Szeged és környéke

2010.01.31. 19:51

A Tiszában báloztak a jogászok

Szeged - Neves közéleti szereplők, a szakma kiválóságai, köztük Bárándy György sztárügyvéd is a szegedi Tisza Szállóban szórakozott péntek este a 18. jogászbálon. Délelőtt Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság elnöke tartott előadást.

Bobkó Anna

Ízelítőt kaphattunk az idei nagyestélyidivatból péntek este a Tisza Szállóban megrendezett jogászbálon. A Magyar Jogász Egylet Csongrád Megyei Szervezete 18. alkalommal rendezte meg hagyományos jogásznapját, amelynek keretében délelőtt tudományos előadást tartott Paczolay Péter. Az Alkotmánybíróság elnöke az esti bálon már – halaszthatatlan teendői miatt – nem tudott részt venni.

A nyitótánc koreográfiáját Pálinkó Lujza és Lengyel Zoltán táncművészek tanították be. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)


Este hét óra előtt érkeztek az első vendégek a szállóba. A ruhatár tükrénél egy utolsó toalettigazítás, majd a hölgyek szmokingos partnerük karján lépdeltek fel a vörös szőnyeges lépcsőn a bálterembe. A szálló halljában az est egyik kiemelt vendégével, Bárándy György ügyvéddel találkoztunk, aki népes hölgykoszorúban pezsgőzött. Évek óta részt vesz a jogászbálon, s azt mondta, amíg csak él, és teheti, megjelenik az eseményen. Fiatal feleségével jött az olimpiai bajnok vízilabdázó, Molnár Tamás, de Lukács János megyei rendőrkapitányt is láttuk a bálteremben.

Bárándy György hölgykoszorúban múlatta az időt. Fotó: Segesvári Csaba

Bárándy György hölgykoszorúban múlatta az időt.
Fotó: Segesvári Csaba

Körasztaloknál foglaltak helyet a bálteremben az igazságszolgáltatásban dolgozók. Az árkádok alatt a kiemelt vendégek ültek, köztük Kovács Tamás legfőbb ügyész, Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék volt elnöke, Dékány Imre akadémikus és Máthé Gábor, a Magyar Jogász Egylet elnöke, aki elárulta: ötödik alkalommal bálozik Szegeden. Kellemes emlékek kötik a városhoz – fiatalon egy itteni lánynak udvarolt.

Csikidam a jogászbálon: Szikora Róbert énekeltetett. Fotó: Segesvári Csaba

Csikidam a jogászbálon: Szikora Róbert énekeltetett.
Fotó: Segesvári Csaba

Szép leányokból akadt bőven a bált megnyitó táncosok között is, akik hófehér ruhájukban szinte lebegtek a parkett felett. Koreográfiájukat Pálinkó Lujza és Lengyel Zoltán táncművészek tanították be. A fiatalok között volt Pintér Alexandra is, a Csongrád Megyei Bíróság elnökének, Czene Klárának elragadó lánya. A nyitótánc után a Protocoll Party Service jóvoltából következett a pazar svédasztalos vacsora, sültekkel, ínycsiklandó édességekkel, majd Szikora Róbert és az R-GO-gidák szórakoztatták a bálozókat, akik hajnalig táncoltak a Zsomboys zenéjére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!