Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

Újabb kajakosok távozóban Magyarországról

Országváltást fontolgat Szalai Tamás és Dombvári Bence: a két kajakos a Nemzeti Sport információja szerint a közelmúltban Azerbajdzsánban járt, ahol lehetséges honosításukról is szó esett.
A K-1 500 méteren Európa-bajnok Szalai és a K-1 1000-en Eb-kilencedik Dombvári hivatalosan pályaavatóra utazott, de az azeriek nem titkoltan honosítási szándékkal várták őket, és nagyon jó ajánlattal álltak elő. A sportlap szerint háromezer dolláros havi fizetés mellett teljes ellátásról, illetve hat-hét havi edzőtáborozási lehetőségről esett szó. Az utazásról a kajakosok környezetében nem tudtak.

Szalai a lapnak úgy nyilatkozott, hogy itthon pillanatnyilag közellenségek.

"Amikor kiderült, hogy ott jártunk, és meghallgattuk az azeriek ajánlatát, idehaza egyből elvágtuk magunkat. Ellenséges a hangulat, így egyre komolyabban fontolgatjuk a váltás lehetőségét" - foglalta össze a helyzetet.

A kajakosok körében az utóbbi időben megszaporodtak a hasonló esetek. A legnagyobb figyelem a Szerbiába készülő háromszoros olimpiai bajnok Douchev-Janics Natasa országváltását övezi, az ő esetében egyelőre nincs egyezség a hazai, illetve a szerb szövetség között a versenyzési jog kiadását illetően.

Távozik a hétszeres vb-első Benedek Dalma is, aki a nyáron férjhez ment, és szerb párja miatt már a jövő évtől szerb színekben versenyezhet. Cipruson folytatja pályafutását a vb-bronzérmes Sarudi Alíz, míg a kilencszeres világbajnok Paksy Tímea edzői állást kapott Linzben, és úgy érzi, emellett a saját felkészülésére is volna ott lehetősége.

Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
 • 35. scott1 2012. október 22. 16:46
  „Persze, hogy értem, sőt még idézem is neked, hogy olvashasd ismét a gondolataidat és utólag ne nyafogj, hogy bárki is kiforgatja a szavaidat:

  "ez az igazan nagy szegenysegi bizonyitvany, es nem a fiuk-lanyok reszerol, akik elmennek innen barhova, hanem a szovetsege, a Magyar allame, mert nem becsuli meg azt, amilye van."

  Természetesen, aki a magyarnál sokkal erőteljesebb és jóval régebbi sportági elvándorlást más országokkal kapcsolatba fel meri vetni az veled ellentétben gondolkozni se tud, mivel annak nincs esze, ugye? :)
  Persze ez csak Magyarországra vonatkozik, mert akinek tudomása van arról, hogy ez nemzetközileg mára egy teljesen bevált dolog az rosszul olvas a sorok között, ugye? :D
  De a gondolataid megkoronázása az, hogy aki ezt globálisan látja annak szelektív a felfogása szemben veled, aki a magyar helyzeten kívül semmi mást nem hajlandó meglátni, és persze ezt teszed úgy, hogy elmondásod alapján már a magyar valóságnak hátat fordítva külföldről úgymond globálisan látod a helyzetet? :)
  Vicc amit írsz, magadból is azt csinálsz! :D”
 • 34. papagalya 2012. október 22. 16:32
  „Valahogy másként kellene bánni itthon élsportolóinkkal, az edzőknek se kellene katinéniskedni, emberi viszony kellene. Az anyagi megbecsülésük is az edzések alatt és a versenyeken, de a kiégéskor is arányban kellene lenni a befektetett munkával.
  Ne pofával tartsuk itt őket! Az, hogy az ország(?), a vezetés nem tud, nem akar többet nyújtani nekik, az nem a sportolókon múlik. A vezetők bezzeg a saját boldogulásukat elősegítik, és nem is akarnak kimenni, annyi munkának a tizedével többszörös bevételt adnak maguknak.
  Nem a sportolókat kell bántani!”
 • 33. Utazo 2012. október 22. 16:00
  „32.scott1

  latom szelektiv a felfogasod!
  Olvasd el megegyszer, ha akarod ketszer, hogy mit irtam, es ne forgasd ki a szavaimat! Nem csak a fent emlitett kajakos fiukrol irtam , hanem ugy altalaban a Magyarorszagot elhagyo, kivandorlo emberekrol!
  Ne probalj olvasni a sorok kozott, neked az nem megy!
  Nem ismersz, ne itelj!
  Ne oszd az eszt! Hidd el, neked az nem megy!
  Kosz!
  Nem tartozom se neked, se senkinek se magyarazattal, ugye erted?
  Engem se erdekel, hogy mit mit-miert irsz!
  A tovabbiakban szakadj le rolam!
  Ez egy nyilt forum, nem Te tartasz itt fogadoorat! Erted?!”
 • 32. scott1 2012. október 22. 07:28
  „Nem az a baj Utazo, hogy külföldről írsz, hanem az, hogy azért kár volt kimenned, hogy ugyanazt az ostobaságot írd mind sok esetben azok a beszűkültek, akik itt "ragadtak".
  Szerinted az az USA szegénységi bizonyítványa hogy azon jégkorongozói és kosarasi, akik nem férnek be a válogatottjukba más országokba települnek?
  Kanada szegénységi bizonyítványa, hogy azon hokisai akik nem férnek be a válogatottba más országokba próbálkoznak?
  Szerinted Kína szegénységi bizonyítványa, hogy azon pingpongozói, akik nem férnek be a válogatottjukba más országba próbálkoznak?
  Szerinted Oroszország szegénységi bizonyítványa, hogy sok atlétája volt szovjet gazdag tagállamokba próbálkozik?
  És ezért szerinted teljesen egyértelmű, hogy az USA, Kanada, Kína és Oroszország sem becsüli meg az állampolgárait amiért onnan mindenki vándoroljon el, ugye? Mely országba sikerült így "felvilágosodnod"? :D”
 • 31. sisao 2012. október 21. 21:49
  „papika56 ---Van útleveled? csináltass és húzz el Natasával és Timikével együtt! Senki nem fog sajnálkozni! :)))”
 • 30. Utazo 2012. október 21. 19:21
  „22. a_szamoán
  24. scott1
  Bizony! Es, faj nektek?!
  Es ne osszatok az eszt, ha nektek sincs, mert nem ismertek, igy ez reszetekrol szegenysegi bizonyitvany!
  En a cikkhez szoltam hozza, nem nektek irtam, nem erdekeltek, de a cikk erdekes!
  Errol ennyit!
  Es rolatok is!”
 • 29. kreatív 2012. október 21. 10:45
  „TEGYÜK HELYÉRE A KÉRDÉST!
  Nem makarok kárörvendő lenni, de D.J.N. hazánkba érkezése óta érzem, valami nincs rendjén!!!! Ezeregy topic témában évekkel korábban már állástfoglaltam ez ügyben!!! Mi a lényeg?! Szerintem két fontos tényező:
  1. A kajak-kenu szép sportág, de profi finanszírozása csak jelentős KÖZPÉNZ támogatással megoldható! Ebből következik. hogy néhány ország az elvakult olimpiai arany bűvöletében a többinél aránytalanul nagyobb összeget szán erre. Így alakulhatott ki a jelenlegi szituáció is MAGYARORSZÁGON!
  2. Ezek kszerint Magyarországon kívül van még egy-két "balkáni", eltorzult értékrendú, véres baltás ország, ahol hozzánk hasonlóan gondolkodnak!

  Javaslatom: szűnjön meg olimpiai sportágként a kajak-kenu, maradjon meg szép hobby sportnak, és elcsitulnak a felkorbácsolt indulatok, az ország pedig több milliárd forintot megtakarít!
  Off! - én beszéltem!”
 • 28. scott1 2012. október 21. 09:24
  „Szóval pog te azt állítod, hogy itt nem egy világszerte megfigyelhető tendenciáról van szó, miszerint egyes országok sikersportágaiban a játékosoknak miután nincs esélyük a saját országukban nagy sikereket elérni egy másik ország állampolgárságát választva szélesítik ki a karrierjüket!
  Ezek szerint amerikai kosarasok már 2010 előtt azért lettek honosítva tömegesen az olasz, francia, angol... válogatottakba mert a fidesz lehetetlen politikáját már előre látták? :)
  Ezek szerint az ázsiai válogatottba szereplő brazil labdarúgók motivációja sem más csupán a közép-európai politikára való túlzott érzékenység? :)
  Ezek szerint a második vonalba tartozó orosz sportolók a gazdag volt szovjet tagállamokba való honosításának a hátterébe sem állt már 2008-ban mint Orbán Viktor? :D Te egy nagyon bölcs ember vagy!”
 • 27. pog 2012. október 21. 08:22
  „Nem csak a fiatalok vándoronak ki,ha nem a sportólok is már köszönjük a fidesz lehetetlen politikájának,.”
 • 26. p79 2012. október 21. 06:11
  „Ők legalább nyílt lapokkal játszanak, nem pedig egy bulvár újság találgatásaira kell hagyatkozni.

  Amúgy vicces lesz, ha egy számban hamarosan 8-10 magyar áll majd rajthoz...különböző nemzetek zászlajai alatt. :-)”
 • 25. bambulla 2012. október 21. 00:17
  „kimentek meghallgatni az ajánlatot
  hazajöttek és észrevették, hogy ezt nem nézik itthon jó szemmel
  ezután arra fogják, hogy nincs maradásuk és ezért kell elmenniük
  vicces
  ok és okozat szerintem
  azt nem hiszem el hogy itthon nem lettek volna megbecsülve
  660.000 Ft-ért kimenni a bizonytalanba?
  hasonló összeget szerintem itthon is kaptak”
 • 24. scott1 2012. október 20. 20:19
  „Ahogy mondod a_szamoán!
  Ő bizony az angliai Kaliforniából írogat, és a híres Central Park kávézóinak egyikében ül a gépével. Eddig a pultnál ült és Günther szolgálta ki, de felszabadult egy asztal és innentől már Rachel viszi ki neki az italát (a pepszikokakólát issza csak amióta kinn van). Ja éppen most jöttek meg Ross-ék a szomszédos asztalhoz, de ez sem tántorítja el az írástól, mert Ő napi 18 órában a DM cikkekhez szól hozzá...”
 • 23. JungHeinrich 2012. október 20. 20:15
  „Talan azon kellene elmelkedni miert megy el lassan mindenki aki egy kicsit is agilisebb. Jah lassan kozellenseg lesz aki elmegy? Ha ilyen idiotak vagytok a maradek tetteros is elhuz aztan lehet nyavajogni. A feszkes fenenek van kedve otthon maradni, huzzatok a <moderálva> Orban Viktort !”
 • 22. a_szamoán 2012. október 20. 19:46
  „Gondolom kedves Utazo barátunk már élt a lehetőséggel és a nyugaton (khm, éppen túl a la manche csatornán) talált boldogságot. Nyugaton vásárolt keleti laptopján a ´UK´ billentyűkiosztás már alapértelmezettre sütötte be magát, s ékezetes betűk csak a legritkább álmaiban jelennek meg.. Na ezt tartom én inkább a szegénységi bizonyítványnak.”
 • 21. kormoska 2012. október 20. 19:41
  „18.horylaci.
  Igazad van,Natasa és Paksy Tímea elindított egy folyamatot!Akik eddig csak fontolgatták az országváltást,felbátorodtak.
  Az sportpolitikánk sosem volt túl acélos,most már a sarkukra kellene állni!
  Senkit nem szabad csak úgy elengedni.Kivéve ha családi ok miatt megy el,és nem versenyez az új hazájában.
  Ellenkező esetben a járadékát meg kell vonni.
  Na de Azerbajdzsánba menni kajakozni,ez már a legalja.....”
 • 20. scott1 2012. október 20. 19:26
  „Persze horylaci, mi meg Radulovics Bojana honosításával csapást mértünk a szerb sportéletre, a szlovák jégkorongozók honosításával tönkretettül északi szomszédunk sikersportágát, amerikai kosarasok leigazolásával érdektelenné tették az NBA-t és szétzilálták a Dream Team-t.... :D”
 • 19. airwaves 2012. október 20. 19:21
  „Ez hír.
  Az, hogy Kovács Pista kőműves, vagy Szabó Sándor villanyszerelő, esetleg Dr. Varga József belgyógyász elhúz innen...
  Na az már kevésbé :(”
 • 18. horylaci 2012. október 20. 18:31
  „Natasa szét fogja zilálni élsportunkat. ez már sporttámadás országunk ellen.”
 • 17. scott1 2012. október 20. 18:11
  „Utazo

  Az az igazi nagy szegénységi bizonyítvány, hogy ezek a fiuk-lányok nem kapnak a szövetségtől és a a Magyar Államtól 3 ezer dollárnál többet havonta teljes ellátással és 6 hónapi edzőtábort, annak ellenére sem, hogy az olimpiai kvalifikációt sem tudják kivívni és az őket legyőző magyar kajakosok felkészítésére is éppen csak elég a pénz???
  Az őket legyőző Olimpikonjaink a sikereik után cserebe nem kaptak semmit? :D
  Mondasz ám furcsákat, de hát az állítólagosan messziről író ember azt ír amit akar...”
 • 16. Utazo 2012. október 20. 17:33
  „ez az igazan nagy szegenysegi bizonyitvany, es nem a fiuk-lanyok reszerol, akik elmennek innen barhova, hanem a szovetsege, a Magyar allame, mert nem becsuli meg azt, amilye van.
  Igazuk van, menjenek, itt mindenkitol a maximalis teljesitmenyt varjak el az elet minden teren es cserebe nem kap senki semmit!
  Menjenek, de van egy tanacsom: ne keletre!
  Tolunk nyugatra, mert a zavaros bel es kulpolitikaju orszagokban nem sok baber terem egy magyarnak. Irany nyugat!
  Sok szerencset kivanok nekik is es mindenkinek, aki elmegy Magyarorszagrol!”
35 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfőn dönthet a nemzetközi szövetség az Armstrong-ügyben

Várhatóan hétfőn dönt a hétszeres Tour de France-győztes Lance Armstrong doppingügyében a Nemzetközi… Tovább olvasom