Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Újból kiírták a Fradi tendert

A Kincstári Vagyonigazgatóság (KVI) pénteken újból kiírta a Fradi tendert, ezúttal ötödjére. A pályázat beadási határideje december 17-e. A tendert azért kellett megint kiírni, mivel bár volt jelentkező az előző pályázaton, egyik beadvány sem lett érvényes.
Az ár most sem változott, vagyis továbbra is bruttó 4,2 milliárd forintba kerül az ingatlan. A pályázati dokumetáció viszont 200 ezer forintba kerül, és már nem a beadáskor, hanem december 3-án át kell utalni a 400 millió forint ajánlati biztosítékot a pályázónak. Ez az összeg a későbbi győztesnél beszámít a vételárba. A bruttó 4,16 milliárd forint felett egyébként a pályázónak vállalnia kell, hogy a szerződés megkötésétől számított két éven belül 1,2 milliárdért felújítja a stradiont, 800 millió forintért pedig megveszi az FTC Zrt. 20 millió forintos névértékű részvénycsomagját, valamint 1,5 milliárd forintért megváltja a létesítményhasználati jogot. Az egyesület ebből fizetheti ki a tartozásait. Összesen tehát továbbra is 7,4 milliárd forintjába kerülhet a pályázónak a Fradi-pálya.

A KVI eddig négyszer írta ki a pályázatot a Fradi pályára. 2005-ben és 2006-ban csak vagyonkezelői jogot adtak volna, azok a kiírások azonban nem lettek érvényesek. Az idén, június 27-én kiírt pályázat értelmében már tulajdonosi jogot kapott volna a pályázó, a szeptember 17-ei határidőig azonban senki sem jelentkezett, ezért négy nappal később megint kiírták a tendert. Az október 24-i határidőre két pályázat is érkezett, egy belga és egy angol. Az értékelés közben azonban kiderült, hogy mindkettő érvénytelen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kovács Ágnes is rajthoz állt az ob-n

Kovács Ágnes is rajthoz állt az úszók debreceni rövidpályás országos bajnokságának első napján,… Tovább olvasom