Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Schumacher már önállóan lélegzik?

A Gazetta olasz sportlap pénteki cikke szerint a volt Forma-1-es piótát lekapcsolták a lélegeztetőről. Menedzsere csak annyit mondott, hogy már nem annyira törékeny az állapota.
Változatlanul a fokozatos ébresztés fázisában van Michael Schumacher, a Forma-1 hétszeres világbajnoka, aki december 29-én szenvedett síbalesetet a franciaországi Méribelben, s azóta a grenoble-i klinikán fekszik mesterséges kómában.

"A helyzet változatlan" - írta pénteki rövid közleményében Sabine Kehm, a 45 éves ex-versenyző menedzsere.

Schumachert - aki 2012 végén vonult vissza véglegesen a Forma-1-től - a baleset után súlyos fejsérülésekkel szállították kórházba, kétszer megoperálták, azóta mesterséges kómában tartják, s január végén kezdték el a fokozatos felébresztését.

Korábban

Az olasz sportlap értesüléseit sem a grenoble-i kórház, sem Sabine Kehm, Schumacher menedzsere nem erősítette meg, de kiadott egy közleményt: "Michael továbbra is a felébresztés folyamatában van, a legutóbbi tájékoztatás óta nem változott a helyzet. Bármilyen, az állapotáról megjelent információ, amit nem erősített meg a kórház orvosi stábja, hiteltelennek minősíthető" - idézte a Nemzeti Sport.

Schumacher ugyanúgy kómában van, viszont a Gazetta szerint ha beszélnek hozzá grimaszol, és adott esetben kezével is reagál. Ez megerősíteni látszik Felipe Massa állítását, aki korábban azt nyilatkozta, "Michael alszik, nem tűnt furcsának, teljesen normális volt. Ha beszélünk hozzá, a szája mozog, de nem csak a szája. Jó volt ránézni, de nem az én tisztem az, hogy ennél többet mondjak" - írta az NSO.

Schumachert december 29-ei síbalesete óta tartják mesterséges kómában, miután december végén síbalesetet szenvedett. Az utolsó hír állapotáról január végén érkezett, amikor Kehm megerősítette, hogy fokozatosan csökkentik a gyógyszeradagot, vagyis az ébresztés elkezdődött.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indian Wells-i tenisztorna: Hewitt közel a 600 győzelmes álomhatárhoz

Az aktív játékosok közül eddig csak a svájci Roger Federernek és a spanyol Rafael Nadalnak… Tovább olvasom