Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Vizes vb 5. nap - Női vízilabda: Magyarország-Franciaország 24-5 - fotók

Vizes vb 5. nap - Női vízilabda: Magyarország-Franciaország 24-5 - fotókKormos Villő a 10 méteres női toronyugrás selejtezőjében.
Este a női vízilabda-válogatottunk Franciaország ellen játszik.
 • A nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyében holland győzelem született, Rasovszky Kristóf az 5. helyen végzett
 • Női vízilabdában nyert Hollandia és az Egyesült Államok is
 • Kormos Villő nem jutott a női toronyugrás döntőjébe
 • Oroszország nyerte a szinkronúszó csapatok technikai versenyét
 • Nagy fölénnyel győzött a görög női vízilabdacsapat
 • Fordulatos mérkőzésen győztek a kanadai női vízilabdázók
 • Francia győzelem a műugrók csapatversenyében
 • Női vízilabda: Magyarország-Franciaország 24-5
 • Nem jutott döntőbe a magyar szinkronúszó páros
 • Az olasz női vízilabdázók kiütötték a brazilokat
23:39

Az olasz női vízilabdázók kiütötték a brazilokat

Az olimpiai ezüstérmes olasz női vízilabda-válogatott 18-4-re legyőzte Brazília csapatát a magyarországi vizes világbajnokság keddi játéknapján, a Margitszigeten.

A mezőny legeredményesebb játékosaként az olasz Giulia Enrica Emmolo és Valeria Palmieri is négy gólig jutott.

Eredmények, női vízilabda (Margitsziget):

csoportkör, 2. forduló:

A csoport:
Olaszország-Brazília 18-4 (5-1, 6-1, 4-1, 3-1)

korábban:
Kanada-Kína 9-8 (1-1, 2-4, 5-0, 1-3)

Az állás: 1. Olaszország 4 pont, 2. Kína 2 (19-13), 3. Kanada 2 (13-18), 4. Brazília 0

korábban:

B csoport:
Új-Zéland - Dél-afrikai Köztársaság 8-6 (2-1, 1-2, 1-1, 4-2)
Egyesült Államok-Spanyolország 12-8 (6-1, 1-2, 2-2, 3-3)

Az állás: 1. Egyesült Államok 4 pont, 2. Spanyolország 2 (18-14), 3. Új-Zéland 2 (10-16), 4. Dél-afrikai Köztársaság 0

C csoport:
Magyarország-Franciaország 24-5 (7-0, 7-2, 6-3, 4-0)
Hollandia-Japán 20-8 (7-0, 3-5, 5-2, 5-1)

Az állás: 1. Magyarország 4 pont (44-16), 2. Hollandia 4 (37-10), 3. Japán 0 (19-40), 4. Franciaország 0 (7-41)

D csoport:
Ausztrália-Oroszország 8-5 (1-2, 2-1, 3-1, 2-1)
Görögország-Kazahsztán 19-5 (5-0, 4-2, 4-1, 6-2)

Az állás: 1. Ausztrália 4 pont, 2. Görögország 2 (26-14), 3. Oroszország 2 (14-15), 4. Kazahsztán 0

23:36

Nem jutott döntőbe a magyar szinkronúszó páros

A huszadik helyen zárt a szinkronúszó párosok szabadgyakorlatának selejtezőjében, így nem jutott döntőbe a Kiss Szofi, Schwarcz Anett duó a magyarországi vizes világbajnokság keddi napján, a Városligetben.

Rendkívül lelkes és kitartó volt a közönség a Városligetben, hiszen a magyar párost a 19 órakor kezdődött programban 42 induló közül negyvenedikként szólították, így már fél 11 is elmúlt, amikor az emelvényre állt a hazai kettős. A fináléba kerülés hatalmas bravúrnak számított volna, hiszen ekkor az utolsó döntős helyen álló franciáknak 83,600 pontjuk volt - a magyarok előzetesen a 80 pont körüli teljesítményt célozták meg.

A magyar duó óriási ováció közepette vonult be, ezúttal komolyzenére mutatta be kűrjét. A közönség már az első pillanattól kezdve ütemes tapssal bíztatta a kettőst, amely most is elképesztő üdvrivalgás közepette fejezte be, s végül 79,8333 pontot kapott.

"Ezt nem lehet megszokni, talán most izgultam a legjobban eddig. A közönség ezúttal is fantasztikus volt, hihetetlen energiát kaptunk tőlük" - mondta Schwarcz Anett.

"Nagyon elégedett vagyok, de azért kicsit bosszant, hogy nem lett meg az a bizonyos nyolcvan pont, pedig mindent megtettünk, kihoztuk magunkból a maximumot, s azt gondolom, jóval többet érdemeltünk volna" - tette hozzá Kiss Szofi.

A selejtezőben - ahonnan a legjobb 12 jutott a fináléba - az orosz páros kapta a legmagasabb pontszámot (96,6333).

A páros szabadprogramban a duóknak három percük (plusz/mínusz 15 másodperc a zene függvényében) van arra, hogy minél kreatívabb gyakorlatot mutassanak be, a lehető legtöbb elemmel. A párosok tagjainak minél inkább szinkronban kell lenniük egymással, de lehetőségük van különböző emelésekre, dobásokra is. A bírák ezt követően a művészi benyomás, a végrehajtás, illetve a nehézség alapján pontozzák a kűrt. Más "rokonsportágakkal" ellentétben itt nem egy előre meghatározott nehézségi szintű gyakorlatot mutatnak be a versenyzők, hanem a "menet közben" bemutatott elemek, illetve azok kivitelezése határozzák azt meg.

21:27

Magyarország-Franciaország 24-5

A franciák felett aratott 19 gólos győzelemmel folytatta szereplését a magyar női vízilabda-válogatott a hazai rendezésű vizes világbajnokság keddi játéknapján a Margitszigeten.

A C csoport második meccsnapján Bíró Attila csapata az erőviszonyoknak megfelelően könnyedén kerekedett felül riválisán, s miután négyesbeli legfőbb vetélytársa, a holland csapat szintén nyert a japánok ellen, a két győzelemmel álló csapatok csütörtöki rangadóján dől el a csoportelsőség.

A keddi 24-5-ös sikerből hárman is - Bujka Barbara, Keszthelyi Rita és Antal Dóra - egyformán négy góllal vették ki részüket.

20:59

Francia győzelem a műugrók csapatversenyében

Tizenkilenc góllal győzött a magyar női vízilabda-válogatott a franciák legjobbjai ellen a hazai rendezésű vizes világbajnokság keddi játéknapján, a Margitszigeten.

Eredmény, C csoport, 2. forduló:
Magyarország-Franciaország 24-5 (7-0, 7-2, 6-3, 4-0)

góldobók: Bujka, Keszthelyi, Antal 4-4, Czigány, Tóth, Takács, Szilágyi 2-2,  Illés, Csabai, Gurisatti, Szücs 1-1, illetve Millot 2, Sacre Au., Sacre Ad., Bachelier 1-1

A magyar együttestől második csoportmeccsén - a japánok felett aratott 20-11-es győzelem után - újabb nagy különbségű sikert várt a piros-fehér-zöld színekért szorítók tábora, már csak azért is, mert a keddi ellenfelet a magyar csapatnál jóval alacsonyabban jegyzik. Így csak a gólkülönbség lehetett kérdés, az viszont ösztökélő szempont volt Bíró Attila szövetségi kapitány válogatottja számára, hogy a négyes másik kiemelkedő tagjánál, a holland csapatnál jobban verje meg a franciákat a csoportelsőségről határozó csütörtök esti összecsapás előtt.

Vizes vb, 5. nap: női vízilabda. Fotó: MTI (galéria)

A feladat teljesítése irányában már az első negyed legelején tett a gárda: miután a ráúszásnál a vb-újonc Szilágyi Dorottya elhozta a labdát, az első magyar támadás látványos lezárásaként a csapatkapitány Keszthelyi Rita a hálóba lőtt. Ugyanő duplázott röviddel később, majd Takács Orsolya és Antal Dóra következett, így kevesebb, mint négy perc elteltével már 4-0-ra vezetett a hazai együttes. S jött rögvest az ötödik és hatodik találat is, előbbi a triplázó Keszthelyi, utóbbi a centerposztról eredményes Tóth Ildikó jóvoltából, majd pedig Szilágyi bombájával lett 7-0 az első nyolc perc.

A második negyedben sem állt le a magyar gólgyártás, mert miután büntetőből szépítettek a franciák, előbb Illés Anna zúdította a kapuba a labdát, majd ugyanígy tett Czigány Dóra, Csabai Dóra és Bujka Barbara is. Utóbbi másodszor is megvillant, a 12-2-es részeredmény pedig az addigi talán legnagyobb üdvrivalgásra késztette a Hajós uszoda mintegy hatezres nézőseregét. A folytatásban Czigány is duplázott, majd a nagyszünet előtt még a világbajnoki újonc, Gurisatti Gréta is betalált (14-2).

A harmadik játékrészben sem vett vissza a lendületből a Bíró-csapat. Nyitásképpen Tóth centerezett úgy, ahogy kell, Takács közelről, Szilágyi messzebbről célzott pontosan, Szücs Gabriella találata pedig nemcsak a 18-4-es hazai vezetést jelentette, hanem azt is, hogy a magyar csapatból minden mezőnyjátékos szerzett legalább egy gólt. Bujka harmadik találata után Antal következett, amire váratlanul érdemi válasz érkezett, így 20-5-re módosult az állás.

A már korábban macska-egér harccá lényegült mérkőzésen a befejező negyedben Bujka negyedszer is hibátlanul lőtt (21-5), példáját - már az utolsó percben - követte Keszthelyi Rita, végül pedig a harmadszor és negyedszer is eredményes Antal alakította ki a 24-5-ös végeredményt.

A 19 gólos siker azt jelenti, hogy - ha a japánok legyőzik a franciákat - a csütörtöki magyar-holland összecsapáson a Bíró-alakulatnak nyernie kell a csoportelsőség megszerzéséhez, francia diadal esetén viszont ehhez a döntetlen is elegendő. A kvartett első helye automatikusan negyeddöntős részvételt ér.

Vizes vb, 5. nap: női vízilabda. Fotó: MTI (faléria)

"Alapvetően tetszett, amit láttam, jól játszottak a lányok, ennyi hiba, amit elkövettünk, még belefér - értékelt Bíró Attila. - Természetesen egészen más meccs lesz a hollandok elleni, ahol - mivel szerintem a japánok megverik a franciákat - nekünk győznünk kell a csoportelsőséghez. Nyilván nehéz lesz, az a mérkőzés teljesen háromesélyes, nem lehet prognosztizálni a végeredményt."

"A mai meccsről annyit tudok mondani, hogy jól támadtunk és jól is védekeztünk - összegzett Keszthelyi Rita csapatkapitány. - A közönség most is fantasztikus volt, egy életre szóló élményt kaptunk."

A hollandokra kitérve azt mondta, arra számít, hogy ők is úgy fognak játszani, "mint akik vért ittak".

"De nyerni akarunk..." - hangsúlyozta.

A csoport korábbi mérkőzésén:

Hollandia-Japán 20-8 (7-0, 3-5, 5-2, 5-1)

A csoport állása: 1. Magyarország 4 pont (44-16), 2. Hollandia 4 (37-10), 3. Japán 0 (19-40), 4. Franciaország 0 (7-41)

20:15

Fordulatos mérkőzésen győztek a kanadai női vízilabdázók

Kanada női vízilabda-válogatottja 9-8-ra legyőzte Kína csapatát a magyarországi vizes világbajnokság keddi játéknapján, a Margitszigeten.

Vizes vb, 5. nap: női vízilabda. fotó: MTI (galéria)

Az ázsiai együttes a második negyed után 5-3-ra vezetett, de az észak-amerikaiak remekül játszottak a harmadik szakaszban és fordítottak (8-5). A mérkőzés hajrájában Kína egyenlített (8-8), majd Christine Robinson centergóljával Kanada egy másodperccel a végső dudaszó előtt megszerezte a győzelmet.

Eredmények, női vízilabda (Margitsziget):

csoportkör, 2. forduló:

A csoport:
Kanada-Kína 9-8 (1-1, 2-4, 5-0, 1-3)

korábban:

B csoport:
Új-Zéland - Dél-afrikai Köztársaság 8-6 (2-1, 1-2, 1-1, 4-2)
Egyesült Államok-Spanyolország 12-8 (6-1, 1-2, 2-2, 3-3)

Az állás: 1. Egyesült Államok 4 pont, 2. Spanyolország 2 (18-14), 3. Új-Zéland 2 (10-16), 4. Dél-afrikai Köztársaság 0

C csoport:
Hollandia-Japán 20-8 (7-0, 3-5, 5-2, 5-1)

D csoport:
Ausztrália-Oroszország 8-5 (1-2, 2-1, 3-1, 2-1)
Görögország-Kazahsztán 19-5 (5-0, 4-2, 4-1, 6-2)

Az állás: 1. Ausztrália 4 pont, 2. Görögország 2 (26-14), 3. Oroszország 2 (14-15), 4. Kazahsztán 0

később:

A csoport:
Olaszország-Brazília 21.30

C csoport:
MAGYARORSZÁG-Franciaország 20.10

15:22

Nagy fölénnyel győzött a görög női vízilabdacsapat

A görög női vízilabda-válogatott 19-5-re legyőzte Kazahsztán csapatát a magyarországi vizes világbajnokság keddi játéknapján, a Margitszigeten.

A mezőny legeredményesebb játékosa, a görög Alexandra Aszimaki négy gólt dobott.

Galéria kép

Eredmények, női vízilabda (Margitsziget):

csoportkör, 2. forduló:

D csoport:
Görögország-Kazahsztán 19-5 (5-0, 4-2, 4-1, 6-2)

korábban:

B csoport:
Új-Zéland - Dél-afrikai Köztársaság 8-6 (2-1, 1-2, 1-1, 4-2)
Egyesült Államok-Spanyolország 12-8 (6-1, 1-2, 2-2, 3-3)

Az állás: 1. Egyesült Államok 4 pont, 2. Spanyolország 2 (18-14), 3. Új-Zéland 2 (10-16), 4. Dél-afrikai Köztársaság 0

C csoport:
Hollandia-Japán 20-8 (7-0, 3-5, 5-2, 5-1)

később:

A csoport:
Olaszország-Brazília 21.30
Kína-Kanada 18.50

C csoport:
MAGYARORSZÁG-Franciaország 20.10

D csoport:
Ausztrália-Oroszország 17.30

13:45

Könnyed holland győzelem a japánok ellen
 

Tizenkét góllal verte meg a holland válogatott Japán legjobbjait a budapesti vizes világbajnokság női vízilabdatornájának keddi játéknapján, a magyar nemzeti együttest is felvonultató négyesben. 

Bíró Attila együttese két napja 20-11-re nyert az ázsiaiak ellen. 

A magyar csapat este (20.10 ó) a kvartettben leggyengébbnek számító francia válogatottal találkozik.

Eredmények, női vízilabda (Margitsziget):
csoportkör, 2. forduló,

C csoport:

Hollandia-Japán 20-8 (7-0, 3-5, 5-2, 5-1)

13:05

Oroszország nyert a szinkronúszó csapatok technikai versenyében a Városligetben, a vizes világbajnokság keddi napján.

Az Anasztaszija Bajangyina, Vlada Csigirjeva, Veronyika Kalinyina, Marija Surocskina, Darja Bajangyina, Marina Goljadkina, Polina Komar, Darina Valitova alkotta nyolcas döntőbeli gyakorlatára 96,0109 pontot kapott, s nagyon magabiztosan győzött a kínaiak előtt (94,2165). A bronzérmet a japán csapat szerezte meg (93,1590).

Vizes vb, 5. nap: szinkronúszás technikai döntő

A 24 válogatottat felvonultató vasárnapi selejtezőben a magyar csapat 15. lett, így kiszorult a 12-es döntőből.

Eredmények:
szinkronúszás, csapat, technikai döntő, világbajnok:

Oroszország 96,0109 pont
2. Kína 94,2165  
3. Japán 93,1590

12:40

Kormos Villő a 28. helyen végzett a női toronyugrás kedd délelőtti selejtezőjében, így nem jutott be a 18-as középdöntőbe a budapesti vizes világbajnokságon.

A Duna Arénában rendezett verseny első szakaszában öt-öt ugrást mutatott be a 37 résztvevő. Kormos az első két sorozat után még 19. volt, a gyengébb harmadikat követően azonban visszaesett a 32.-re, s bár a folytatásban javított, ez csak a 28. helyhez volt elegendő.

Vizes vb, 5. nap: 10 méteres női toronyugrás

Végül 265,15 ponttal zárt, a 18., még bejutó dél-koreai Cso Eun Bi összesen 297,95 pontot kapott a gyakorlataira.

A legjobban a 376,65 pontos kínai Zsen Csien szerepelt a selejtezőben, az Európa-bajnok brit Lois Toulson pedig nagy meglepetésre búcsúzott, miután csak 23. lett.

A 18-as középdöntőt 15.30 órától rendezik, a 12-es fináléra szerdán kerül sor. 

12:10

Rasovszky Kristóf ötödik 10 kilométeren

Rasovszky Kristóf ötödik lett a nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyében a vizes világbajnokság keddi napján Balatonfüreden.

A szám 20 éves junior világ- és Európa-bajnoka 1:52:01.70 órás idővel csapott célba, a szám másik magyar versenyzője, Székelyi Dániel a 21. lett.

A számot az olimpiai bajnok holland Ferry Weertman nyerte, ezzel ő lett az első férfi versenyző a sportág történetében, aki ebben a számban az ötkarikás aranyérem mellé a világbajnokit is megszerezte.

Gellért Gábor szövetségi edző nem sokkal a rajt előtt elmondta, Rasovszkyt az első nyolc közé, míg Székelyit a legjobb 15-be várja. Hozzátette, előbbitől elsősorban arra számít, hogy azzal a taktikával ugrik majd vízbe, amellyel a juniorok között világ- és Európa-bajnoki címet szerzett, azaz egy hosszú, nagyjából egykilométeres hajrára.

A szakember ugyanakkor kiemelte, rendkívül nehéz dolguk lesz a versenyzőknek, hiszen a nyári forróságban folyamatosan melegszik a Balaton vize, ez pedig lassítja majd a mezőnyt, ráadásul többször kell majd az úszóknak frissíteniük, ami lendületvesztést jelent.

Vizes vb, 5. nap: nyíltvízi úszás

A versenyzőknek négy kört kellett megtenniük a két és fél kilométeres pályán. Rasovszky az első kör végén a negyedik, míg féltávnál az ötödik volt. A 65 induló közül Székelyi a középmezőnyben helyezkedett.

A harmadik körben Rasovszky, illetve az 5 kilométeren aranyérmes francia Marc-Antoine Olivier kissé elhúzott a többiektől - nagyjából két testhosszal -, az utolsóra pedig a magyar versenyző fordult az élen, az élmezőnyből ekkor már senki nem ment ki frissíteni.

Rasovszky, a szám legutóbbi, setúbali világkupa-versenyének győztese, némileg visszaesett a kör elején, az első helyre pedig feljött a francia úszó mellé a címvédő amerikai Jordan Wilimovsky.

Egy kilométerrel a cél előtt nagyjából az ötödik-hatodik hely környékén tempózott a magyar úszó, az élen haladó boly - benne Rasovszkyval - ekkor úgy tűnt, megnyitja a hosszú hajrát. Az utolsó métereken Olivier, Wilimovsky és a felzárkózó Weertman fej fej mellett haladt, utóbbi jobb benyúlással nyert. A második sorban érkező Rasovszky ugyancsak szinte egyszerre érintette meg a francia David Aubryval a célt jelző táblát, s a célfotó után az ötödik hely jelent meg a neve mellett.

Rasovszky szombaton 5 kilométeren a hetedik helyen végzett, a folytatásban érdekelt a csütörtöki csapatversenyben és a pénteki 25 kilométeren is Balatonfüreden.

Ez most nagyon jól sikerült, örülök ennek az ötödik helynek, ugyanis megint sikerült egy kicsit előre lépnem

- nyilatkozott a verseny után Rasovszky Kristóf, aki elmondta, már nagyon várja a következő versenyeket, hiszen csapatban, majd 25 kilométeren, és a medencében 1500 méteren is indul.

"Azt kaptam parancsba az elején, hogy nem vezethetek, én a végén akartam volna az élre állni, ez nem sikerült teljesen, de így, hogy a hollandon tudtam maradni a végén, jól sikerült. A következő években talán az utolsó 100-150 méteren kellene majd javítanunk."

Szokolai László, Rasovszky edzője arról beszélt, hogy az amerikai és a francia taktikája a kiváló 1500 méteres eredményeikre épült, mivel ők a végén "védtelenek" az utolsó 400 méteren verhetetlen Weertmannal szemben. Megjegyezte, ezekhez a rendkívül jól taktikázó, rutinos versenyzőkhöz jól alkalmazkodott Rasovszky. "Van még mit tanulnunk, de már ott vagyunk az élvonalban, ebből Tokióra lehet akár egy dobogó." - tette hozzá.

Székelyi Dániel elmondta, a nevezési lista alapján szeretett volna a legjobb húszba, azaz véleménye szerint az elitbe kerülni. Ugyanakkor így sem csalódott, hiszen az például, amiben korábban nem volt olyan erős, azaz a hajrá, most jól sikerült neki, s az utolsó 500 méteren még tudott is néhány pozíciót javítani.

10:50

A spanyolokat is legyőzték a címvédő amerikaiak
 

A címvédő, négyszeres világbajnok Egyesült Államok négy góllal legyőzte a spanyolokat kedden a budapesti vizes vb női vízilabdatornáján.

Az amerikaiak a vasárnapi nyitányon 22 góllal verték a dél-afrikai csapatot.

Vizes vb, 5. nap: női vízilabda

Eredmények, női vízilabda (Margitsziget):
csoportkör, 2. forduló:

B csoport:
Egyesült Államok-Spanyolország 12-8 (6-1, 1-2, 2-2, 3-3)

10:25

Délelőtt elindult a férfiak mezőnye a 10 kilométeres nyíltvízi úszás versenyében.

Nyíltvízi úszás, férfi 10 kilométer

9:20

Éremtáblázat

Négy versenynapot követően Kína vezeti a Budapesten és Balatonfüreden zajló vizes világbajnokság éremtáblázatát öt arannyal és három ezüsttel. 

A vb éremtáblázata 76-ból 12 szám után: 
arany    ezüst    bronz    összesen 
1. Kína                  5    3    -        8 
2. Oroszország        3    3    1        7 
3. Franciaország        2    -    -        2 
4. Olaszország        1    1    3        5 
5. Ausztrália                1    -    -        1 
6. Koreai NDK                 -    1    1        2 
6. Nagy-Britannia           -    1    1        2 
8. Ecuador            -    1    -        1 
8. Kanada            -    1    -        1 
8. Spanyolország        -    1    -        1 
11. Ukrajna            -    -    3        3 
12. Brazília            -    -    1        1 
12. Egyesült Államok    -    -    1        1 
12. Malajzia            -    -    1        1     
12. Németország        -    -    1        1 

A keddi program
toronyugrás
női toronyugrás, selejtező (Kormos Villő) 10.00 
női toronyugrás, elődöntő (Kormos Villő?) 15.30 
3 és 10 m csapatverseny (DÖNTŐ) 18.30 

szinkronúszás
csapat technikai, döntő (Magyarország?) 11.00 
páros, szabad gyakorlat, selejtező (Kiss Szofi, Schwarcz Anett) 19.00 

nyíltvízi úszás
férfi 10 km (Rasovszky Kristóf, Székelyi Dániel) 10.00 

vízilabda
nők, 2. forduló: 

A csoport: 
Kína-Kanada 18.50 
Olaszország-Brazília 21.30 

B csoport: 
Egyesült Államok-Spanyolország 9.30 
Új-Zéland - Dél-afrikai Köztársaság 10.50 

C csoport: 
Japán-Hollandia 12.10 
Magyarország-Franciaország 20.10 

D csoport: 
Görögország-Kazahsztán 13.30 
Ausztrália-Oroszország 17.30 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái