimpiai iskola részesült egy-egy millió forintos támogatásban, melyet új sportszerek vásárlására és sportpályafejlesztésre fordíthatnak.
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), a Procter and Gamble és a dm Magyarország közös kezdeményezése révén öt hazai olimpiai iskola részesült egy-egy millió forintos támogatásban, melyet új sportszerek vásárlására és sportpályafejlesztésre fordíthatnak az intézmények.

Az öt nyertes iskola igazgatója a hétfői ünnepélyen vehette át a támogatásról szóló emlékplakettet a két vállalat, illetve a MOB vezetőitől.
Karancsi Zsolt, a P&G vállalati kapcsolatokért felelős menedzsere kifejtette, a vállalat tíz évre szóló támogatói szerződést kötött a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal, mely további, helyi szintű együttműködésre inspirálta őket a MOB-bal. Ennek keretében közösen szervezték meg a nyári olimpiai sporttábort 120 gyermek részére, köztük az SOS Gyermekfalu lakóinak is. A MOB képviseletében az egyetemi, főiskolai és diáksportért felelős alelnök, Tóth Miklós volt jelen az eseményen.

A budapesti Hajós Alfréd Általános Iskola tornatermének és öltözőinek felújítására, valamint udvari sportpályáinak modernizálására fordítja a támogatást. A Szent-Györgyi Albert Általános Iskolában is megújulnak a sportpályák, míg a Kolonics György Általános Iskolában a kézilabdapályát újítják fel. A tiszaföldvári Papp Bertalan Ószőlősi Általános Iskolában kijavítják a tornaterem sportpadlózatát, míg a nagykanizsai Dr. Mező Ferenc-Thúry György Gimnázium és Szakképző Iskola új sportszerekkel - kosárlabdaállványokkal, asztalitenisz-asztallal, kézilabdákkal, futópaddal, tollasütő- és floorball-készlettel - ösztönzi tanulóit a mozgásra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tenisz-világranglista: Djokovics és Azarenka továbbra is az élen

Az Australian Open megnyerése után továbbra is Novak Djokovics és Viktorija Azarenka vezeti a… Tovább olvasom