Szeged és környéke

2010.02.15. 12:01

Számolja ki! Haszontalan és értelmes kalkulátorok a neten

Szeged – Már a kis herceg óta tudjuk, a felnőttek imádják a számokat. Amit számokkal le lehet írni, az komoly dolog vagy mégsem? A neten számtalan hasznos és haszontalan kalkulátor várja a munkától megfáradt embereket.

Segesvári Csaba

Aki olvasta vagy látta Douglas Adams Galaxis útikalauz stopposoknak című könyvét, illetve a belőle készült filmet, az már tudja, hogy az élet értelme 42. Antoine de Saint-Exupéry klasszikusából, A kis hercegből is megtudtuk, a felnőttek csak a számokkal értik meg a dolgokat.

"Csak a fölnőttek miatt mesélem el ezeket a részleteket a B-612-es kisbolygóról, és a számát is csak miattuk árultam el; a fölnőttek ugyanis szeretik a számokat. Ha egy új barátunkról beszélünk nekik, sosem a lényeges dolgok felől kérdezősködnek. Sosem azt kérdezik: '"Milyen a hangja?" "Mik a kedves játékai?" "Szokott-e lepkét gyűjteni?" Ehelyett azt tudakolják: "Hány éves?" "Hány testvére van?" "Hány kiló?" – olvashatjuk Saint-Exupéry felnőtteknek is írt könyvében.

Ha mindent a számok határoznak meg, nézzünk pár hasznos és teljesen értelmetlen kalkulátort, amivel kiszámolhatjuk... A lényeg, hogy KISZÁMOLHATJUK!

Aki úgy érzi, gyorsan hajtott – nem kell, hogy megvárja, amíg megérkezik a közigazgatási bírság, ha tudja, mennyivel lépte túl a megengedett sebességet: a gyorshajtásbüntetés-kalkulátor megmondja, mennyit fog fizetni!

http://gyorshajtas.co.cc/
http://gyorshajtas.co.cc/

A leendő szülők, a rengeteg tervezés mellett azon is gondolkodnak: mekkora lesz a gyerek? Ezt a problémát oldja meg a Mekkorára nőhet gyermekem? kalkulátor. Nosza, próbáljuk ki. (Nem kell hozzá gyereket vállalni.)

http://egeszseg.origo.hu/kalkulator/height/
http://egeszseg.origo.hu/kalkulator/height/

A hasznos kalkulátorok közé tartozik a szuperbruttóbér-, nettóbér-kalkulátor. Ellenőrizni tudjuk, kinek mennyivel változott 2010. január 1-jétől a bére.

http://www.nettober.com/
http://www.nettober.com/

A teljesség igénye nélkül az összegyűjtött internetes kiszámolók közül talán ez a legérdekesebb: előzőélet-kalkulátor. Már jósnőhöz sem kell járni, a múltat születési adatainkból is megtudhatjuk – ha minden jól megy, előbb-utóbb lesz jóskalkulátor is.

http://blanchelor.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=206061
http://blanchelor.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=206061

Szemezgessenek a munkában megfáradt olvasók a rendkívül értelmes és néhány értelmetlen kalkulátorok között: kattintsanak a képre, ha ki akarják számolni...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!