Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Pintér Attila kéthetente hívná össze az NB I-es válogatottakat

A tavaszi szezonban várhatóan kéthetente tartana összetartást az NB I-es klubokban szereplő játékosokkal Pintér Attila, a magyar labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya.
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapjának beszámolója szerint a decemberben kinevezett szakember pénteken egyeztetett az élvonalbeli klubok képviselőivel. Hangsúlyozta, a nemzeti csapat sikertelen időszakaira - a csapat 27 éve nem vett részt világversenyen - elmondható, hogy nem volt megfelelő párbeszéd, együttműködés a szövetségi kapitány és a klubok, edzők között, és összefogás nélkül a jövőben aligha lehetne jobb eredményekben bízni. A kapitány hozzátette, kizárólag a klubok és az edzők hathatós segítségével érhet el sikereket a válogatott, ebből a szempontból a nemzeti csapat szereplése a hazai futballszakma közös felelőssége.

Pintér Attila arra kérte a klubok képviselőit, hogy a tavaszi szezon során kéthetente egy-egy hétfői napon engedjék el játékosaikat a válogatott taktikai jellegű összetartásaira. Az egyeztetésen résztvevő edzők támogatásukról biztosították a kapitányt, mindössze azt kérték, hogy konstruktív legyen a párbeszéd a klubok és a válogatott között, és a nemzeti csapat szakmai stábja vegye figyelembe az egyesületek igényeit is.

A szövetségi kapitány megkérte kollégáit, tegyenek javaslatokat arra, hogy saját csapatukból kiket tartanak alkalmasnak a kerettagságra a felnőtt és az U21-es válogatottnál, mert a vezetőedzők segítségével összeállított listát is szeretné felhasználni az összetartások kereteinek kijelölésekor.

A tervek szerint jövő hétfőn találkozik először a válogatott keret, majd 13-án és 20-án is összehívja a kapitány a rendelkezésre álló játékosokat. A januári edzőtáborozások kétnaposak lesznek, a folytatásban pedig egy-egy hétfői napra korlátozódna a keret közös gyakorlása.

A válogatott és az egyesületek közötti párbeszéd megkönnyítésére a szövetség a tervek szerint rendszeresen összehívná a klubok vezetőedzőit és vezetőit, és ez a mostani találkozó felfogható az első ilyen találkozónak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pittsburgh Penguins-New York Rangers, NHL-mérkőzés

Azonnal javítani kell, hogy jól induljon az új év, ha már a tavalyi elromlott... Tovább olvasom